Bartek Piękoś Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 To jak osobny model. Perełka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micro Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Niesamowite. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkdarch Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 No ja wysiadam.BMW kupi zapewne twój model silnika jako wierną kopię . Ja do Corsarza TF kupiłem makietę silnika z wytłoczki i nawet w 15% nie będzie prezentować się jak twoja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 Łamiesz wszelkie zasady! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majewski2 Opublikowano 15 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Silnik wstępnie dopasowany i zamontowany w modelu Znalazłem filmik z tłumikiem firmy Keleo, można tu porównać brzmienie silnika Saito FG84R3 z tłumikiem i z standardowymi rurkami. Dźwięk silnika z zamontowanym tłumikiem jest rewelacyjny, przypomina silnik Moki, cena 195 dolarów plus koszty transportu i cła to około 1000zł , mimo dźwięku silnika nie dam tyle za kawałek rurki a tak wygląda mój tłumik za 150zł. tłumik wykonałem z kupionego w markecie stojaka łazienkowego. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majewski2 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Narysowałem i wyciąłem wszystkie brakujące części, teraz je sklejam i odlewam z żywicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 No i co tu pisać? To jest jakiś obłęd co ten facet wyprawia. Porażający perfekcjonizm. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jetfan Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Koledzy, Z powodu drastycznego zawyżania poziomu proponuję skreślić Kolegę Krzysztofa z forum A na poważnie: Krzychu, jesteś Mistrzem, Twoja robota powala na kolana. Wielki szacun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Bomba i tyle :o 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 no znak kilku kosmitow, widac ze poznalem kolejnego, szok! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 No szczena opada, piękna robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exu Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Witam Panie Krzysztofie muszę się dołączyć do achów, echów i uchów kolegów. Bo to co Pan wyprawia z tym modelem zasługuje na najwyższe uznanie. Gratuluje chęci, poświęconego czasu, oraz nie bywałych zdolności manualnych, jak i wiedzy. Właśnie takie modele powinny latać na zawodach makiet o światowej renomie. Wykonane z zegarmistrzowską precyzją, z dbaniem o każdy szczegół, wykonane od podstaw, WŁASNORĘCZNIE. Zastanawia mnie zawsze jedna rzecz czy taką makietą bo to już nie tylko model można przyzwyczaić się i latać tak jak każdym zestawem ARF czyli powiedzmy bezstresowo, rozbije się eee kupię nowy przełożę wyposażenie i lecę dalej Czy jednak za każdym razem jest ta sama myśl ile roboczogodzin się poświęciło ile zdrowia, nie raz i własnej krwi... może nie będę leciał, może niech tylko postoi przed autem Dodam tylko że patent z wykorzystaniem kupionego w markecie stojaka łazienkowego niszczy system Swoją drogą dźwięk silników Moki aż jeży skórę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darqo Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Nawiedzony jakiś czy co ? niesamowita robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Gońmy go, gońmy go!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Gońmy go, gońmy go!!!! Proponuję przenieść Krzysztofa do sekcji gimnastycznej - jak w "Rejsie".☺ Natomiast poważniej, zastanawiam się jak będzie odbywało się chłodzenie tego pięknego silnika. Jest dość mocno odbudowany, widzę co prawda zamocowaną na wale dmuchawę, ale czy to wystarczy temu 3 cylindowemu silnikowi? Dmuchawa poza tym prawie zakrywa całą atrapę silnika, więc jej wizualny efekt jest mocno pomniejszony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Odpalałeś silnik na Twoim tłumiku? Podaj filmik z muzyką Pięknie Ci idzie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Wykonanie rewelacyjne, czekam na oblot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Wykonanie rewelacyjne, czekam na oblot. Większość relacji z tego działu kończy się zazwyczaj na samej relacji z budowy modelu, jakby latanie nie było już dalej ważne - ale mam nadzieję że tu będzie inaczej. Model zapowiada się wspaniale - z przyjemnością kibicuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Większość relacji z tego działu kończy się zazwyczaj na samej relacji z budowy modelu, jakby latanie nie było już dalej ważne - ale mam nadzieję że tu będzie inaczej. Model zapowiada się wspaniale - z przyjemnością kibicuję Bo dużo takich modeli jest na sprzedaż lub na zamówienie. Druga sprawa oprócz perfekcyjnych umiejętności budowniczego kryje się za tym duże zaplecze warsztatowo-finansowe. Tak sobie po marudziłem ale zawsze można nacieszyć oko i mieć nadzieje na wygraną w Lotto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herkristo Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Gratuluje !!, To jakby nic nie powiedzieć. Echh.. chyba zmienię swoje poglądy na temat modelarstwa i zacznę zbierać znaczki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi