Pioterek Opublikowano 18 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Zapowiadał się w tym roku "wysyp" nowych Wicherków a jest kompletna cisza. Może wiecie Koledzy co się stało ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 18 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Ja pracuje za granicą a model w domu... Etap prac taki sam jak na ostatnim moim wpisie, zrobić ster wysokości w stateczniku, kupić silnik Os Max 4ccm, okleić i ulotnić... Ech... może jeszcze w tym roku go skończe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 20 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 Życzę Ci tego - to fajna zabawa z tym Wicherkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 20 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 Dziękuje, będę sie starał Model buduje z myślą o mojej narzeczonej tak zeby czymś ładniejszym i większym mogła sobie spokojnie polatać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 20 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 Ooooo - to koniecznie uzgodnij z Narzeczoną kolor - wiadomo to najważniejsze w samolocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 20 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 Piotr ja się tak naładowałem patrząc na Twojego Wicherka, że wziąłem się za drobne przeróbki swojej 15tki. skrzydła będą umieszczone na bagnecie (były zastrzały), inne ułożenie silnika (śmigło chcę założyć na propsavera) a co za tym idzie pojawi się inna osłona silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 20 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 Kolory już wybrała, będzie taki jak Twój Wicherek. Tak ze jak spotkamy się na jakimś pikniku to poznasz nas po modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 20 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 Piotr ja się tak naładowałem patrząc na Twojego Wicherka, że wziąłem się za drobne przeróbki swojej 15tki. skrzydła będą umieszczone na bagnecie (były zastrzały), inne ułożenie silnika (śmigło chcę założyć na propsavera) a co za tym idzie pojawi się inna osłona silnika. Miło mi Marcinie że zainicjowałem następnego Wicherka. Zrób te parę drobnych spraw które opisałem na forum i niebo nad Elblągiem Twoje Kolory już wybrała, będzie taki jak Twój Wicherek. Tak ze jak spotkamy się na jakimś pikniku to poznasz nas po modelu No strasznie mi miło - od razu wiedziałem, że masz fajną narzeczoną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Zapowiedź: W tym miesiącu (sierpniu) w miesięczniku Modelarz ma ukazać się pierwszy z cyklu artykułów o Wicherku 25-M. Treść artykułów będzie zawierć informacje dotyczące budowy modelu i ciekawe uzupełnienia (warsztat), których nie zdążyłem zamieścić na tym forum. Czynię również starania, aby był dostępny podstawowy KIT tej wersji modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Jedziemy z Wicherkiem do Kraśnika na piknik modelarski 10.08.2013 Początek imprezy: Modele i modelka Grzecznie w kolejce do startu - mocno wieje, mało chętnych Dawali nawet i dyplomy Było miło i ciekawie. Wiatr silny w poprzek lotniska trzeba było się trochę postarać. Zestaw elementów do Wicherka 25-M ciętych laserem można uzyskać pod adresem: http://www.rcszamotu...p?p=1_3_Kontakt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 3 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Ukazał się sierpniowy numer Modelarza z artykułem o Wicherku 25-M. Jest to trzy częściowy cykl artykułów o tym modelu. Opis modelu i wykonanych w nim zmian Budujemy model Przygotowanie modelu do oblotu i jego oblot Ew. kontakt elementy Wicherka 25-M wycięte laserem: http://www.rcszamotu...p?p=1_3_Kontakt ale lepiej telefonem 506 871 381 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 3 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Gratuluję Piotrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 3 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Dziękuję, można powiedzieć też że zbudowaliśmy ten model przy dużym udziale Kolegów z forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 7 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 Piotr, masz jakieś doświadczenia z akumulatorami Robbe, np. takim http://www.rcskorpion.pl/towar/1-6800-robbe-lipol-roxxy-power-zy-2s-2200mah-30c-z-bid-chipem/ ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 7 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 Piotr, masz jakieś doświadczenia z akumulatorami Robbe, np. takim http://www.rcskorpio...c-z-bid-chipem/ ? Według mojej oceny Robbe nie tu jest liderem, jeżeli chodzi o akumulatory. Ja używam akumulatorów Foxy firmy Pelikan. Sprawdź jak się pojemność do wagi akumulatora, bo Robbe nie jest w tym najmocniejszy. Bid-chip, ażeby go wykorzystać potrzebuje ładowarki Robbe a ta jest dość droga. Ja raczej nie używam pakietów LiPol tej firmy, mam ze dwa ale do celów pomocniczych, nie do napędu.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 7 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 Też myślałem o takim http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p5185,pakiet-lipol-2200-mah-7-4v-26-50c-ray-g3-air-pack ale nawet na forum były opinie, że bardzo szybko tracą na pojemności. Szukam akumulatorów 2S rzędu 2200 mAh ~30 C jako zasilania elektroniki w modelu z 8 serwami cyfrowymi. Latałem w innych modelach na Dualsky, ale ostatnio nowe akumulatory bardzo szybko puchną, szczególnie z linii o wysokich C. Stosunek masy do pojemności trzeba sprawdzać przy takim samym prądzie rozładowania, bo im wyższy tym ten stosunek jest gorszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 8 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Też myślałem o takim http://www.sklep.mod...ray-g3-air-pack ale nawet na forum były opinie, że bardzo szybko tracą na pojemności. Szukam akumulatorów 2S rzędu 2200 mAh ~30 C jako zasilania elektroniki w modelu z 8 serwami cyfrowymi. Latałem w innych modelach na Dualsky, ale ostatnio nowe akumulatory bardzo szybko puchną, szczególnie z linii o wysokich C. Stosunek masy do pojemności trzeba sprawdzać przy takim samym prądzie rozładowania, bo im wyższy tym ten stosunek jest gorszy. Tak masz rację, pakiety puchną też jeżeli ładujesz je na "ciepło" zaraz po locie - trzeba odczekać, aż pakiet ostygnie (najlepiej żeby się nie nagrzewał - dobre chłodzenie w modelu) a jak można to nawet do lodówki przed ładowaniem, Odwdzięcza się za to długa pracą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 18 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 Zapowiedź: W numerze wrześniowym Modelarza cd. Wicherka 25 budowa kadłuba i stateczników głównie warsztat. W modelarzu mają zostać zamieszczone drukowane plany Wicherka 25. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 18 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 Mam sierpniowy numer. Bardzo ładnie opracowane! Na ile nr jest przewidziana relacja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 18 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 Dziękuje za ocenę. Będą 3 trzy numery. W ostatnim dużo o przygotowaniu i oblocie modelu, bo widziałem na forum że dużo niepowodzeń z tym jest związanych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi