Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ziggy Opublikowano 8 Maja Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 8 Maja Witam, Dzisiaj mogłem zdjąć skrzydło z deski montażowej. Pokrycie sklejki jest bardzo dobre patrząc od środka. Nie ma żadnego zwichrowania. Waga skrzydła teraz jest 693 g. 12 1
Ziggy Opublikowano 11 Maja Autor Opublikowano 11 Maja Witam, Dostałem dzisiaj wydrukowana 3D formę to owiewki Zefira. Tutaj jest link jak to będę robił. https://www.youtube.com/watch?v=MnnJT5HA0PE 4
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ziggy Opublikowano 12 Maja Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 12 Maja Witam, Dzisiaj to mialem taki długi dzień.Musialem odciąć wszystkie podstawki z dolnej części skrzydła. To była bardzo czasochłonna zabawa, trudne podejście i potem szlifowanie do kształtu żeberek. No i lotka z pięcioma zawiasami, każdy z nich trymowany bez końca. Ale w końcu jestem zadowolony ze wszystko pasuje. 4 1
pepcio Opublikowano 12 Maja Opublikowano 12 Maja Przy tej długości i pięciu zawiasach nie boisz się ,że lotka będzie miała w locie utrudnione wychylenia? Wygięcie płata podczas różnych faz lotu może ją blokować. Ja bym ją zrobił w dwóch elementach i spiął. Chyba ,że płat będzie pioruńsko sztywny, to takie zjawisko nie zaistnieje.😉
Ziggy Opublikowano Sobota o 05:08 Autor Opublikowano Sobota o 05:08 Witam, Dzisiaj zamontowałem hamulec. Dostałem go z TOP model, 300mm HV, z motorem. Zbudowałem taka szkrzynke i wkleiłem do miejsca w skrzydle.Tymczasowo włożyłem 2mm balsę aby mieć miejsce na górna blaszkę hamulca. I proba otwierania wyszła super. 3
Daniel1978 Opublikowano Sobota o 05:45 Opublikowano Sobota o 05:45 Cześć. Super robota. Widać precyzję w budowie. Płat kryłeś fornirem?
samolocik Opublikowano Sobota o 14:33 Opublikowano Sobota o 14:33 8 godzin temu, Daniel1978 napisał: Płat kryłeś fornirem? Jest to dokładnie opisane na poprzedniej stronie. Komentować coś, czego się nie przeczytało 1
Ziggy Opublikowano wczoraj o 10:32 Autor Opublikowano wczoraj o 10:32 Witam, Dzisiaj dostałem wycinankę do konstrukcji podstawy szkrzydla.Ono ma 5 różnych profili i aby pokryć dolna powierzchnie to jest prawie niemożliwe bez tego systemu. Moj kolega Jilles ( projektant Zefira 4 ) jeszcze raz pomógł i zrobil cały zestaw. TOPFRAME.PDF 4
Rekomendowane odpowiedzi