Skocz do zawartości

Jaka aparatura na pierwszy raz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie :) zielone :)

Przerobilem wiele nadajników i polecam frsky. Sam co prawda używam od 18 lat multiplexa Mc3010 ale to stary niemiecki sprzęt kupiony za marki - tez polecam. Nie do zajechania.

Opublikowano

Proszę o wybaczenie za proste dla Was pytania. Myślę o Turnigy 9X za 42,84 E. Jak będzie trzeba to kupię zestaw FrSky DJT 2.4Ghz Combo Pack for JR w/ Telemetry Module & V8FR-II RX za 32,95E. W manualu Turnigy 9X nic nie przeczytałem o telemetrii.

​Czy ten zestaw zadziała z 9X? Czy będzie działała telemetria FrSky na tym zestawie?

​Czy każde servo z przydomkiem "digital" będzie działało na 9X? Czy to chodzi o funkcję Digital Trims , którą posiada np. Turnigy 9XR Pro?

Jaki silnik w dobrej cenie 3536, 3638, 3542 ? (motoszybowiec 2.1 kg) polecacie z HK lub innego sklepu?

Pytania z różnych dziedzin, ale jak robię zamówienie w HK to bym kupił więcej niż tylko radio. 

Opublikowano

Chcesz kupić stare radio i do tego przestarzały moduł zamiast nowego radia z wbudowanym modułem nowszej generacji w podobnych (w sumie) pieniądzach?

Dlaczego?

No dlaczego nie qx7?

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

No akurat w tym Turnigy siedzi nowy moduł z modulacją AFHDS 2A .

Faktem jest też, że kosztuje poniżej 200 zł (w przeliczeniu).

Ale faktem jest również, że osobiście wolałbym dołożyć kolejne dwie stówki i kupić Taranisa Q7 :D

(Tak przy okazji- miałem okazję się pobawić tym nadajnikiem i wrażenie "zabawki z odpustu" znika po wzięciu go do rąk. )

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witajcie,
Dawno mnie tu nie było.

Szybkie pytanie, liczę na szybką odpowiedź. Szukam taniej aparatury. Jak na razie najlepsza jaką znalazłem to FlySky FS-i6. Cena od chińczyka 170zł. 

Moje pytanie brzmi czy aktualnie mamy coś lepszego w tej cenie?
P.S.
Jaki odbiornik do tej aparatury dla modeli ESA/Combat? Czy taki jak dają w zestawie (https://www.geekbuying.com/item/2-4G-Flysky-FS-iA6-6CH-RC-Receiver-with-Double-Antenna-for-Flysky-i4-i6-i10-GT2E-GT2F-GT2G-359085.html?Currency=PLN&gclid=EAIaIQobChMIydCzns7u2wIVlkMYCh05nQkFEAQYBiABEgINZfD_BwE#googtrans/en/pl) będzie czy to za ciężkie? 

Opublikowano

Witajcie,

Dawno mnie tu nie było.

Szybkie pytanie, liczę na szybką odpowiedź. Szukam taniej aparatury. Jak na razie najlepsza jaką znalazłem to FlySky FS-i6. Cena od chińczyka 170zł. 

Moje pytanie brzmi czy aktualnie mamy coś lepszego w tej cenie?

Na 100% nic lepszego  w tej cenie nie znajdziesz. To radio i ten odbiornik jest bardzo dobry na początek, środek i może nawet na koniec zabawy z RC. 2 miejsce ma moim zdaniem QX7, ale radio i odbiorniki co najmniej 2x droższe.

Pozdrawiam

Pozdrawiam

• Lubię to 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, szukam jakiejś aparatury w budżecie około 600zł. Czy lepiej kupić coś nowego np TURNIGY TGY-9XR PRO czy coś używanego ale markowego np hitec?

Opublikowano

Witam, szukam jakiejś aparatury w budżecie około 600zł. Czy lepiej kupić coś nowego np TURNIGY TGY-9XR PRO czy coś używanego ale markowego np hitec?

A co byś chciał od aparatury? Do czego miałaby służyć? Ile kanałów?
Opublikowano

Co bym chciał? minimum 6 kanałów, komputer. Dawniej używałem graupnera mx-16 i byłem z niego zadowolony, myślałem też o nim w wersji 2.4Ghz. Czym dysponuję na obecną chwilę, motoszybowiec, trener i jeden model do akrobacji. Jako że zaczynam i ponownie wchodzę w temat, teraz już z własnymi środkami chcę kupić coś co posłuży mi na dłuższy czas

Opublikowano

Powiem tak, miałem długo MX-16 35 MHz. Było świetne radyjko. Niestety po urwaniu anteny i problemów ze zdobyciem zamiennika, przesiadłem się na ... MX-16 HOTT 2,4 GHz. I nie żałuję.

Co prawda jesteśmy ograniczeni do wąskiego grona odbiorników, z których większość jest z tych droższych, ale warto.

Opublikowano

Jeszcze mz-18 jest w sumie w mojej granicy i chyba ją wybiorę. Co do odbiorników, przecież nie kupujemy ich do każdego modelu :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.