Skocz do zawartości

Nowy zepsuty os max 35ax?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Ares napisał:

Wada to masa całej skrzynki.

Fakt, ale za to masz wszystkie podstawowe graty w jednym miejscu, bo bańkę z paliwem podpinam do drugiego szczytu skrzynki...

• Lubię to 1
Opublikowano
7 godzin temu, Grzesiek napisał:

Raczej nie podróbka

20260213_112630.jpg

Grzesiek, może ten Twój Cyklon to nie podróbka, ale moje Cyklony nie były takie płaskie....

Może  Twój nie działa bo wpadł pod jakiś walec...🙂

A na poważnie w sumie nie ma lepszego zasilania żarzenia od tych PLUMBUM.

A poza tym palenie rzuć Kolego Grześku drogi, bo ono szkodzi mocno na zdrowie.

2 godziny temu, RomanJ4 napisał:

A ja zasilam i świecę, i rozrusznik z panelu + jeden aku 12V/7Ah, i też dobrze to funkcjonuje...

tak,tak...tak✌️ I ten sposób działa dobrze dla 90% użytkowników silniczków i tych paneli, ale ja osobiście w dawnych czasach transformacji zainwestowałem dewizy w super panel firmowy SIMPROPA i cieszyłem się, że mam fajny gadżecik .

Długo się nie cieszyłem bo na jakichś zawodach zrobiło mi się zwarcie i kupa dymu i po zabawie było.

Później widywałem takie sytuacje wielokrotnie... Nikt z topowych zawodników FSR nie używa paneli. Wszystko jest na krótko i bez zbędnych dodatków.

Po prostu za duże prądy idą z akusów.

A dodatki typu pompka do paliwa, czy żarzenie można zasilać oddzielnie.

Wierzcie mi, że panel jest ok do pierwszego zwarcia. To w sumie nie dotyczy niedzielnych miłośników modeli jakie by one nie były., bo przez całe życie nic potencjalnie w sumie nie powinno się stać...

Ale są ŁODZIE SZYBKIE SPALINOWE! I wszelkie prawidła się kończą.

I jak u nas coś się sprawdza w totalnie ekstremalnych warunkach, to sprawdzi się wszędzie🤪

a.c.

Opublikowano
10 minut temu, AndrzejC napisał:

Po prostu za duże prądy idą z akusów.

A dodatki typu pompka do paliwa, czy żarzenie można zasilać oddzielnie

Prąd na świecę idzie taki sam czy latasz modelem samolotu czy pływasz łódką🙂, problem jest prawdopodobnie w tym ,że u was występuje wilgoć i pryska woda po pomoście jak rzucacie modele na wode.

Panele odpowiednio użytkowane są na lata nic nie ma prawa się zepsuć a z aku 12V nawet żelowego chwilowo można wziąć naprawdę sporo prądu także nie w tym rzecz.

To kwestia kontaktu z wodą i pośpiechu przy starcie: widziałem w Jaworze latające w powietrzu rozruszniki rzucane o pomost itp. wiadomo pośpiech i zawody. Dlatego u was wszystko musi być gniotsa nie łamiotsa.

Modelarze lotniczy delikatniej traktują sprzęt i jest on chroniony od wilgoci więc nie a lepszej opcji od panela i skrzynki startowej z aku, paliwem i pompką w jednym miejscu.

Opublikowano

Już mi chciał czujny moderator dać bana, czy nie wiem co, za g

27 minut temu, Ares napisał:

Prąd na świecę idzie taki sam czy latasz modelem samolotu czy pływasz łódką🙂, problem jest prawdopodobnie w tym ,że u was występuje wilgoć i pryska woda po pomoście jak rzucacie modele na wode.

Opublikowano
29 minut temu, AndrzejC napisał:

Już mi chciał czujny moderator dać bana, czy nie wiem co, za g

Spokojnie Andrzeju, rozmawiamy przecież . Każdy pisze swoją opinię. A cóż takiego napisałeś ,że dostałeś bana?

Opublikowano

Jeszcze nie dostałem, ale mam oficjalnie ostrzeżenie z wpisaniem do akt za temat o rowerach w dyskusji z "gwiazdą" Jarkiem ze Szwecji.  Teraz po cichu za to, że nazwałem Kol. Huberta GOŚCIEM z dużych liter....

Kolego Modzie z całym szacunkiem pomyśl trochę

Przepraszam za prywatę...

Fakt, mogłem napisać w pierwszym moim poście w tym temacie inaczej... Ale moim zdaniem pisanie do kol. Huberta per Gościu nie uwłacza Jego godności...

Modzie, Przemyśl to.

Przepraszam,że  piszę, ale mnie to boli choć ryzykuję wykluczenie... Kiedyś sam na chyba na2 lata sam się wykluczyłem właśnie z powodu działania modów... I boję się,że teraz też  przestanę...

A.C.

Opublikowano
2 godziny temu, AndrzejC napisał:

Kolego Modzie z całym szacunkiem pomyśl trochę

I boję się,że teraz też  przestanę...

A.C.

Mogę pomyśleć ale może się stać tak, że zaś stracisz 2 lata na forum....

Dostałeś ostrzeżenia (precyzując 1 oficjalne ostrzeżenie, jedno upomnienie na Pw bez żadnych wspomnień o banie) zgodnie z zasadami forum i proszę nie żalić się z tego tytułu publicznie.

Wiesz dobrze za co, sam przyznałeś rację więc temat zakończony.

Wróciłeś po fochu i fajnie znowu wkręciłeś się w forum - pisałem że Twoje rady są cenne ale forma komunikacji w stosunku do innych w pewnym momencie wymyka Ci się spod kontroli i tyle w temacie. Jak coś nie idzie po Twojej myśli to zaczynasz z grubej rury...a tak nie będzie.

Zacząłeś prowadzić fajnego "bloga" w FSR i myślę że tam warto Cię śledzić i podglądać ciekawe rzeczy które opisujesz.

Opublikowano

Dobra , ok spytałem bo myślałem ,że sprawa mnie dotyczy. Ale widzę ,że chodzi o inne aspekty i innych forumowiczów także nie ma sensu podbijać tematu.

Wracamy do modelarstwa🙂 i pisania na temat.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.