robertus Opublikowano 18 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Najpierw wybierasz na górze w jakim kraju jesteś, wtedy pojawiają się magazyny dostepne dla Twojej lokalizacji. Po lewej stronie masz menu, na górze tego menu wybierasz Warehouse, czyli magazyn.najwięcej rzeczy jest w international, w EU jest mniej. Ja zawsze biorę rejestrowaną, nawet z EU gdzie kupowałem gumę do katapulty za 8 $a przesłka rejestrowana 10$. Bezstresowe noce są ważniejsze niz parę złotych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meny Opublikowano 18 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Czekaj, nie ma co panikować. Wczoraj rozmawiałem z kolesiem na HK a dzisiaj już widzę przesyłke w systemie PP Nazwa zdarzenia Data i czas Jednostka pocztowa Wysłanie przesyłki 2015-02-18 11:33 SINGAPORE SŘ1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kry Opublikowano 18 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Panowie tak szybko przesyłki z Chin jeszcze nigdy nie otrzymałem. Mamy chyba nowy rekord! Proszę, poniżej zrzut z trackingu Poczty Polskiej. Po pracy lecę odebrać! Wysłanie przesyłki 2015-02-10 10:08 SINGAPORE SŘ1 Nadejście przesyłki 2015-02-16 21:02 WER Warszawa Awizo 2015-02-18 12:37 UP Wałbrzych 11 Oczekiwanie przesyłki do odbioru w placówce 2015-02-18 12:37 UP Wałbrzych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgr Opublikowano 18 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Jak na zwykłą pocztę nieźle, ja ostatnio brałem kuriera (ciężka paczka DHL Express to była najtańsza opcja) Przesłanie jej zajęło weekend. poniedziałek, luty 16, 2015 Terminal DHL Godzina Ilość paczek 19 Przesyłka doręczona do odbiorcy. Odebrana. GDANSK 16:22 1 Ilość paczek 18 Przesyłka przekazana kurierowi do doręczenia GDANSK - POLAND 14:03 1 Ilość paczek 17 Przesyłka dotarła do terminala przeznaczenia - GDANSK - POLAND GDANSK - POLAND 11:39 1 Ilość paczek 16 Przesyłka opuściła punkt tranzytowy - GDANSK - POLAND GDANSK - POLAND 11:141 Ilość paczek 15 Przesyłka procesowana - GDANSK - POLAND GDANSK - POLAND 10:131 Ilość paczek 14 Zaktualizowano status odprawy celnej GDANSK - POLAND 08:36 13 Odprawa celna zakończona o GDANSK - POLAND GDANSK - POLAND 07:311 Ilość paczek 12 Przesyłka oczekuje na odprawę celną GDANSK - POLAND 05:20 1 Ilość paczek 11 Przesyłka znajduje się w magazynie celnym w GDANSK - POLAND GDANSK - POLAND 05:20 1 Ilość paczek 10 Przesyłka awizowana w punkcie tranzytowym - GDANSK - POLAND GDANSK - POLAND 04:47 1 Ilość paczek 9 Przesyłka opuściła punkt tranzytowy - LEIPZIG - GERMANY LEIPZIG - GERMANY 01:29 1 Ilość paczek niedziela, luty 15, 2015 Terminal DHL Godzina Ilość paczek 8 Przesyłka procesowana - LEIPZIG - GERMANY LEIPZIG - GERMANY 17:58 1 Ilość paczek 7 Przesyłka awizowana w punkcie tranzytowym - LEIPZIG - GERMANY LEIPZIG - GERMANY 16:41 1 Ilość paczek 6 Przesyłka opuściła punkt tranzytowy - HONG KONG - HONG KONG HONG KONG - HONG KONG 04:54 1 Ilość paczek 5 Przesyłka procesowana - HONG KONG - HONG KONG HONG KONG - HONG KONG 04:45 1 Ilość paczek sobota, luty 14, 2015 Terminal DHL Godzina Ilość paczek 4 Przesyłka awizowana w punkcie tranzytowym - HONG KONG - HONG KONG HONG KONG - HONG KONG 18:32 1 Ilość paczek 3 Przesyłka procesowana - HONG KONG - HONG KONG HONG KONG - HONG KONG 18:01 1 Ilość paczek piątek, luty 13, 2015 Terminal DHL Godzina Ilość paczek 2 Zaktualizowano status odprawy celnej GDANSK - POLAND 11:15 sobota, luty 14, 2015 Terminal DHL Godzina Ilość paczek 1 Przesyłka odebrana od nadawcy HONG KONG - HONG KONG 13:02 1 Ilość paczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamillo Opublikowano 20 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 witam mam pytanie zamówiłem parę rzeczy z globala długo trzeba czekać na przesyłke ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 20 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 witam mam pytanie zamówiłem parę rzeczy z globala długo trzeba czekać na przesyłke ? Do miesiąca. Może być wcześniej. Ale i zdarzało się dłużej. Zazwyczaj ok. 2 tyg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamillo Opublikowano 20 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 dziękuje za odp pierwszy raz zamawiam z hk i takie głupie pytanie zadałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 20 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 dziękuje za odp pierwszy raz zamawiam z hk i takie głupie pytanie zadałem To nie jest głupie pytanie. Ja na przykład należę do niecierpliwych i jak już sobie zamówię jakąś zabawkę, to jestem jak małe dziecko. Ma być natychmiast. Zamawiając z globala, zwłaszcza coś fajnego, zazwyczaj cierpię męki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filek Opublikowano 20 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 To nie jest głupie pytanie. Ja na przykład należę do niecierpliwych i jak już sobie zamówię jakąś zabawkę, to jestem jak małe dziecko. Ma być natychmiast. Zamawiając z globala, zwłaszcza coś fajnego, zazwyczaj cierpię męki Ja też jestem niecierpliwy, na dodatek naiwny, zamówiłem TGY-i10 22 lutego, gdy zamawiałem było -4, łudziłem się że raz dwa dorzucą do magazynu, do dziś dnia stock mają prawie na -20 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eze Opublikowano 20 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Ja też jestem niecierpliwy, na dodatek naiwny, zamówiłem TGY-i10 22 lutego, gdy zamawiałem było -4, łudziłem się że raz dwa dorzucą do magazynu, do dziś dnia stock mają prawie na -20 kiepsko zrobiles ze niekupiles flysky 10 z alieexpress.Przesylka za free aparatura ok 198$ A w dodatku leszpej jakosci od turnigy.Sprawdzilem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamillo Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 witam ponownie dostałem tracking i za bardzo nwm o co chodzi i gdzie jest paczka http://www.singpost.com/index.php?option=com_sp_service&controller=tab_tracking&task=trackdetail&layout=show_detail&tmpl=component&ranumber=RP406405526SG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filek Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 kiepsko zrobiles ze niekupiles flysky 10 z alieexpress.Przesylka za free aparatura ok 198$ A w dodatku leszpej jakosci od turnigy.Sprawdzilem. najwyżej anuluję, bo im dłużej czekam tym mocniej mnie wkurza sytuacja, kasa poszła, a tam nawet przewidywanego terminu nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariuszj Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 witam ponownie dostałem tracking i za bardzo nwm o co chodzi i gdzie jest paczka http://www.singpost.com/index.php?option=com_sp_service&controller=tab_tracking&task=trackdetail&layout=show_detail&tmpl=component&ranumber=RP406405526SG Arrived at overseas (Country code: DE) Wszystko wskazuje na to, że właśnie dotarła do Niemiec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamillo Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 zapomniałem napisać że paczka idzie do niemiec do brata {brat pracuje w niemczech} a potem brat wysyła mi część do mnie brat jak ja jest modelarzem po prostu on zamówił sobie część sobie i od razu mi.Czyli brat musi troche poczekać na paczke ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotomichal Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Witam, jak ktoś ostatnio płacił za zakupu z hobbykinga przez Paypala jaki wyszedł przelicznik z USD na złotówki?? przykładowo wartość zamówienia 100$ ile wtedy paypal pobiera złotówek ? Chyba że da się to jakoś sprawdzić na paypalu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filek Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 przykładowo wartość zamówienia 100$ ile wtedy paypal pobiera złotówek ? Chyba że da się to jakoś sprawdzić na paypalu? Nie wiem czy 22 luty to ostatnio no ale " Łączna kwota: -$182,33 USD (równowartość -696,22 PLN)" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Columb Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Jest na PP, w starej wersji, przelicznik płatności, w nowej nie zauważyłem gdzie to posiali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Portfel - Saldo konta paypal - zarządzanie walutami - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 I w "Wybierz typ konwersji walut" wybierz "przeliczenie płatności". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotomichal Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Dzięki Panowie o to właśnie mi chodziło. przelicznik wyszedł mi około 3,86 (przy kwocie zamówienia 260$) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.