Skocz do zawartości

APOCALYPTO F5B CARBON / KEVLAR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na pewno będzie ponad 300A ,20kg ciągu i 350km/h predkosci zaśmigłowej :D Konfiguracja sprawdzona przez czołówkę. Sam jestem ciekaw. Jak na razie zablokowały mnie prądy w pakietach :P

Opublikowano

Czyli przez ile sekund pełny gaz ?? :D  2-4 ?

Szczerze, każdego rajcuje co innego w modelarstwie i to jest fajne ale napisz co Ciebie pociąga Marek w tym "spawaniu" ? ;)

Będąc na pikniku w Nowym T. pewien pan latał przez chwilkę takim sprzętem ,podobnym do Twojego i po 2-3 super wzniosach,marnym szybowaniu nic się nie działo ciekawego :P ...

Opublikowano

Rafał, ja Marka rozumiem... te 2-3 sekundy to dla niego 2-3 minuty Twojej akrobacji - z tym że Marek będzie miał 300% więcej adrenaliny :)

2, 3 lata i zacznie się stabilizować, w sensie szukać spokoju w lataniu :D

PS

W każdym razie z obserwacji podobnych przypadków ( w tym swoim) tak się prędzej czy później dzieje.

Marek, trzymam kciuki za oblot!!!

Opublikowano

Nagrałem już jeden,ale reżyserem była moja żona,więc nie dało się tego wrzucić na forum ;)Rafał ponoć wystarczy na 2sek. Czemu od razu chcesz posadzić mnie z tym panem w jednej loży :lol: Rafał tak naprawdę mogę robic to co Ty swoim wirusem czyli pełna akrobacja itd. pewnie w troszkę szybszym wydaniu ,ale zasadnicza róznica w windzie do góry. I tu chyba nie powiesz ,ze nadmiar mocy by Ci przeszkadzał? bo buchne śmiechem :D Jeśli mam ochotę wchodzę do góry jak muł zaprzęgowy,a jak mi się spieszy wchodzę w dwie sek. Ot taka róznica. Taki mały dreszczyk który czuję również słysząc silnk moki 400ccm.

Mówisz po 40ce wszystko się zmienia :P Myślę o dużej spalinie. I to jest moim celem,ale jestem leniwy i nie chcę już sam dochodzić do wszystkiego,więc czekam,ze może kiedyś mnie ktoś w to wszystko wprowadzi..

Opublikowano

Nie no spoko :D ,właśnie takie coś chciałem przeczytać...

Sam jarałem się niedawno Fun Jetem kolegi który wyciąga ponoć ponad 300 km/h , efekt jest bo najpierw przelatuje a 1-2 s za nim dopiero pojawia się dżwięk..Tylko że używa max gazu 2-3 sekundy bo tak to by zniknął.. ;) .

Co do mocy to chyba jesteśmy w jednej bandzie -nigdy za wiele :) .

Opublikowano

Fun jety mam już 3 sezony za sobą i raczej nie chodzi tu o bicie prędkości,bo gdyby tak było to bez przekładni na 3S 7x13 śmigło jest 500km/h zaśmigłowej i 8kg ciągu,więc metrowy pylon poszedł by w 400kM jak nic! ale to może kiedyś :) Ale trzeba spróbować wszystkiego,zeby wiedzieć co smakuje najlepiej..

Śmigło 16x24.

Opublikowano

Fun jety mam już 3 sezony za sobą i raczej nie chodzi tu o bicie prędkości,bo gdyby tak było to bez przekładni na 3S 7x13 śmigło jest 500km/h zaśmigłowej i 8kg ciągu,więc metrowy pylon poszedł by w 400kM jak nic! ale to może kiedyś :) Ale trzeba spróbować wszystkiego,zeby wiedzieć co smakuje najlepiej..

Śmigło 16x24.

I takie podejście jest słuszne. Tak trzymaj!

Opublikowano

Każdego pociąga co innego ;) (osobiście wolę szybko ale bez silnika) mnie ciekawi Marku jaki czas w minutach łącznie polatasz  na jednym pakiecie tym modelem. Czekam jak inni na jakiś film. :D

Opublikowano

Wiesz ja mam żółwia tylko 600 W na pakiecie 2 600 4S mam czas pracy silnika koło 5 min co dla mnie = 10 wejściami po ok 30 s, (myślę ze w tym czasie wdrapuje się na około 300-400 m) bez harcowania i termiki tylko spokojne wożenie to koło 50 min latania  z głupotami oczywiście krócej. Wsadzam czasami też  większy pakiet 3 600 ale już mi  kręgosłup tak długo nie wytrzymuje ;)

Opublikowano

Mi ten wynik nigdy się nie uda,bo 200gram więcej robi tu sporą róznicę,aczkolwiek powinno być w miarę dobrze..Najważniejsze ,ze latasz nim już drugi sezon i dalej sprawnie wymiata :)

Opublikowano

I takie podejście jest słuszne. Tak trzymaj!

Trzymaj ,trzymaj :)  tylko czasem wrzuć Marek jakiś filmik bo teorii w cholerę a praktyki mało... ;)

Opublikowano

Faktycznie filmów mało ale to chyba problem tego modelu, że filmowcy wymiękają przy jego szybkości ;)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.