Patryk Sokol Opublikowano 19 Kwietnia Opublikowano 19 Kwietnia 35 minut temu, robertus napisał: @Patryk Sokol poradzisz coś? Problem jest tutaj: W Belfegorze spokojnie można przyjąć 100% powierzchni, bo statecznik ma bardzo komfortowe warunki pracy.
robertus Opublikowano 20 Kwietnia Autor Opublikowano 20 Kwietnia Nie dało się ustawić Tail effectiveness na 100%, tu jest na 90% Czyli jak ustawię na 80mm to będzie dobrze?
krzysiek 1 Opublikowano 20 Kwietnia Opublikowano 20 Kwietnia Witam Spróbuj tego programu https://mfcr.de/tools/ można tam wstawić obydwa skrzydełka i porównasz z innymi /WinLaengs4 v3.6/ pozdrawiam 1
robertus Opublikowano 20 Kwietnia Autor Opublikowano 20 Kwietnia Super jest ten program. Dzieki Krzyśku!
robertus Opublikowano 21 Kwietnia Autor Opublikowano 21 Kwietnia Do SC jeszcze wrócę. Zrobiłem zastrzały, działające. Zastrzał jest na zawiasie. Na potrzeby transportu zrobiłem uchwyt magnetyczny, który go przytrzymuje przy skrzydle. Wzmocniłem lotki przez wklejenie pręta węglowego i oklejenie papierem. i w samolocie Do dolnego skrzydła jest mocowany śruba nylonową, tą samą którą mocuję skrzydło. 1
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. robertus Opublikowano Sobota o 17:32 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano Sobota o 17:32 A tu taki spacer po nierównym ogrodzie. Będę go wyważał na jakoś poniżej 80mm, 77-75. Waga do lotu będzie około 3450gram co daje szokujące 32g/dm2. Czekam na minimalny wiatr bo będzie latał jak gazeta - mam nadzieję. 7
Konrad. Opublikowano wczoraj o 05:36 Opublikowano wczoraj o 05:36 Jak na Belfegora wygląda bardzo zgrabnie , przy takim obciążeniu powierzchni będzie pewnie latał przewidywalnie i majestatycznie. Będzie czymś pokrywany/malowany po oblocie? Jaki ciąg ma ta turbinka?
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. robertus Opublikowano 17 godzin temu Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 17 godzin temu Zmierzch zapadał powoli, rozlewając po ulicach ciężki, lepki cień. Ludzie wracali do domów, przyspieszając kroku bez wyraźnego powodu — jakby coś niewidzialnego szeptało im, by nie zostawali na zewnątrz ani chwili dłużej. Wtedy, z miejsca, gdzie światło latarni już nie sięgało, coś się poruszyło. Belphegor. Wyłonił się bezszelestnie, jakby nie należał do tego świata. Jego ciało było karykaturą istnienia. Rozłożył skrzydła. A jednak… uniósł się. Z wysiłkiem, jakby nawet grawitacja buntowała się przeciw jego istnieniu. Tak brzydki, że ziemia zdawać się była odpychać go od siebie. Poleciał. Nisko. Nad dachami, nad ludźmi, którzy nigdy się nie odwrócili. Bo coś w nich wiedziało, że lepiej nie patrzeć. Obserwacje. Nie obyło sie bez przygód. Nie wiem jakim cudem zrobiłem revers lotek. Ale mimo stresu ogarnąłem temat kontroli przedstartowej. Do startu. Może nie widać, ale długo go musiałem rozpędzać zanim zadziałał ster wysokości. Lata bardzo stabilnie. W pierwszym locie miałem za małe wychylenia lotek, na 60% i wspomagałem sie sterem kierunku. Bardzo wydajnym. Trymowania nie robiłem, choć chyba przydałoby się jeden dwa kliki steru wysokości do góry. W robieniu ósemek nie przeszkadzało to zupełnie. Czy latałem na 80% gazu czy na 50% wydawał sie tak samo wolno lecieć. Sporo tu oporów myslę. Może odejmę trochę masy z nosa przy następnej sesji. Spróbuję wyważyć EDF bo coś mi wyje, albo to pudło pod spodem tak rezonuje. Pakiet 6S 3000mAH rozładował się do 36% 8
Janekm Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu Robert, Gratulacje, piękny model i pięknie lata Może Cie zaciekawią wspomnienia Henryka Bronowickiego - pilota, Który oblatywał M-15: 1
zbjanik Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu Robert- jeśli ten wstęp przed filmem jest twój, to jest tak samo genialny jak sam model. Pisujesz coś jeszcze oprócz tego? bo widzę, że mógłbyś, potencjał jest! No a M-15 po prostu palce lizać, pomalować, wytrymować i super! W tym samym momencie też robiłem próby orzełka- ale nie szło mi tak dobrze jak tobie, ale jest nadzieja- na silniku lata bardzo fajnie, gorzej z przejściem do lotu szybowego. Belfegor jest unikalny, niesamowity i dobrze lata- gratulacje!
Andrzej Klos Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu Gratulacje! Super model i pieknie lata.
Rekomendowane odpowiedzi