robertus Opublikowano 11 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Miał być film z mobiusa, ale zapomniałem włączyć http://youtu.be/8sTQ-9cGoz4 Chyba czeka mnie wymiana łożysk bo coś już rzęzi pod koniec filmu. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 11 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Ale fajny dźwięk śmigła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 12 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Obiecany film z Mobiusa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 22 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Loty na górce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 30 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Dzisiaj wymieniłem łożyska, bo orginalne padły po ok 20 lotach. Plus minus, bo nie liczyłem Potrzebne są dwa łożyska 8x4x3, kosztuja po 2 zł za sztukę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Ostatnio eksperymentuję z Mobiusem jako kamera naczapkowa. Dźwięk podłożyłem z mojej dyzurnej kamery, ponieważ Mobius bardzo słabo zbiera dźwięk. Kamera jest ustawiona w 720p 60fps narrow, co powoduje, że kąt widzenia jest wąski i zbliżony do wzroku. Przy okazji to był pierwszy lot po wymianie łożysk. Teraz silnik lepiej chodzi niż na fabrycznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Byłem dzisiaj w Bierutowie na ESA i muszę się przyznać, że w ogóle się nie popisałem. Nie wiem co się stało, ale tak jakbym miał połowę gazu, a w drugim locie źle go wyrzuciłem i zaliczyłem glebę. Ale dla poprawienia humoru udało mi się strzelić taką fotkę - klatka z filmu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Robercie- zrobiłeś słowną pomyłkę -nie "strzelić fotkę" tylko miało być "zestrzelić foczkę" Jak to dobrze że nie mamy działek na pokładzie......ze swoim 700KV snułem się tam jak depronowym górnopłacikiem a nie myśliwcem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masło Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Mam nadzieję, że do Bąkowa również zabierzecie swoje "XeLki" W Bierutowie mnie nie było , a fajnie byłoby zobaczyć te modele w powietrzu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 mam pytanko , gdzie kupujesz takie tanie lozyska ja potrzebuje wymienic w emaxie cf i nie ma w modelarskich , mozna w innych sklepach dostac ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Poszukaj na allegro użytkownika poltechcnc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 juz mam dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Byłem dzisiaj w Bierutowie na ESA i muszę się przyznać, że w ogóle się nie popisałem. Nie wiem co się stało, ale tak jakbym miał połowę gazu, a w drugim locie źle go wyrzuciłem i zaliczyłem glebę. Ale dla poprawienia humoru udało mi się strzelić taką fotkę - klatka z filmu zdjęcie mistrz i faktycznie foczka zestrzelona bez dwóch zdań Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Tak było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Myślę, że wczoraj tak wolno się turlałem, bo znowu się wysunął wał z silnika. Przy wymianie łożysk nie dokręciłem porządnie śrubki mocującej wał i się wysunął powodując większe opory na łożyskach. Teraz to poprawiłem i śmigło swobodnie się kręci na luzie, przedtem tak nie miałem. Słabe są te silniki HXT DT900 i inne z rodziny. Słabe łożyska, wysuwający się wał, mocowanie silnika w łożu na dwóch naprzeciwsobnych śrubkach. Odkręcające się śrubki w czasie pracy silnika. Poszukam chyba innego silnika pod to śmigło i pakiety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 a stosujesz jakis loctite na te srubki? ogolnie to wszystko kwestia ceny; jak sa tanie to mozesz wymieniac im lozyska na swoje jak tylko przyjda przy okazji znalazlem niedawno producenta lozysk hybrydowych z ceramicznymi kulkami w Polsce. Mogl by to bys jakis pomysl do wiekszych modeli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Ze śrubkami już sobie poradziłem. Najgorzej to ten wysuwający się wał. Od tego ciągłego rozkręcania i skręcania ukręciłem gwint w podstawie silnika i musiałem przegwintować otwór na większy. Ze wszystkimi emaxami razem wziętymi nie miałem tyle problemów co z tym jednym DT900 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Piękny hangar ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masło Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Robercie, co to za utwór w tle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Clear Eyes/Silent Partner pobrany z biblioteki audio yt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi