Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Stałem się posiadaczem samolotu dolnopłata rambler 30.

Rozpiętosć: 140 cm

Długość:110 cm

No i tak. Nie wiem jaki do niego silnik. Masa do lotu to pewnie coś koło 2-3 kg

Proszę o jakieś propozycję jaki mogę do niego silnik wsadzić, bo ze spalinami mam dopiero co do czynienia.

Pozdrawiam!

Opublikowano

Ostatnio czytałem o przeróbce silników od kosy,piły spalinowej czy dmuchawy.

Znalazłem :http://allegro.pl/silnik-podkaszarka-kosa-25-cc-1-40-i2924180829.html

Czy takie coś nadałoby się do modelu? Nie mówie ,że koniecznie do tego ale jeżeli taka benzynka by w miare dała rade to czemu nie?

Wiem, że te silniki się odchudza, bo masa do mocy nie jest zbyt wielka.

Opublikowano

Nie no skąd?

To 25 cc i w zasadzie oglądałem na forach podobne i były w nie wiele większych modelach.

Jeżeli uparłbym się na silnik takiego typu to co potrzebuję aby go odpalić i umieścić w modelu?

Opublikowano

Większy model.Silnik do twojego modelu ma ważyć max 400g a nie 1200g.Pomyśl logicznie .Do modelu .30 o wadze sugerowanej przez producenta 2000-2200g do lotu ty chcesz włożyć silnik 25ccm o wadze 1200g.Ten silnik nawet Ci się nie zmieści,ponieważ mocowanie jest szersze niż kadłub twojego modelu.Pomijam już fakt że ta benzyna roztrzepała by całość w kilka minut.

Ale powodzenia .Amen

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A czy silnik OS Max 46 LA 7.5 cmm3 byłby w miare? Mam okazję kupić go za dość nie duże pieniądze więc jeżeli byłby ok to czemu nie?

Proszę o szybką odpowiedz.

Opublikowano

A więc zakupiłem powyższy silnik, paliwo 10% powinno pasować. Czy rozrusznik z silnika od wycieraczki samochodowej da radę?

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.