robertus Opublikowano 7 Lutego Autor Opublikowano 7 Lutego M-15 Belfegor dostał skrzydła. Na razie surowe. Zdjęcie przekłamuje ale nie miałem jak objąć tej rozpiętości. Ten luźny kawałek z tyłu to statecznik poziomy. 4
robertus Opublikowano 12 godzin temu Autor Opublikowano 12 godzin temu Za bardzo nie ma co pokazać, bo skrzydła to dłubanina ze wzmocnieniami i kombinowaniem jak je łączyć. To wykombinowałem tak. Rurka węglowa i mniejszy pręt węglowy jako bagnety. Dźwigary z płaskowników węglowych wklejonych na sztorc. Wydaje sie dawać radę jeśli chodzi o sztywność. i w całości oba skrzydła Skrzydła maja tylko 13cm cięciwy na końcówce i zastanawiam sie teraz jak lotki wyciąć? Czy tak jak na rysunku poniżej. długa lotka o szerokości 3cm? a może trapezowa, szersza przy kadłubie? Poradźcie coś, nie będę tym kręcił beczek, ale żeby to skręcało 🙂
zbjanik Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Wydaje mi się, że tak jak na rysunku wystarczy- tak bym zrobił.
Jerzy Markiton Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Nie wiem, czy wystarczy... Gdybym ja to robił - dałbym 18-20 % cięciwy. Czyli przy kadłubie - szersza. A - co by z tego wyniknęło okazałoby się przy oblocie... Pozdrawiam - Jurek
Rekomendowane odpowiedzi