Kry Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 paypal uzywa przelicznika podanego na ichniejszej stronie, plus pobiera staly procent kwoty jako koszt przewalutowania. Pisane z komórki, proszę o wyrozumiałość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vegasser Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Witam. Wie ktoś czy jak jestem nieletni to moge jskoś paczke z UC odebrać? Przesyłka była wysłana do mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Kurcze - dawno nie zamawialem w international. Dlugo sie czeka na wysylke w sensie - az pojawi sie tracking w systemie? Zamawialem ostatnio z Banggood i Myrcmart i przesylki docieraly w 2 tygodnie od nadania. Z Europejskiego Hobbykinga dochodzily w poltora tygodnia. A tu global i zonk... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Najdłużej czeka się na pojawienie się w trackingu, potem to szast-prast i jest. Z HK Europe w półtora tygodnia?! Mi nigdy nie szło dłużej niż tydzień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Uwaga na przesyłki z Hobby King. Właśnie się dowiedziałem, że za przesyłkę wartości 104 USD mam zapłacić 160PLN opłat dodatkowych z czego 80pln opłat dla HK za założenie za mnie pieniędzy na poczet opłat celnych. Dzwoniłem do UPSa i powiedziano mi, że jestem kolejnym takim przypadkiem. Wcześniej płaciłem VAT bezpośrednio agencji celnej a teraz ktoś nas wyręcza pobierając za to jedynie 80pln. Po takich opłatach ten konkretny zakup jest kompletnie nieopłacalny = droższy niż w naszych sklepach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekH Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Uwaga na przesyłki z Hobby King. Właśnie się dowiedziałem, że za przesyłkę wartości 104 USD mam zapłacić 160PLN opłat dodatkowych z czego 80pln opłat dla HK za założenie za mnie pieniędzy na poczet opłat celnych. Dzwoniłem do UPSa i powiedziano mi, że jestem kolejnym takim przypadkiem. Wcześniej płaciłem VAT bezpośrednio agencji celnej a teraz ktoś nas wyręcza pobierając za to jedynie 80pln. Po takich opłatach ten konkretny zakup jest kompletnie nieopłacalny = droższy niż w naszych sklepach. Normalnie to przewoźnik kasuje prowizję za wyłożenie należności. Więc to UPS a nie HK. Na chwilę obecną z Chin opłaca się chyba tylko standardową pocztą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Widzialem podobne praktyki na ebayu. Dlatego ostatnio kupuje w EU. A taka oplata jest tylko przy zamawianiu UPSem czy zwyklym registered mail tez? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Wyraźnie powiedziano mi, że opłaty nałożył sprzedawca nie UPS. Zamawiałem UPSem, inna opcja mi się nie wyświetliła do tej przesyłki. Koszt przesyłki 19,79 USD, dostawa 6 dni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_S Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Wyciąg ze strony UPS: Usługi celne Usługi celne UPS są świadczone bez dodatkowych kosztów w przypadku rutynowej odprawy celnej. Naszym celem jest zawsze zapewnienie jednoetapowego i płynnego procesu szybkiej odprawy, co jest kluczowe dla doręczenia o określonej godzinie. Dzięki zaawansowanej funkcji powiadamiania w sieci UPS przygotowania do odprawy celnej rozpoczynają się, gdy przesyłka jest jeszcze w drodze. Na mocy regulacji rządowych dla przesyłek międzynarodowych wymagane są specjalne dokumenty, stąd UPS świadczy profesjonalne usługi przygotowania pełnej i poprawnej dokumentacji eksportowej. Oferujemy opcjonalne usługi celne, aby zapobiec nieprzewidywanym opóźnieniom wysyłki. Niektóre z tych usług są przedmiotem opłat dodatkowych. Opisano je w tabeli Opłaty dodatkowe. Opłaty dodatkowe mogą mieć zastosowanie do procedur odprawy celnej, między innymi do następujących procedur:Procedury odprawy celnej z udziałem agencji rządowej innej niż agencja celna Procedura tranzytu Magazynowanie Kontrola celna Opłaty na posterunku kontroli granicznej Przesyłki odprawiane przez stronę trzecią Szczegółowe informacje można uzyskać, kontaktując się przedstawicielem UPS. Dodatkowe i uzupełniające opłaty nie podlegają opodatkowaniu. Opłata za uiszczenie cła i podatków 71.40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekH Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Wyraźnie powiedziano mi, że opłaty nałożył sprzedawca nie UPS. Zamawiałem UPSem, inna opcja mi się nie wyświetliła do tej przesyłki. Koszt przesyłki 19,79 USD, dostawa 6 dni No cóż, z doświadczenia wiem że pracujący w UPS ludzie nie zawsze wiedzą co się w firmie dzieje i jakimi opłatami dodatkowo obciąża się klienta... Jednak obstawiam że to przewoźnik Cię obciążył za wykład. edyta: Adam mnie uprzedził Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Macie rację, to na pewno UPS doliczył. Na stronie HK niczego nie ma na temat tego typu dopłat. Sprawdziłem i przesyłka była w ich agencji celnej więc nnnej opcji nie ma. Szkoda, że robią to bez zgody klienta zasłąniając się szybkością dostawy w czasach kiedy można przelewać pieniadze w jeden dzień nie mówiąc że w zasadzie w 5min... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Ciekawe czy to jest tak do końca zgodne z prawem. O ile pamiętam, nie można obciążyć Klienta żadną dodatkową opłatą, bez jego odrębnej zgody, nawet motywując to jego dobrem (krótki czas przesyłki). Firmy zazwyczaj argumentują, że zgodziliśmy się na takie opłaty, akceptując regulamin. Tylko że znałem kilka spraw, w których są nie uznał takiego tłumaczenia wyrokując, że zgoda na dodatkowe opłaty, musi być odrębna i wyrażona dosłownie, a nie może być zgodą ogólną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 chwila... cło czy podatki i tak się należą. Po prostu czasem trafiało z Chin bezpośrednio do nas, a czasem po opodatkowaniu w UC. Teraz się tym zajmuje UPS Mnie też dopadło - małe przesyłki przeszły bez opłat, duża niestety +153 zł. I tak wyszło taniej niż w Polsce, i parę złotych taniej niż z EU. Trudno, raz się uda, raz nie, tym razem mi się nie udało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Zrozumiałem, że UPS dolicza dodatkową opłatę za to, że opłaca cło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogutos Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Ja jakieś trzy tygodnie temu części do DLE kurierem UPS dostałem w przeciągu 4 dni bez opłat dodatkowych. Wartość zadeklarowana "domyślna" jaka wyskakuje przy finalizacji zamówienia. Kurier przed wręczeniem mi paczki dzwonił i pytał kogoś czy są doliczone dodatkowe opłaty. Tym razem mi się udało. Koszt wysyłki był chyba 0,5$ dolara wyższy niż zwykłej dlatego zaryzykowałem a czas grał rolę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekK Opublikowano 19 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 Kwota o jaką tutaj koledzy toczy się dyskusja jest klasyczną opłatą agencji celnej ( i nie ważne czy to UPS czy Pocztowa Agencja np. Łęczyny w W-wie ) za wystawienie dokumentu SAD do trzech pozycji. Panowie z UPS bardzo często naliczają taką opłatę ( nie zawsze ) argumentując to różnie - raz poprostu mówią jak jest że to za SAD a niekiedy ściemniają i kombinują. Jest to kwota zawierająca stawki odprawy i finał. UPS słynie z naliczania z palca i niekiedy nawet potrafią na częsci np. aluminiowe orczyki sterów - traktować jak za import aluminium z grupy metali kolorowych.... NA NICH TRZEBA UWAŻAĆ.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wenar Opublikowano 20 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 HEJKA nie czytalem co tam koledzy pisaliscie ja sie tylko pochwale. jestem zadowolony z HK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lech Mirkiewicz Opublikowano 27 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Ja również jestem a raczej byłem zadowolony z HK. Przez 7 lat robiłem tam zakupy 112 razy i tylko raz została oclona paczka ( z taranisem). Dziś przyszła kolejna paczka z Holandii i niestety nie była kompletna, brakowało jednego silnika. Miałem już taką sytuację przed rokiem, brakowało akumulatora. Czatowanie z Chińczykiem i procedura reklamacji nie przyniosła efektu. Dzisiejszy czat z pracownikiem HK nie był dla niego przyjemny, obiecywał , przepraszał itd. Co z tego wyniknie? zobaczymy. Zastanawiający jest fakt,że nie było nigdy problemu z paczkami z Chin a tylko z magazynu w Holandii. Czy miał ktoś podobną sytuację? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 27 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 ja. raz. Zrobiłem zdjęcie manifestu i zdjęcie klocków które przyszły, zaznaczyłem, czego brakuje (jakiś mały silniczek dla kolegi) i wysłałem reklamację mailem na adres wskazany przez chatera. Po tygodniu miałem silnik w domu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Witam Panowie proszę o pomoc otóż: zrobiłem w sklepie zamówienie niby ok, policzył mi hb za całość łącznie z wysyłką 55E a jak chcialem zapłacić doszło do zapłacenia o 9E więcej wchodząc na zamowienie, zamówione przedmioty są droższe niż wczesniej na stronce. O co tu chodzi???: Z góry dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.