Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. marek rokowski Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2021 witajcie Słowo się rzekło -kobyłka u płota:) właśnie położyłem pierwsze wirtualne "kreski" pod Antka Rozpiętość podstawowa: 1600mm z możliwością skalowania na 1800 i 2000mm -takie są założenia a zobaczymy jak to wyjdzie... Szybko go na pewno nie skończę ,ale ważne że już zacząłem -więc jakoś to pójdzie hehe 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granacik Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Cholercia... trzeba będzie jeszcze ze dwie drukarki dokupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2021 6 minut temu, Granacik napisał: Cholercia... trzeba będzie jeszcze ze dwie drukarki dokupić. Szkoda ze te Tevo sie skonczyly. Projekt Antka super. Ale drukować sie to będzie wieki. Niemniej ciekaw jestem finalnego projektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Fiu fiu szalejecie Panowie zasiadam do kibicowania.Wysłane z mojego M2103K19G przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. marek rokowski Opublikowano 1 Stycznia 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2022 Dawno nic nie pisałem w temacie -bo jakoś chwilowo straciłem "parę" do projektowania, ale... końcówką roku udało mi się postawić parę wirtualnych kresek... efekty poniżej. Oczywiście droga do końca jeszcze baaardzo daleka... 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 2 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2022 Czy nie uważasz, że 2metry dla wydruku to albo zbyt duży ciężar lub zbyt wiotkie ścianki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 2 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2022 Paulusr zrobil B25 2.4m o ile dobrze pamietam. Oczywiście wspomagany byl innymi technikami jak laminowanie, dzwigary z rur itd itp. Tak więc druk można potraktować do wytwarzania skorupek - ale wzmocnienia można już dać hybrydowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 2 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2022 finalnie ten projekt dedykowany został pod rozp 1,6m elementy nośne - to bedą rury i pręty węglowe 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 19 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2022 tytułem testu "co i jak wychodzi" druknąłem maskę... i całkiem nie czaję dlaczego Konrad zarzuca mi że mam małe fotele w samochodzie! hihi 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 20 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2022 właśnie skończyłem opłótniać ster wysokości i .. chyba na dzisiaj wystarczy;) idę spać:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidek36 Opublikowano 21 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2022 Witam Również zasiadam do kibicowania jakie zasilanie planujesz i silnik ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 21 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2022 Super wyszlo to oplotnianie. Od razu rzucasz na drukarke - czy czekasz az ukonczysz wszystkie komponenty? Jakie zawiasy planujesz - wklejane na CA/ drukowane z TPU - czy zawias na precie weglowym - albo nawet na filamencie? (tak jak zrobili w ZERO w 3DLab). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 21 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2022 a dzięki wydrukowałem próbkę skrzydła dla sprawdzenia technologii projektowania wklęśnięcia poszycia wychodzą fajnie -ale będzie jeszcze lepiej jak zaakcentuje się trochę krawędzie żeber -jak na projekcie usterzenia poziomego poniżej;) zawias: rurka węglowa i schowana dźwigienka wewnątrz kadłuba. Ster kierunku: zastanawam się nad żyłką... lotki i klapy- podwieszane jak w oryginale:) silnik... no tu mam zagwozdkę... chyba poczekam na wynik wagowy konstrukcji i wtedy coś dobiorę miejsca pod maską sporo;) 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 23 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2022 dzisiaj mały detal do maski 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 24 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 o kurde! Jestem pierwszy do kupna gotowych plików, jesli będzie taka możliwość. Pozdrawiam Pioter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 24 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 Marek, dorób pływaczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 24 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 a czemu by nie... hehe temat rozwojowy choć przerażony jestem ile czasu pochłania to cyber hobby... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 26 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2022 powoli do przodu usterzenie zdaje się być "prawie skończone" -ale testuję różne wersje realizacji generalnie chciałbym żeby jak najwięcej drukowało się w "wazie" próbka już wysłana do Mariusza do druku - trzymajcie kciuki;) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 28 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2022 trwa nitowanie poszycia zbiorników paliwa na skrzydłach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekm Opublikowano 28 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2022 Marku, Wiem droga daleka przed Tobą, ale zanim weźmiesz pędzel do ręki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi