aloyz Opublikowano 9 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2021 Budowa, poprawki konstrukcyjne i relacja z postepów = rewelacja. Pełny szacunek! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1978 Opublikowano 19 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 Działamy dalej trochę mniej czasu ale zawsze coś. Powoli powstaje lewe skrzydło w prawym wycięte miejsce na lotkę i klapę. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 19 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 Bardzo mocne to skrzydło ,tak wygląda na zdjęciu zresztą kadłub też. No i oczywiście bardzo estetycznie robione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1978 Opublikowano 19 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 Faktycznie trochę to "pancernie" wygląda. Chcę zmieścić się w 1200g do lotu. Narazie jestem na dobrej drodze?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 20 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 W dniu 19.12.2021 o 14:36, Daniel1978 napisał: Faktycznie trochę to "pancernie" wygląda. Chcę zmieścić się w 1200g do lotu. Narazie jestem na dobrej drodze?. Nic się nie przejmuj Danielu , wszystko jest tak jak powinno być. Masa modelu jest ważna ale nie ma co przesadzać z "odchudzaniem" konstrukcji. Taka konstrukcja płata żeberkowego gwarantuje mocną , stabilną i sztywną konstrukcję która wytrzyma lata. A masa wcale nie będzie za duża. Tak powinno się budować modele konstrukcyjne. Ogólnie Delfin to nie jest leciutki model termiczny więc siłą rzeczy nie ma sensu planować łapania nim termiki w bezwietrzny letni wieczór: jak ktoś tak chce latać to lepiej zbudować F5J lub F3K. To jest model uniwersalny i można latać w różnych warunkach pogodowych ( oczywiście bez przesady). Działaj bo budujesz podrecznikowo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1978 Opublikowano 20 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 Waga 1200gr to tylko założenie jak będzie więcej parę gram nic się nie stanie. Jak wspomniałeś Arku to model według założeń konstruktora, model uniwersalny do rekreacjyjnego latania. Budowa może nie podręcznikowa bo z książki został chyba tylko wygląd. Ale za słowa uznania dziękuję. Staram się budować w miarę możliwości zawsze starannie to chyba zostało mi z szkoły średniej (budowa i renowacja mebli gdańskich).? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JG66 Opublikowano 6 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2022 Witam , świetna relacja , świetny model , gratuluję i życzę powodzenia . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 7 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2022 Zasiadam na widowni.Lubie kultowe modele,papy Schiera.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi