Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 16.01.2020 o 14:10, Paweł Praus napisał:

Dzięki wydatnej pomocy Jarka z Malmö w mojej kolekcji znów przybyło 5 fajnych motorków ? oto jeden z nich.

20200116_200602.jpg

Fotki pozostałych wrzucę później. 

Gratuluję i zazdraszczam! Czekam na resztę :)

Opublikowano

nic nie udaje... to jest Jaskółka ART by ??????

dorabiane :

kołpak

piasta śmigla ( na wzór PK1)

gaznik

główica ( na wzór PK1 )

sruba kompresyjna

karter jaskółkowy, były takie  Jaskółki z prostym noskiem ( obudową) wału

Opublikowano

Nie ma NIC piekniejeszego , jak ogladanie "chodzacej" klawiatury w czterosuwie !

Czasami jak reguluje , czy sprawdzam moje ENYe , to robie to bez pokrywy zaworow . 

Opublikowano
41 minut temu, Paweł Praus napisał:

To drugi z pięciu ostatnich nabytków, pozazdrościłem Marcinowi. 

20200118_155134.jpg

20200118_155156.jpg

Śliczny! Mk-ll, gaźnik i głowica jeszcze frezowane. To chyba nie pierwszy Twój fs 60?

Opublikowano

może pracować w obie strony.. dzwięk pracy- super.....bardzo dobrze sprawdza się jako napęd pchający, jedyny mankament  to łatwo popychacze gubi ?

taki sam silnik zastosował Leszek Podgórski w swojej Prząśniczce

Opublikowano

Ja juz Jacek jedna taka ( nowa )  mam ( 240)  . Mysle caly czas o drugiej do polatania , ale poczekam na uzywke ....

Dzisiaj znalazlem tez  ( w Japonii )  jedno z dwoch brakujacych ogniw w mojej kolekcji czterosuwow , a mianowicie  ENYA 40-4C ( open rocker ) .

Cena okolo 400 EUR z wysylka i pewnie jakies VATY i sraty dojda .......... Co tu ku....a robic ?

Opublikowano
41 minut temu, jarek996 napisał:

Ja juz Jacek jedna taka ( nowa )  mam ( 240)  . Mysle caly czas o drugiej do polatania , ale poczekam na uzywke ....

Dzisiaj znalazlem tez  ( w Japonii )  jedno z dwoch brakujacych ogniw w mojej kolekcji czterosuwow , a mianowicie  ENYA 40-4C ( open rocker ) .

Cena okolo 400 EUR z wysylka i pewnie jakies VATY i sraty dojda .......... Co tu ku....a robic ?

zaprzyjaznij się z Japonką ( nie o papier mi idzie )

Opublikowano
Cytat

Silnik Wankla ma mniejszą masę niż klasyczny , większą moc przy mniejszej pojemności, i większy moment (w stosunku do benzynowego klasyka 4 suwa).

I przede wszystkim 3 spalania(prace) na 1 obrót wału, co jest bezapelacyjnie związane z nieosiągalnym dla innych tłokowych stosunkiem mocy do masy przy n=constans..

Opublikowano
2 godziny temu, jarek996 napisał:

Cierpliwie czekać i nie przepłacać!!! 

Opublikowano
4 godziny temu, RomanJ4 napisał:

I przede wszystkim 3 spalania(prace) na 1 obrót wału, co jest bezapelacyjnie związane z nieosiągalnym dla innych tłokowych stosunkiem mocy do masy przy n=constans..

Normalny silnik ma 2 cykle pracy na obrót a niektóre nawet 24.

Opublikowano
14 godzin temu, Adam P. napisał:

Normalny silnik ma 2 cykle pracy na obrót a niektóre nawet 24.

Normalny silnik ma jeden cykl pracy na obrót wału (dwusów) a 4-sów ma jeden cykl pracy na dwa obroty wału.

Opublikowano

Normalny silnik ma jeden cykl pracy na obrót wału (dwusów) a 4-sów ma jeden cykl pracy na dwa obroty wału.

Normalnie moje GRATULACJE!!! Kol. Grzegorzu. Dochodzenie do wiedzy zawsze popłaca:)

Zadanie domowe odrobione?

I TAK TRZYMAĆ!

A.C.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.