karol2nw Opublikowano 19 Lutego 2022 Opublikowano 19 Lutego 2022 Witam, Chciałbym się zapytać jakich używacie programów do projektowania/rysowania modeli ? Spotkałem się już z Profili oraz Winghelper (rewelacyjny program do rysowania skrzydeł), jednakże nie słyszałem nic o oprogramowaniu do rysowania kadłubów, na którym zależy mi w tym momencie najbardziej. Pozdrawiam Serdecznie
e-mir Opublikowano 19 Lutego 2022 Opublikowano 19 Lutego 2022 Tak mimochodem dodam, że obecnie zostały wprowadzone wersje trial, gdzie można sobie przez 2 tygodnie przetestować pełne wersje programów ze strony Devcad.com (nie dotyczy jak na razie "DevCNC Foam") ? Nie sprawdzałem czy rzeczywiście wszystkie opcje są odblokowane ale można sobie posprawdzać.
Janekm Opublikowano 12 Stycznia 2024 Opublikowano 12 Stycznia 2024 Odkopałem temat, Chciałem sobie zaprojektować kinematykę klap Fowlera, potrzebowałbym prostego programu, w którym dobiorę sobie odpowiedni schemat napędu i zawieszenia klap, kąty obrotu, długości dźwigni itp. Oczywiście chodzi o coś darmowego
POGO Opublikowano 12 Stycznia 2024 Opublikowano 12 Stycznia 2024 Polecam motiongen.io bardzo fajny programik darmowy do dźwigni wszelkiej maści... 2
Janekm Opublikowano 13 Stycznia 2024 Opublikowano 13 Stycznia 2024 Dzięki O coś takiego mi chodziło.?
kojani Opublikowano 13 Stycznia 2024 Opublikowano 13 Stycznia 2024 https://blog.rectorsquid.com/linkage-mechanism-designer-and-simulator/ 1
RobRoy Opublikowano 2 Lutego 2024 Opublikowano 2 Lutego 2024 Podręczny przelicznik jednostek- bez instalacji. przelicznik.zip
Michal_P Opublikowano 5 Maja 2024 Opublikowano 5 Maja 2024 Jakiś czas temu znalazłem darmowy kalkulator dla silników bezszczotkowych drivecalc. Całkiem spora baza danych silników i śmigieł. Program chyba już nie rozwijany (baza z 2020r). Bardzo mi się podoba bo dostępna jest też wersja pod Linuxa. http://www.drivecalc.de/Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
RobRoy Opublikowano Sobota o 20:00 Opublikowano Sobota o 20:00 Za taką cenę warto chyba mieć ... czy to legalne - wydaje się że tak ... https://www.g2a.com/pl/coreldraw-technical-suite-2025-pc-1-device-lifetime-corel-key-global-i10000510741001
witold_pi Opublikowano Niedziela o 05:03 Opublikowano Niedziela o 05:03 cad też sprzedają za drobne, coś tu nie gra
RobRoy Opublikowano Niedziela o 08:58 Opublikowano Niedziela o 08:58 Cad jest ...ale subskrypcja roczna , przeważnie. Znam ludzi którzy pracują zawodowo na Cadzie , a do domu kupują tutaj ...
Hotpoint Opublikowano Niedziela o 09:06 Opublikowano Niedziela o 09:06 Raczej byłoby zbyt pieknie. Znalazłem na szybko. Myslę, że warto przeczytać.
witold_pi Opublikowano Niedziela o 09:34 Opublikowano Niedziela o 09:34 "G2A to „legalna” platforma dla oszustów. Ceny na G2A są więc niesamowite, a czasami wręcz zbyt atrakcyjne, aby były prawdziwe. Sprzedawcy kradną dane kart kredytowych i kupują gry na kontach do gier. Konta te odsprzedają na G2A, a Ty kupujesz produkty uzyskane w wyniku kradzieży karty kredytowej. Aktualnym przykładem jest sprzedawca „VIKINGBROTHERS”, który działa w ten sposób. Wszystko, co kupisz, zostanie zwrócone, gdy bank ofiary kradzieży karty kredytowej cofnie transakcję (co jest jego prawem). Mogą istnieć legalni sprzedawcy, którzy próbują rozszerzyć swoją działalność na platformie G2A, ale stanowią oni zdecydowaną mniejszość. Co więcej, G2A stosuje wiele drobnych druków i nie bierze odpowiedzialności za oszustwa związane z odsprzedażą na swojej platformie. Wiedzą, że czerpią zyski z oszustw związanych z kartami kredytowymi, a nawet bronią się przed przestępstwem, twierdząc, że kupiono tylko „konto”, a nie grę. Tak jakbyś zapłacił 40 lub 50 dolarów za konto, które możesz założyć za darmo."
RobRoy Opublikowano Niedziela o 16:20 Opublikowano Niedziela o 16:20 Dzięki za wyjaśnienia - liczyłem na lepszych szukaczy od siebie. Jest tam też komentarz , który mówi żeby kupować na G2A od "legalnego " sprzedawcy. Ciekawe jak go odróżnić ...skoro wszyscy podawani są jako "biznesowi"... Z drugiej strony - jak to jest - gdybyś coś złego napisał o ... globalnym ociepleniu, murzynach , pejsatych - do razu cię wytropią, zagrożą, zablokują .... a tu "złodziejski"oferty wiszą oficjalnie ,można je sprawdzić ... i nikt tego nie robi. Można by sądzić że złodziejstwo jest OK żeby tylko płaciło podatki i nie naruszało interesów....no właśnie - kogo ?
kulfon250 Opublikowano Niedziela o 21:17 Opublikowano Niedziela o 21:17 Ktoś kiedyś powiedział bardzo mądre słowa, że prawo jest dla biednych. Bogaci mają je w ... FB wie, że reklamy u nich w dużej mierze to oszustwo, ale mają z tego podobno ponad 200 milionów $ a kary za to i to dopiero jak ich dopadną to około 20 milionów $. I na tym to polega 1
Rekomendowane odpowiedzi