Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiem Ci że u mnie też na win7 x64 to śmiga ale miałem nie mały problem z poprawnym zainstalowaniem tego g.... stm i cała łacina mi się przypomniała przy jego instalacji ;)

Po podłączeniu włączonego taranisa z trymerami pojawia się dodatkowy dysk w zakładce "komputer".

Skoro radio Ci się flashuje bez problemów przez companion to sterowniki raczej masz ok. Spróbował bym ew. jeszcze raz je zainstalować.

Opublikowano

zmieniłem kabel 

zmieniłem port

zresetowałem kompa 

i coś pomogło  :)

już dawno powinienem mieć wszystko ustawione a tak dwa dni w plecy 

Opublikowano

Mam pytanie: co oznaczają takie ok 1s pojedyncze piknięcia podczas latania pojawiające bez żadnej reguły? Czasem nie piśnie ani raz podczas lotu tym samym modelem a innym razem odezwie się parę razy, telemetria nie melduje żadnych zdarzeń, lot na różnych pułapach.

Opublikowano

Dzięki Jacku za trop. Sprawdzę, choć w modelu mam FLVS-01 z ustawionym alarmem ale siedzi cicho (tzn działa poprawnie). Nawet pitlab nic nie melduje a trochę mnie to niepokoi zwłaszcza że lata się wysoko.

Ciekawe czy to bec nie wyrabia, niby 5A i 5V. Przy jakim napięciu załącza się ten alarm?

Opublikowano

Ustawianie idzie ale bardzo pomału.

Wzorując się na tym szablonie http://rcsettings.com/index.php/viewdownload/6-multirotors/40-dji-naza-w-extras zmieniłem kilka elementów pod swoje potrzeby.

Jeszcze muszę wgrać kilka komend po polsku bo mi przy wykorzystaniu niektórych funkcji gada po angielsku.

Odkryłem że mam uszkodzony lewy potencjometr :-(   można go gdzies w PL dokupić?

Na sucho odkryłem jak działają i jak nazwać prawie wszystkie nazwy użyte w tym szablonie. Pozostało mi tylko "Naza Gain X1" oraz "Naza Gain X2". Nie wiem jak to poprawnie nazwać żeby Taranis głupot do mnie nie gadał.

Może jakieś propozycje ?

CG-Naza-v20.jpg

Opublikowano

Pewny jesteś że uszkodzony ? Moze tylko nieskalbrowany ?

niestety uszkodzony

trzeszczy - akurat poziom głośności reguluje

widać jak skacze na wyświetlaczu 

rozebranie i przeczyszczenie pomogło tylko częściowo 

Opublikowano

Chodzi o potencjometr czy slider ?

Daj znać bo w tym tygodniu bede zamawiał trochę gratów do taranisa mogę dorzucić coś do zamówienia.

Opublikowano

Generalnei mam na zbyciu 1 potencjometr i 2 slidery starego typu oba sprawne, wszytko sprawne.

Jednak "trzeszczenie" przy podłasnianiu to jest niestety objaw w miarę normalny.

Opublikowano

Koledzy czy ktoś porównywał skuteczność nowych antenek w odbiornikach (tych płytkowych)

z uwagi na fakt iż gorzej umieścić na zewnątrz modelu zastanawiam się czy dają efektywną poprawę zasięgu w stosunku do starego typu ?

Opublikowano

Dlaczego gorzej ??

1 metoda : żep do modelu i anteny.

2.metoda : dobra taśma samoprzylepna.

3 metoda - trytki szt 2 na antenę.

Problem jest jesli chodzi o wymianę anteny ... lutowany do płyty odbiornika kabel antenowy.

Opublikowano

No pewnie że się da...

Ja zastosowałem taśmę dwustronną

a kabelek właśnie odpiąłem od odbiornika ( w moim X8R są antenki na wtyczkach) by przewlec przez wywiercony otworek w kadłubie chyba fi3

ale pytanie brzmi czy warto ?? :-)

Opublikowano

No pewnie że się da...

Ja zastosowałem taśmę dwustronną

a kabelek właśnie odpiąłem od odbiornika ( w moim X8R są antenki na wtyczkach) by przewlec przez wywiercony otworek w kadłubie chyba fi3

ale pytanie brzmi czy warto ?? :-)

W przypadku ostrej katastrofy antenka wyprowadzona na zewnątrz (w moim przypadku) uległa zniszczeniu  :(

Opublikowano

Chodzi o potencjometr czy slider ?

Daj znać bo w tym tygodniu bede zamawiał trochę gratów do taranisa mogę dorzucić coś do zamówienia.

Gdzie zamawiasz ?

w alofthobbiess wibratora nie mają na stanie haptic.jpg

Opublikowano

Namierzyłem taki sklep - http://boltrc.com/- goście kontaktowi pewnie w czwartekj bede robił zamówienie ale z australii bo tam tylko mają co potrzebuję.

Mają sklep w GB i tam ejst tez większość rzeczy ale nie to co potrzebuję....

Nawiesem mówiąc albo ja coś źle liczę albo mają nadajniki i odbiorniki w niższej cenie niż HK ...

Opublikowano

Dziś pierwsze obloty na Taranisie i wszystko ładnie działa  :) .

Mogłem wgrać męski głos bo ta jak to baba prawie się nie zamyka.

Do wcześniej prezentowanych ustawień dodałem prostsze zerowanie taimera i sterowanie oświetleniem, oczywiście wraz z komunikatami głosowymi  :rolleyes:

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.