Marcin81 Opublikowano 30 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Witam! Kupiłem DLG "mieszańca" ze skrzydłami Virgos'a i kadłubem JJ Edge. Moje zapytanie dotyczy wklejania kołka. Niestety jest z drugiej strony jak miałem w poprzednim DLG Wjagra. I tu pytanie: Jak to zrobić DOBRZE. Rozumiem, że skrzydła są przygotowane dla lewo i prawo ręcznych, ale kto pyta, nie psuje Poniżej fotka zestawu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojani Opublikowano 30 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 To zależy którą ręką rzucasz? Skrzydło z tej fotki jest dla osoby leworęcznej lub oburęcznej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin81 Opublikowano 30 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 OK, rzucam prawą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek w Opublikowano 31 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Ja robiłem u siebie tak- wyciąłem szparkę tak żeby kołek ciasno wchodził, wywaliłem nożykiem rdzeń dookoła i zrobiłem wylewkę z żywicy z mikrobalonem. Na tej samej żywicy wkleiłem kołek. Po wyschnięciu nakleiłem jeszcze wzmocnienia z węgla.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin81 Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 O widzisz.. dziękuję. Liczyłem na to, że wypowie się producent tego skrzydła, bo to akurat jest zrobione na przekładce. Co prawda przy końcówce skrzydła jest już twardy płat, wolałem to jednak skonsultować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 A Czarek szaleje na zawodach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Może i szalałem, ale inni zaszaleli bardziej Marcinie, skrzydło kleił kolega Michał, a jego na forum nie ma. To skrzydło pochodzi z czasów, kiedy poszczególne płaty trochę się różniły i wątpię, żeby ktoś pamiętał szczegóły konstrukcyjne Twojego egzemplarza. Spod zielonego lakieru na końcówce prześwituje łatka węgla. Ze zdjęcia widać, że na prawym skrzydle, oryginalnie zakołkowanym jest. Czy jest też na lewym? Jeśli nie, musisz zmatowić fragment końcówki skrzydła, ok 20...25mm w koło od miejsca, w którym wkleisz nowy kołek. Zmatowienie musi sięgać w kierunku natarcia skrzydła, aż za dźwigar. Następnie na zmatowione powierzchnie nalaminuj warstwę klasycznej tkaniny węglowej (układ włókien skośnie wzgl. rozpiętości) najlepiej 93g/m, jak nie masz może być i bardziej popularna 160. Przesycone, ułożone w miejscu łatki z tkaniny przykryj folią z siatki jednorazowej, włóż pomiędzy gąbki i przyciśnij solidnie płaskim ciężarkiem. Po dotwardzeniu żywicy, folia powinna łatwo odejść zostawiając równą powierzchnię. W tak przygotowaną końcówkę możesz wklejać kołek już dowolną metodą. Czy wygrzebując ze środka trochę pianki i uzupełniając to klejem, czy bez wydłubywania, za to z solidnym promykiem z kleju na około kołka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 20 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Tymczasem na podium Orion Cup, ostatnich w tym sezonie zawodów zliczanych do Pucharu Polski F3K, dwa Virgosy i Orion https://www.facebook.com/586330494716212/photos/a.934939713188620.1073741868.586330494716212/934942276521697/?type=3&theater Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 20 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 21 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Brawo! Wiedziałem ze spokojnie bedziesz lądował na pudle. Juz jestem ciekaw przyszłego roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Czaro Opublikowano 18 Listopada 2014 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Gdyby ktoś był ciekawy, co się dzieje z temacie Virgosów donoszę, że obecnie trwają testy w warunkach antarktycznych Prawdopodobnie jest to pierwszy model DLG na świecie testowany w tak ekstremalnych warunkach. Konstrukcja wszelkie próby znosi dzielnie, gorzej z pilotem... 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 18 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 FOTKA WSZECHCZASÓW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArabaT Opublikowano 18 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 PIĘKNE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
list Opublikowano 18 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Od patrzenia palce marzną.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArabaT Opublikowano 18 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 bo to trza rzucać wtedy NIE marzną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 18 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Najlepsi rzucają boso Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArabaT Opublikowano 18 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Najlepsi rzucają boso Takiej tapety to nie będę miał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 18 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Czaro, ale co.... termikę łapiesz? No zdjęcie chyba stulecia! Gratulacje fota nie z tej ziemi! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 18 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Tak trzymać Czarek, piękne miejsce Filmujecie pingwiny z pokładu Virgosa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 18 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Termika? Pewnie! Zdarza się tu, że raz czy dwa na dwa tygodnie wiatr tu prawie cichnie na jakieś pół dnia. Wtedy termika jest piękna. Najlepiej nosi nad halą agregatów 5 minut wylatałem tu już z trzeciego rzutu Niestety ponad 300 dni w roku wieje tu 10m/s albo więcej i za dużo czasu na latanie nie ma :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi