alchemique Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Dwie fotki Pawlikowego Extrima: Pawlik dal mi sie nawet nim przeleciec i powiem nawet ze mi sie podobalo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 mi sie podobalo. Extrim pasuje każdemu, to udany model i dobrze lata. Waga na pozimoie 700 g do lotu jest optymalna i nie ma co przesadzać z odchudzaniem czy zmniejszaniem pakietu. To nie jest halówka tylko model do latania na wolnym powietrzu. Ładnie się prezentuje model w tym zółto-granatowym "ubranku" :wink: ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lonba Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 Witam! Chciałbym Wam pokazać swego Extrim'a, gotowy do lotu waży 730g: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 Waga na pozimoie 700 g do lotu jest optymalna i nie ma co przesadzać z odchudzaniem czy zmniejszaniem pakietu. 620g, pakiet 3s 1000 25C, 6-7 min lotu w zależności od tego jak bardzo mocno go męczę. Dla mnie bomba, więc z tymi 700g się nie zgodzę. No ale co kto lubi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 Ja latam z pakietem 1500 mAh a model ma juz kilka napraw za sobą :-) Pisząc waga optymalna miałem na mysli, że dobrze lata w okolicach tej wagi i nie jest konieczne odchudzanie modelu lub zmniejszanie pakietu aby model prawidłowo zachowywał się w powietrzu. Kolega "lonba" pokazał powyżej ładny model o wadze 730g i prawdopodobnie też dobrze lata - wiadomo im mniej waży tym lepiej ale bez przesady. Stosując się do instrukcji montażu i nie ażurując dodatkowo przekroju ciężko jest zejść poniżej 600g do lotu a większy pakiet lub mocniejszy silnik daja tą różnicę o której piszesz, moim zdaniem, bez większej zmiany charakteru modelu. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 moj extrim latał nawet na 4 life 1100 i swietnie sobie radzil az do czasu jak wystartowałem bez lotek lot był krótki :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 750g,silnik 200W ,pakiet 2200 3S,czas do 15 min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepen02 Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 Mam pytanie, jaki silnik byście polecali z tej strony http://majsterklepka.prv.pl/. Emaxa BL 221520 czy BL 221525 ?? I nie mowcie, że mogę sobie sprawdzić jakie stosowali inni użytkownicy, bo mi zależy, żeby to był silnik z tej stronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 Silnik "z tej stronki" to nie jest jedyne kryterium wyboru. Sam sobie odpowiedz jaki charakter lotu preferujesz .... szybko i dynamicznie czy freestyle 3D. Do zwisu lepszy silnik wolniejszy z dużym śmigłem a do dynamicznych akrobacji szybszy i mniejsze śmigło. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepen02 Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 Ja bym wolał z mniejszym kv do 3d, więc chyba ten BL 221525, ale boję się, że te 900 g ciągu to będzie za mało i silnik będzie się wtedy przegrzewał. Dzięki, jakoś nie zwróciłem uwagi przy osiągach na śmigło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 900g ciągu wystarczy spokojnie, chyba że Twój model będzie ważył 800g Przy wadze powiedzmy 600g (do osiągnięcia bez wysiłku) 900g wystarczy spokojnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepen02 Opublikowano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 Hehe... W końcu nie od parady oklejam extrima solarfilmem :mrgreen: Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rabor Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Oblatałem swojego extrima tak wygląda To pierwszy model w wersji kit jaki złożyłem. Waży 900g, ale ma ciężkie wyposażenie. Silnik to Turnigy SK3530-1100, regulator TURNIGY Plush 40 z wielkim zapasem, akumulatory 3s 2200mAh. Model lata super, początkowo bałem się go nie rozbić bo nigdy nie latałem modelem 3d. Beczki ,pętle kręci bardzo fajne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepen02 Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Coś bardzo ciężki ci wyszedł :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pma_ Opublikowano 4 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 Jak mocujecie pakiety? Bo za nic nie potrafie wymyślić jak w tą dziurę wcisnąć pakiet i go zacisnąć rzepem. Ma ktoś jakieś zdjęcie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 4 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 niektórzy montują na rzep bezpośrednio na skrzydle pod kabinką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rabor Opublikowano 4 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 Jak mocujecie pakiety? Bo za nic nie potrafie wymyślić jak w tą dziurę wcisnąć pakiet i go zacisnąć rzepem. Ma ktoś jakieś zdjęcie? Ja latam na akumulatorach 2200mAh i wciskam je w tą półkę. Pakiet wystaje około 1cm. Żeby dalej nie wpadł jest zapięta opaska zaciskowa na szkielecie od mocowania silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 4 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 niektórzy montują na rzep bezpośrednio na skrzydle pod kabinką A widziałeś kiedyś exrima?Wydaje mi się że chyba nie.Więc nie pisz bzdur i nie wprowadzaj ludzi w błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 4 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 widziałem kilka extrimów jeden z nich (Pawła Wojtaszko) właśnie tak miał umiejscowiony pakiet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rabor Opublikowano 4 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 widziałem kilka extrimów jeden z nich (Pawła Wojtaszko) właśnie tak miał umiejscowiony pakiet To jakiś bardzo mały ten pakiet! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.