vaderjk Opublikowano 19 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 U mnie jedna lopatka ma 325mm nie wiem ile to cali - takie cale "smigielko". Ciekawe tylko czy takie moce to ta turbinka ma a inne maja mniej czy tez tak samo... Moze jakis model co duzo ciagnie pradu ... a moze inne beda mialy np o 1/3 mniej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 19 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Rożnie, w zależności od średnicy wirnika, ilości łopat, a przede wszystkim od silnika jaki jest zamontowany. Generalnie im mniejsza średnica tym moce i prądy mniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 19 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 To już chyba ostatni test. Zmniejszyłem rozmiar skrzydeł do takiego jaki będzie miał ten bardziej makietowy Skyray - 80cmprzedi poŚrodek ciężkośći między 15cm a 16cm od początku skrzydła. W tym samym miejscu co poprzednio. 3 minuty lotu z zegarkiem w ręku. Ależ mnie to odrzuca od EDFów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 19 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 To już chyba ostatni test. Zmniejszyłem rozmiar skrzydeł do takiego jaki będzie miał ten bardziej makietowy Skyray - 80cm przed i po Środek ciężkośći między 15cm a 16cm od początku skrzydła. W tym samym miejscu co poprzednio. http://youtu.be/Y8aSp1_FlTA 3 minuty lotu z zegarkiem w ręku. Ależ mnie to odrzuca od EDFów. Co jest NOK ? Model jest szybszy, dźwięk już lepiej pasuje do tego co widać na filmie Poprzednio był to hałas nieadekwatny do osiągów modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 20 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 Wygląd. Z założenia miał to być model do złożenia w parę godzin do testów. Ile razy już go prułem, podcinałem sam nie zliczę. W oparciu o zdobyte doświadczenie zrobię Skyra w wersji drugiej, z zaokrąglonym kadłubem, z bardziej dopracowanym wlotem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi