Irek M Opublikowano 4 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 Skoro poradziliśmy sobie z umieszczeniem czegoś tak małego tak wysoko :rotfl: to i z odpowiednim skafanderkiem dla kamerki sobie poradzimy :devil: Dziś wieje okropnie nad morzem ale jak trafię na lukę to znowu szybko w powietrze - kamerka ładowała się cały dzień - tak długo jeszcze nigdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markac Opublikowano 4 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 robert12160, mam chyba taką sama ładowarkę jak w tym gum camie, ale zielona dioda świeci dopiero jak odłączę ładowarkę od kamery, nie wiem czy to normalne. Jak rozumiem, ona się zaświeci po naładowaniu? W aparacie z inna ładowarką mam znów odwrotnie. Czekam aż zielona dioda zgaśnie. "When you charge it, green light and red light will bright simultaneously, of which states are stillness." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 4 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 akumulator w mojej kamerce ładuje się TYLKO w pozycji ON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 4 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 ON czy OFF teraz dla mnie to chyba już bez znaczenia Po dzisiejszym nieudanym starcie: utopiona kamerka, wysokościomierz, odbiornik i regulator spalony. Silnik też chyba poszedł sobie... Czy kamerkę tak jak odbiornik też wstawić do alkoholu? Już widać na wejściu USB taką śniedź charakterystyczną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 4 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 Przykra sprawa, współczuje , co do kamerki należałoby ją rozkręcić i odciąć zasilanie a potem kąpiel w spirytusie. Odbiornik do spirytusu potem intensywne suszenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 4 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 Cała elektronika była już w kąpieli: odbiornik, rozkrecona kamerka - mogę zrobić fotkę gdyby kyoś potrzebował widok wnętrza - wysokościomierz, silnik. Tylko regulator poszedł do piachu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Air Opublikowano 4 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 Może więc mój problem to ...nie w pełni naładowany pakiet?! Za pomocą ładowarki ładowałem tylko raz i to może z 2-3 godziny, potem to już tylko z kompa. Czasem zapominałem wyłączyć i leżała podpięta pare godzin. Akumulator to lipol a tych chyba się niecykluje(?). Jak najbardziej się to robi. Poza tym jest napisane w instrukcji, że pierwszych parę razy rozładować do zera i naładować. Mi na "fabrycznym" naładowaniu (mimo że włącznik był po wyjęciu z pudełka w pozycji ON - ale to chyba znaczenia nie ma) kamerka nakręciła ponad 40 minut filmu... Jesli tak to jak to robisz? Przez zwykłe włączenie i trzymanie aż wyczerpie się? To akurat jakby zwykła praca kamerki. Tak. Nagrałem 5 filmików po 1GB i kamera rozładowana, potem naładowałem (ładowanie trwało mniej więcej tyle ile opisano w instrukcji) i znowu rozładowanie do zera... Kamera wpadła do słonej wody? To najpierw kąpiel w wodzie destylowanej, żeby sól wypłukać (coś mi się zdaje, że sól nie rozpuszcza się w spirytusie (poprawcie jeśli się mylę) ) a dopiero potem płukanie w spirytusie, suszenie i do pudełka z "silica gel" na dwie noce... Aparaty cyfrowe po kąpieli się tak daje odratować, to czemu by nie taką kamerkę i resztę sprzętu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 4 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 Treaz Air to juz bez znaczenia - kamerka nie daje znaku życia po podłaczeniu ładowarki świecą sieobie diody ale żadna w kamerce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 a to króciutki film z mojego gumcama, kamerka była przymocowana do stójki skrzydła, silnik 4T troche nią trzęsło. Kamera ma się dobrze, czego nie da się powiedzieć o modelu :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 10 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 A moja po przymusowej kąpieli w słonej wodzie chyba ozyła :mrgreen: Ładuję za pomocą ładowarki - w pozycji ON. Wszystkie diody świecą - w kamerce, a niebieska mruga. Gdy się naładuje sprawdzę czy z optyką wszystko Ok, a jesli tak to w górę :idea: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 10 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 Panie Robercie, ja też się obawiałem o co chodzi z takim mruganiem a to się okazało że tak oznajmia pełną kartę, przynajmniej w moim przypadku, po opróżnieniu startuje normalnie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markac Opublikowano 10 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 Dziś znalazłem trochę czasu i postanowiłem potestować kamerę. Na filmie widok tylnego statecznika pionowego ze sterem wysokości. Zawsze to jakaś odmiana http://www.youtube.com/watch?v=t3Y_T_8uwIw Druga cześć filmu jest w trakcie wgrywania. Pogoda była bardzo wietrzna, ale bardzo ładnie się latało i osiągało bardzo wysoki pułap w małych jednostkach czasu Na drugim filmie będzie widać, jak model mi uciekł i za nim gonię Tylna cześć ogonowa jak i podstawka kamery była przyklejona zwykłym plastrem, więc może stąd te wibracje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 10 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 Moja niestety nie jest jeszcze w pełni sprawna; ładuje i rozładowuje się, komputer już ją "widzi" gdy podłączę USB ale ani fotki ani filmu nie wykonuje. W zależności od położenia przełącznika FILM - FOTKA pali się środkowa i albo niebieska , albo żółta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 11 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 To palenie się niebieskiej albo żółtej diody w zależności od położenia przełącznika jest prawidłowe. Eksperymentuję ze swoją kamerką pozycję poziomą zamiast pionowej. Pierwsze próby już były dość zachęcające. Użyłem mikropryzmatu wyjętego z jakieś stacji CD. teraz tylko umocować i pozasłaniać żeby fałszywe światło z bocznych powierzchni nie mieszało w obrazie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smootny Opublikowano 25 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2009 Hello - co powiecie o takiej kamerce ??? Warto coś takiego kupić ? http://pl.europe.creative.com/products/product.asp?category=830&subcategory=831&product=18108&nav=0&listby= Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markac Opublikowano 3 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Jeśli chodzi o wspomnianą przez kogoś kamerę Turnigy, to jest to kamera RD52 z dodrukowanym logo Turnigy. Kamera jest sprzedawana pod rożnymi markami, ale to jest RD52 Oryginalna próbka: http://markac.pl/pub/pfmrc/pano1.avi Myślę, że mamy już niezłe kompendium wiedzy o kamerkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Żeby to jeszcze ktoś zebrał do kupy i usystematyzował... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smootny Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 śmiesznie wysoka cena jak na ten sprzet. Mówisz o tej kamerce creativa ?? Cena może jest wysoka ale jakość HD się kłania.. chyba, że można znaleść kamerki z podobnymi parametrami w innej "lepszej" cenie :] . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markac Opublikowano 3 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Jeśli rozdzielczość byłaby wyznacznikiem jakości kamery, to byśmy mieli same super kamery. HD to nie tylko rozdzielczość, ale chociażby ilość klatek, 60fps jest tu normą, optyka itp. Teraz nawet telefony komórkowe nagrywają w HD, ale do dobrej jakości obrazu jeszcze im trochę brakuje, mimo napisu HD Kolega miał na myśli raczej Gum Cama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markac Opublikowano 4 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Z HD jest jeszcze PenCam HD Trio, bardzo mała, 75g, ok. 500-650zł (ceny z eBay). Wydaje mi się dobrą alternatywą dla Camilo. Wymiary ogólne i wyświetlacz wbudowany, małe opory powietrza, coś wspaniałego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.