karol2nw Opublikowano 19 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2022 Witam, Chciałbym się zapytać jakich używacie programów do projektowania/rysowania modeli ? Spotkałem się już z Profili oraz Winghelper (rewelacyjny program do rysowania skrzydeł), jednakże nie słyszałem nic o oprogramowaniu do rysowania kadłubów, na którym zależy mi w tym momencie najbardziej. Pozdrawiam Serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon250 Opublikowano 19 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2022 DevFuse - jest do kadłubów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-mir Opublikowano 19 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2022 Tak mimochodem dodam, że obecnie zostały wprowadzone wersje trial, gdzie można sobie przez 2 tygodnie przetestować pełne wersje programów ze strony Devcad.com (nie dotyczy jak na razie "DevCNC Foam") ? Nie sprawdzałem czy rzeczywiście wszystkie opcje są odblokowane ale można sobie posprawdzać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgr Opublikowano 22 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2022 Ja używam TurboCAD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekm Opublikowano 12 Stycznia Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia Odkopałem temat, Chciałem sobie zaprojektować kinematykę klap Fowlera, potrzebowałbym prostego programu, w którym dobiorę sobie odpowiedni schemat napędu i zawieszenia klap, kąty obrotu, długości dźwigni itp. Oczywiście chodzi o coś darmowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POGO Opublikowano 12 Stycznia Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia Polecam motiongen.io bardzo fajny programik darmowy do dźwigni wszelkiej maści... 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekm Opublikowano 13 Stycznia Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia Dzięki O coś takiego mi chodziło.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojani Opublikowano 13 Stycznia Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia https://blog.rectorsquid.com/linkage-mechanism-designer-and-simulator/ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobRoy Opublikowano 2 Lutego Udostępnij Opublikowano 2 Lutego Podręczny przelicznik jednostek- bez instalacji. przelicznik.zip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_P Opublikowano 5 Maja Udostępnij Opublikowano 5 Maja Jakiś czas temu znalazłem darmowy kalkulator dla silników bezszczotkowych drivecalc. Całkiem spora baza danych silników i śmigieł. Program chyba już nie rozwijany (baza z 2020r). Bardzo mi się podoba bo dostępna jest też wersja pod Linuxa. http://www.drivecalc.de/Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi