Nielot Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia A mi się wydawało że moje kabiny jako tako się prezentują, ale tylko mi się wydawało Mistrz 2 1
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kesto Opublikowano 30 Sierpnia Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 30 Sierpnia Artur, na zdjęciach wszystko ładnie wygląda.😉 Kolejny element - zagłówek pilota. 8
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kesto Opublikowano 30 Sierpnia Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 30 Sierpnia 11 1
jarek996 Opublikowano 31 Sierpnia Opublikowano 31 Sierpnia W dniu 24.08.2025 o 18:24, kesto napisał: Złożyłem na sucho obie połówki kadłuba, żeby zobaczyć, czy wszystko pasuje. NIE PASUJE! 😄 I co z tego, ze zrobil rozne buteleczki, drazeczki, kabelki i wezyki, jak kadlub nie pasuje A to tez NIE zrobione, tylko wyjal ze starego Komarka (albo Rometa) 3 1
pepcio Opublikowano 31 Sierpnia Opublikowano 31 Sierpnia Jarek! Ja tam nic nie widzę! Dla mnie wszystko pasuje. Oczywiście traktuję jako Twój kolejny żart😆. Może to zazdrości? Pochwal się lepiej jakie postępy poczyniłeś ze swoim IAR-em. Ja jestem fanem pracy Krzyśka i jego modeli. Mucha nie siada! 4
jarek996 Opublikowano 1 Września Opublikowano 1 Września U mnie modelarstwo poszlo na razie do kata. Za to w sierpniu walnalem 2500 km rowerem (w lipcu tez ponad 2000). Przyjdzie zima, to sie cos podlubie 😉 P.S. mialo byc okragle, a wyszlo lekko owalne (bo bylo krzywo i trzeba bylo "wyokraglic" po sklejeniu)🤣 Najwazniejsze, ze wyszedl z twarza z tej "kuchy". No i w sumie to masz masz racje, bo ogolnie, to mu to nawet jakos wychodzi 😉
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kesto Opublikowano 3 Września Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 3 Września W dniu 31.08.2025 o 08:36, jarek996 napisał: NIE PASUJE! 😄 A to tez NIE zrobione, tylko wyjal ze starego Komarka (albo Rometa) Jarek, ten klakson od Komarka dostał drugie życie w modelu samolotu. To się nazywa recycling, bardzo modne ostatnio działanie. Wstawiam też zdjęcie zamocowanej tablicy z manometrami. Była dziwnie umiejscowiona, bo w okolicy orczyka. Tu drobna uwaga dla naszego ulubionego kolegi komentatora-cyklisty: orczyk na zdjęciu jest wychylony celowo, aby sprawdzić czy nie ma konfliktu z tablicą, ale jak chcesz, to może być że jest krzywo wklejony😛 12 1
jarek996 Opublikowano 3 Września Opublikowano 3 Września Orczyk, jak orczyk, ale DLACZEGO tutaj sa rozne odleglosci od "krawedzi" (i po drugiej stronie to samo)? 🤣 Krzysiu, wakacje juz minely, wez sie troszke BARDZIOEJ skoncentruj na robocie.😉 P.S. a jak tam MUSTANG?
jarek996 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu Krzysiu, poniewaz ostatnio bylem dla Ciebie bardzo ”ostry”, postanowilem w jakis sposob odkupic moje winy i zrobic w tym watku cos pozytywnego, poza ciaglym wyszukiwaniem bledow w sztuce modelarskiej (ktore sie czasem zdarzaja😜). Polecialem wiec do Bukaresztu, aby opracowac Ci dokumentacje fotograficzna egzemplarza muzealnego. Niestety ku mojej (i pewnie Twojej) rozpaczy, muzeum jest w remoncie😭 Nie wiem teraz czy poczekasz, az polece PO remoncie (z tego co zrozumialem pana ciecia, to dwa miesiace, ale to Rumunia, wiec moze tez byc dwa lata😂), czy budujesz BEZ dokumentacji? Daj znac, bo nie wiem jak mam planowac swoje zycie. Twoj oddany ”fan” : Jarek
Andrzej Klos Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu Orginalu IAR 80 niestety nie ma, prezydent Ceausescu kazal ja zniszczyc jako produkt brudnego kapitalizmu. Jest tylko replika: https://en.wikipedia.org/wiki/National_Museum_of_Romanian_Aviation Podobnie u nas po wojnie, Gomulka nie pozwolil przyprowadzic z Rumunii Los, Karas i inne, nawet jako eksponaty muzealne.
jarek996 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu 2 godziny temu, Andrzej Klos napisał: Orginalu IAR 80 niestety nie ma, prezydent Ceausescu kazal ja zniszczyc jako produkt brudnego kapitalizmu. Jest tylko replika: https://en.wikipedia.org/wiki/National_Museum_of_Romanian_Aviation Podobnie u nas po wojnie, Gomulka nie pozwolil przyprowadzic z Rumunii Los, Karas i inne, nawet jako eksponaty muzealne. Wiem, wiem. Lepsza replika, niz nic😉
kesto Opublikowano 13 godzin temu Autor Opublikowano 13 godzin temu 4 godziny temu, jarek996 napisał: Krzysiu, poniewaz ostatnio bylem dla Ciebie bardzo ”ostry”, postanowilem w jakis sposob odkupic moje winy i zrobic w tym watku cos pozytywnego, poza ciaglym wyszukiwaniem bledow w sztuce modelarskiej (ktore sie czasem zdarzaja😜). Polecialem wiec do Bukaresztu, aby opracowac Ci dokumentacje fotograficzna egzemplarza muzealnego. Niestety ku mojej (i pewnie Twojej) rozpaczy, muzeum jest w remoncie😭 Nie wiem teraz czy poczekasz, az polece PO remoncie (z tego co zrozumialem pana ciecia, to dwa miesiace, ale to Rumunia, wiec moze tez byc dwa lata😂), czy budujesz BEZ dokumentacji? Daj znac, bo nie wiem jak mam planowac swoje zycie. Twoj oddany ”fan” : Jarek Mój oddany fanie Jarku. Bardzo się cieszę, że masz wyrzuty sumienia z powodu swojego "ostrego" zachowania, które wpędziło mnie w bardzo podły nastrój i zachwiało moją wiarę w umiejętności modelarskie i sens działania na tym polu. Twoja szczera skrucha i chęć poprawy sprawiła, że mogę odwołać wizytę u psychoterapeuty i odstawić leki antydepresyjne. W ramach pokuty, możesz odwiedzać Rumunię co 2 miesiące (wyłącznie na rowerze) i sprawdzać, czy już otwarte muzeum. Zdjęcia makiety IAR-a 80 będą jak najbardziej pomocne, choć jak je oglądam w necie, to mam mieszane uczucia. Ale pokuta, to pokuta. Tak więc już wiesz jak zaplanować swoje życie na najbliższe miesiące.😛 3
jarek996 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu 1 godzinę temu, kesto napisał: Mój oddany fanie Jarku. Bardzo się cieszę, że masz wyrzuty sumienia z powodu swojego "ostrego" zachowania, które wpędziło mnie w bardzo podły nastrój i zachwiało moją wiarę w umiejętności modelarskie i sens działania na tym polu. Twoja szczera skrucha i chęć poprawy sprawiła, że mogę odwołać wizytę u psychoterapeuty i odstawić leki antydepresyjne. W ramach pokuty, możesz odwiedzać Rumunię co 2 miesiące (wyłącznie na rowerze) i sprawdzać, czy już otwarte muzeum. Zdjęcia makiety IAR-a 80 będą jak najbardziej pomocne, choć jak je oglądam w necie, to mam mieszane uczucia. Ale pokuta, to pokuta. Tak więc już wiesz jak zaplanować swoje życie na najbliższe miesiące.😛 Porezerwowalem bilety co dwa miesiace, przez najblizsze 5 lat😉. Zdaje sobie sprawe, ze ta ”makieta” w muzeum jest tylko 85%, ale jak juz mialem chwilke to warto bylo sprobowac. Niestety tym razem sie nie udalo. Gdybys tylko wiedzial jak ryzykowalem jadac miedzy szalonymi Rumunami! Oni wyraznie nie lubia, gdy rower jest szybszy od ich pojazdow, a bylem szybszy, bo miasto z rana ZAKORKOWANE! Bukareszt nie jest zdecydowanie miastem przyjaznym rowerzystom. P.S. Wizyte odwolaj, ale lekow nie odstawiaj z dnia na dzien! Na razie zmniejszaj dawki. Lagodniej (bez szoku) wrocisz do modelarstwa przez duze M😉
Rekomendowane odpowiedzi