Skocz do zawartości

nowa mała modelarnia

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

I ja wreszcie zakończyłem swój kąt modelarski :-)

e8epynag.jpg

9ubate8u.jpg

Miejsca za dużo tam nie ma ale wreszcie wszystko pod ręką i nie muszę za każdym razem rozkładać i składać gratów.

Wysłane z GT-N7100 przy użyciu Tapatalk

• 2 lata później...
Opublikowano

No faktycznie piękna! Osobiście chyba bym niczego nawet nie zaczął w takim miejscu budować z obawy, że zrobię bałagan :) . Ale jak Max nie masz takich obciachów, to tylko pogratulować super miejsca!

Opublikowano

Specjalne pozdrowienia od mojej żony dla Tomasza (TeBe) ;)  z prośbą  żebyś nie umieszczał więcej na forum "durnowatych" zdjęć :)

Dziękuję za pozdrowienia, pozdrów ja ode mnie zwrotnie :-)

A modelarnia śliczna, moja też była taka ładna na początku ;-)

PS. Bardzo dobrze robiłeś, że nie użyłeś tych oryginalnych plastikowych nóżek, bo to jest wyjątkowy badziew. Składałem niedawno taką kuchnie córce, klątwy leciały.

Opublikowano

Blaty z ikei po 250 za mb? U ciebie widzę około 2,10 i 3,5 mb i tylko trochę ponad 500zł? Dobra cena.

Listewki nie wadzą o kaloryfer jak je wyciągasz?

Opublikowano

Super warsztat - gratulacje !

Ech , gdybym ja miał takie zaplecze ....... B)

Dziękuję... większość czasu wynajmowałem dużą wózkownię w bloku i tam przez wiele lat miałem swoją modelarnię a w samo pomieszczenie nie chciałem inwestować...

Blaty z ikei po 250 za mb? U ciebie widzę około 2,10 i 3,5 mb i tylko trochę ponad 500zł? Dobra cena.

Listewki nie wadzą o kaloryfer jak je wyciągasz?

Tak dosyć tanio dlatego , że nie brałem ciętych na wymiar tylko gotowe dł 186 cm i 243 cm  http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90335640/ oraz http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90335640/#/30335643.  Dokładnie wyszło 2x 179zł + 1 x 199zł  = 557zł   za 6,18m

Blaty oczywiście sam przyciąłem na potrzebny wymiar. A dokładnie tylko jeden blat był cięty. Do blatów załączona jest gruba okleina na krawędzie w kolorze.

Co do listewek ... pierwotnie miały być z drugiej strony zabudowy ale tam trzymam długie deski montażowe.  Z pewnością dostęp byłby znacznie łatwiejszy. Ostatecznie przyciąłem wszystkie tuby z 80 cm na 60 dzięki czemu nie mam problemu z wysuwaniem ich ... Max listwy jakie mogę włożyć to 120cm.

Ale muszę przyznać , że masz dobre oko:)

Opublikowano

Dzięki. To chyba przez to, że ostatnio sam trochę mebluje. A powiedz mi jeszcze czy te blaty są pełne w środku ? Bo kiedyś kupowałem takie 'biurkowe' i to było takie leciuchne, delikatne, puste w środku niczym głowa Kubusia Puchatka.

P.S. że tak się podepnę

post-4712-148985207573_thumb.jpg

.... wydziubane telefonem.

Opublikowano

Blaty są z pełnej płyty wiórowej. Robiłem przepusty kablowe otwornicą oraz mocowanie wiertarki i wyrzynarki więc jestem pewien. Blat 186 cm  waży prawie 30kg. 2,5 metrowy musiałem układać z żoną :).

Nowe miejsce do modelowania na poddaszu?  Czy garderoba jakaś się szykuje?

Kapitalna modelarnia. Ciekawe, kiedy się takiej dorobię.

Fajna podłoga, Rafał.

Dziękuję :)

Opublikowano

Noker to zupełnie jak ja. Jakiś czas temu odkryłem swoją nowa pasję jaka są meble :) Mam już na koncie kilka szaf wnekowych, kuchnie, a ostatnio nawet kilka mebli z palet. A teraz idzie na warsztat zagłówek do łóżka. Polecam bo to naprawde fajna zabawa a przy okazji sporo kasy zostaje w kieszeni :) Zrobienie modelarni to tez żaden problem :)

post-1717-0-48665200-1489868008_thumb.jpeg

post-1717-0-69243000-1489868026_thumb.jpeg

post-1717-0-92825900-1489868234_thumb.jpg

Opublikowano

A to mój kącik. Służy również jako podręczny warsztat. Materiał na szafki wiszące oraz szuflady został pozyskany z mebli które już nie przystawały do nowych czasów. Wszystko wykonane własnoręcznie i z pomocą małego pomocnika :)

Tak było dziewięć lat temu :huh:

af282f6a4a770800.jpg

9a9b8c06ac704ec8.jpg

Stan obecny.

e433db7ef69a0319.jpg

0d33b20f17b1203b.jpg

W wolnych chwilach jest gdzie przesiadywać.

• Lubię to 2
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Rwd 8 z planów budowany bez lasera.

Rozpiętość koło 2200 silnik asp fs91 jeszcze nie latał pozostało mi zrobić popychacze do lotek i ciągle myślę nad porządnym mocowaniem połówek skrzydeł mocowane są do centropłatu za pomocą rurki dźwigaru fi16 ścianka 2mm duraluminium kołki ustalające położenie z rurki alu 8mm ścianka 2mm. Podwozie amortyzowane na siłownikach meblowych, wahacze pręt stalowy z nierdzewki 5mm doszły naklejki jeszcze muszę go zważyć obliczyć powierzchnię skrzydeł czy to wg. ma możliwość lotu przygotować naciągnąć linki steru wysokości i kierunku i spróbować polatać

post-3669-0-39035100-1492177575_thumb.jpg

• Lubię to 1
Opublikowano

Mam już na koncie kilka szaf wnękowych, kuchnie, a ostatnio nawet kilka mebli z palet. 

Unikaj szyby na blacie biurka/stołu. To koszmar, reumatyzm w łokciach na bank...

Sklejka, płyta pilśniowa, a jeszcze lepiej klejonka z listewek, płyta stolarska itp.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć,

oglądałem Wasze modelarnie i jest czego zazdrościć :D   a ja postanowiłem, jako odskocznia od Waszego ładu, porządku i ilości miejsca, zamieścić swoje miejsce pracy wygospodarowane po tym jak Żona się wyprowadziła (serio :P )
Mimo chaosu ogarniam temat, bo jak się nie ma co się lubi to.. trzeba porządkować co chwilę :D

post-3389-0-30498700-1493841365.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.