bynek Opublikowano 15 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 1 godzinę temu, Paweł Prauss napisał: To moja pierwsza V-ka 160 V ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 15 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 29 minut temu, bynek napisał: 160 V ? Tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 15 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 Lasery sa piekne w swojej prostocie. Nic nie wystaje, wszystko "szyte" z tego samego materialu. No i pieknie pracuja ( Bynek, pusc jakis filmik?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bynek Opublikowano 15 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 22 minuty temu, jarek996 napisał: Bynek, pusc jakis filmik https://www.facebook.com/groups/437479416642694/?multi_permalinks=787949114929054&ref=share 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 15 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 I już się zaczyna,to co było pisane w innym dziale a nawet ankieta býla.Nie obejrzysz bez logowania na srajbooka.Czyli jak nie masz konta to zobaczysz"zaloguj sie lub załuż konto",chore to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 17 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2023 W dniu 30.12.2022 o 09:54, d9Jacek napisał: dokładnie tak , przerywacz podobny do tego jaki był stosowany w Felgiblu czy Eisfeldzie.Poszukam w moich dokumentacjach( powinienem miec) i zamieszczę Przypominam się Jacku Taka ciekawostka w starej gazecie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 17 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2023 4 godziny temu, MASK napisał: Przypominam się Jacku Taka ciekawostka w starej gazecie: W podpisie zdjęcia jest błąd ?, a nawet dwa ? ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 17 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2023 6 godzin temu, MASK napisał: Taka ciekawostka w starej gazecie: mialem taka ciekawostkę...ta ciekawostka miala bezpierścieniowy tłok dziekuje za przypomnienie...daj mi szansę na znalezienie tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 21 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 W dniu 22.12.2022 o 19:43, MASK napisał: Wersja ABC W końcu i ja mam swojego ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 21 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 8 godzin temu, Paweł Prauss napisał: W końcu i ja mam swojego ? Moglbys "rozpakowac" to pudelko ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 21 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 3 godziny temu, jarek996 napisał: Moglbys "rozpakowac" to pudelko ??? Tia, ale to dopiero jutro wieczorem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 22 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2023 No dobra, mam foty ? cala trójka razem różnice widoczne na pierwszy rzut oka? i coś specjalnie dla Ciebie Jarku? zauważyłem Marcinie, że Twój ma okno wydechowe podzielone na 3 części, mój ABC ma dwie, natomiast te pierścieniowe mają ich aż 5 ? Marcin ten Twój ma deflektor na tłoku? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 22 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2023 2 godziny temu, Paweł Prauss napisał: zauważyłem Marcinie, że Twój ma okno wydechowe podzielone na 3 części, mój ABC ma dwie, natomiast te pierścieniowe mają ich aż 5 ? Marcin ten Twój ma deflektor na tłoku? Deflektor jest. Były jeszcze R 60 z czarnymi głowicami, był do wzięcia w tej samej cenie co ten mój (od tego samego sprzedawcy). 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 24 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2023 Poniewaz Pawel gasi teraz jakis pozar, wiec JA wrzuce fotki jego najswiezszego nabytku , zeby on mogl spokojnie dokonczyc robote . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarobest Opublikowano 14 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2023 Siemka, po długiej nieobecności, ale mam nadzieję wrócić do żywych :). Ciężki był okres, bo różne inne zajęcia (nowe hobby w które bardzo wsiąknąłem przez pewną Mazdę) i takie tam, ale nie zapominałem o modelarstwie, a w międzyczasie moja zbieranina motorków nieco się powiększyła. Tak więc pochwalę się najnowszym nabytkiem, za którego dałem sporo kasy, ale nie mogłem się powstrzymać , szczególnie, że mam też plan/marzenie na ten rok, czyli kupić sobie auto z takim motorkiem - tylko dużym ;). Niestety musi poczekać na poprzednie silniki do odpalenia, ale ten też zostanie wyczyszczony (bo oczywiście muszę do środka zajrzeć :D) i przepalony :). Marzyłem długi czas o tym, no ale w końcu mam : I mam nadzieję wrócę do Was już bardziej regularnie, a silniki które miałem rozgrzebane ogarnę i odpalę, nowe nabytki z "międzyczasu" też i wszystko postaram się pokazać jak zwykle. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granacik Opublikowano 14 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2023 Nooo Paniee... Wspaniały nabytek. Gratuluję. Sam bym chciał mieć go w swojej kolekcji. Zazdraszczam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 14 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2023 1 godzinę temu, czarobest napisał: /marzenie na ten rok, czyli kupić sobie auto z takim motorkiem - tylko dużym czy tez Mazda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarobest Opublikowano 14 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2023 2 godziny temu, Granacik napisał: Nooo Paniee... Wspaniały nabytek. Gratuluję. Sam bym chciał mieć go w swojej kolekcji. Zazdraszczam. Dzięki, kiedyś Ci się pewnie trafi, mi też dość niespodziewanie wyskoczył . 1 godzinę temu, d9Jacek napisał: czy tez Mazda? Zgadza się . Co prawda ideałem jest dla mnie RX-7 FD - to znaczy po prostu jest to chyba jedno z najbardziej podobających mi się optycznie aut, ale ich ceny są już niestety kosmiczne. Więc celował będę w RX-8, które też mi się podoba, kręci się pięknie, prowadzi dobrze i ma sporo mocy, a jeszcze są w zasięgu. Oczywiście wiem jak to z tymi silnikami jest, ale jeśli kupię, to z pełną świadomością i zwyczajnie z wiedzą, że może być potrzebny remont prędzej czy później mimo lania oleju 2T do baku . No i cóż, MX-5 mnie tylko zachęca do kolejnej Mazdy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 14 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2023 1 godzinę temu, czarobest napisał: mimo lania oleju 2T do baku to nie tak się dzieje ale opieram swoja wiedzę na NSU RO 80 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janeczek Opublikowano 14 Marca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2023 Fajny ten Wankel ! ... no i jeszcze pierwsza wersja ! rzadziej spotykana ...Ja bym go nie rozbieral ,tylko wymyl z zewnatrz -widac ze za duzo nie pracowal ... Tez jestem Fanem Mazdy ...Mazda po dluzszej przerwie znowu wypuscila samochod z silnikiem Wankla : to jest MX -30 R-EV Hybryda - bardzo ciekawe Autko ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi