Patryk900 Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Gdzie kucharek 6 ... u mnie tez był podobnie musiałem domawiać przedłużki no ale tego się nie uniknie za to składając następny model będziesz wiedział co będzie potrzebne hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 16 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Gdzie kucharek 6 ... u mnie tez był podobnie musiałem domawiać przedłużki no ale tego się nie uniknie za to składając następny model będziesz wiedział co będzie potrzebne hehe A gdzie zamawiałeś przedłużki i do jakiego modelu? ~wysłane z LG p760 przy użyciu Tapatalk~ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Na abc-rc.pl to bardzo dobry sklep paczka na następny dzień jak do 15 złożysz zamówienie, a zamawiałem cały model sky surfera i do niego przedłużacze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Problem jest w tym, że każdy z nas ma skrzynkę z rupieciami... Do tego "park maszynowy". To jest Panie tjuning Też składałem teraz model. Handymana. Niby wszystko kupiłem pasujące, ale - gniazda serw za płytkie, trzeba dopalić, mocowanie silnika nie pasuje, trzeba dowiercić, kable za krótkie - trzeba dosztukować, Ośka za krótka - trzeba coś wymyśleć. Nawet jak kupisz RTF'a to trzeba coś poprawiać. Na tym polega to hobby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 17 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Nie no spoko :-) Dla mnie wszystko to aktualnie nowość i się uczę. Samolot jeszcze nie ruszony bo wpierw całe przygotowania do tego - sprawdzenie elektroniki, dopasowanie elementów, wzmocnienie skrzydeł, kadłuba, domawianie części etc ~wysłane z LG p760 przy użyciu Tapatalk~ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 I prawidłowo pamiętaj jak już będziesz zmęczony budową choćby nie wiem co odłóż model i dokończ następnego dnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 17 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Cierpliwości mi nie brakuje na szczęście ;-) ~wysłane z LG p760 przy użyciu Tapatalk~ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 To bardzo potrzebna cecha w tym hobby mi np. pozwala ćwiczyć koncentracje i cierpliwość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 17 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Przeszukałem chyba wszystkie znane mi sklepy w PL w poszukiwaniu zbliżonego rozwiązania i 0 wyników. Macie jakieś pomysły jak można by zamontować ten silnik w inny sposób (bez jego przerabiania)?Ściąganie tej części z Chin będzie trwało wieki... Ewentualnie jaki silnik byście polecili o zbliżonym kV który by pasował do "KITowego" łoża? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 podałem Ci w #75 Standardowy zestaw akcesoriów dla NTM Prop dysk 28 seria silników z RC Trax. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 No to po raz trzeci bart07 ci podał ja podałem w Polsce i tanio http://www.rctrax.pl/product/ntm-zestaw-mocowania-silnika/?id=7574 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 18 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 podałem Ci w #75 Standardowy zestaw akcesoriów dla NTM Prop dysk 28 seria silników z RC Trax. No to po raz trzeci bart07 ci podał ja podałem w Polsce i tanio http://www.rctrax.pl...ilnika/?id=7574 Panowie zgadzam się z wami w 100% że to jest mi potrzebne. Jednakże mi chodzi o inną rzecz - jak a raczej do czego przymocować ten krzyżak? Może graficznie będzie mi łatwiej przedstawić o co dokładnie mi chodzi. Osobiście widzę 2 opcje, które przedstawiłem na rysunkach poglądowych powyżej. W większości opcji widziałem wykorzystanie opcji A poprzez zastosowanie gotowej wręgi dedykowanej do tego modelu. Przy czym silnik zawsze był montowany za wręgą nie przed (przynajmniej takiego nie widziałem). Niestety ale nie mogę znaleźć jej odpowiednika w Polsce oraz dodatkowo zastanawia mnie czy aby na pewno jest możliwy montaż silnika przed wręgą? Opcja B była by najbliższa podstawowemu rozwiązaniu gdyby nie fakt mocowania tego silnika. Zastanawiam się czy łoże tego typu (screen poniżej) było by dobrym rozwiązaniem. Co o tym sądzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Krzyżak zostaje w szufladzie. Składasz tak: Piasta dokupiona (to coś na 3 śruby). To co pokazujesz jest mocowaniem silnika do modeli z firewallem. Oczywiście na rysunku stator a nie startor ... To coś, z czego wychodzą kable. Ośka wejdzie do modelu i będzie nieuzbrojona. Takie coś znalazłem w sieci: http://www.instructa...OE939.LARGE.jpg w Twoim przypadku zamiast wystającej osi przykręcasz dokupioną piastę. A tutaj masz takie mocowanie zamocowane: http://www.hobbyking...46X97387X12.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 18 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 @bart07 tylko że w przypadku silnika NTM Prop Drive 28-36 1800KV / 438W stator jest od strony śmigła i piasty co zmienia postać rzeczy. W podanym przez Ciebie schemacie jest to dla mnie oczywiste i nie miał bym problemu z jego montażem. Przy braku odpowiednich narzędzi umożliwiających przełożenie wału na drugą stronę nie chce ryzykować utraty silnika. Wolę pokombinować z łożem albo w ostateczności zmienić silnik co będzie dla mnie już pójściem na łatwiznę i ostatecznością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Dlatego kupujesz ośkę, aby ją przykręcić z drugiej strony!!!!!!!! To cudo, którego zdjęcia ładnie pokazujesz nie montujesz na wale, a przykręcasz do rotora 3ma śrubkami. Na zdjęciu widać gwintowane otwory od strony z której nie ma wału. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 18 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Czy dobrze rozumiem że chodzi o coś takiego http://www.modele.sklep.pl/pl/Katalog/SILNIKI-ELEKTRYCZNE/ModelMotors-AXi-GOLD-LINE/Loze-wsteczne-z-piasta-dla-AXi-280814xx.html przykładowo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 a dokładnie o to http://www.rctrax.pl...ilnika/?id=7574 po taz 6ty w tym wątku Sebastian, napisałem na PW 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 18 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 a dokładnie o to http://www.rctrax.pl...ilnika/?id=7574 po taz 6ty w tym wątku Sebastian, napisałem na PW Dzięki za pełne objaśnienie które jak wyszło wynikało z mojej złej interpretacji elementów zestawu oraz braku praktycznej wiedzy w tej materii ~wysłane z LG p760 przy użyciu Tapatalk~ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Sebastian, jeszcze jedna uwaga. Jak będziesz w sklepie, to kup klej do śrub (słaby, taki, żeby go można rozkręcić bez podgrzewania. W modelarskich innych chyba nie ma.) Jak będziesz przykręcał piastę to dociągaj z dużym wyczuciem, klejąc śruby. Te gwinty są często słabe. W NTM nie próbowałem, ale w innym silniku przeciągnąłem i zaczęły się schody. Jak będziesz miał komplet w ręku sprawdź długości śrub. Za długie mogą uszkodzić uzwojenie, za krótkie się wyrwą. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 22 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Widział ktoś może cos takiego w polskich sklepach? ~wysłane z LG p760 przy użyciu Tapatalk~ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi