TeBe Opublikowano 31 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Nabyłem w Decathlonie wędkę 3-segmentową bez przelotek za 14,99 PL. Środkowy segment waży 40g i wyjdą z niego dwa fajne kadłuby. Z najgrubszego da się zrobić statyw do kamerki, do tzw.selfie, a z najcieńszego wyjdą dwa popychacze. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 31 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Nabyłem w Decathlonie wędkę 3-segmentową bez przelotek za 14,99 PL. I właśnie z takich materiałów powstają najlepsze modele. Nie najmocniejsze i nie najlżejsze, nie latają idealnie ale mają coś w sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 31 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Porównując ten złamany kadłub wagowo, wytrzymałościowo i cenowo do tej wędki to już wiem. Kupię jeszcze ze dwie takie na zapas :-) Cena jest śmieszna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Pomimo przeciwności losu prace powoli posuwają się do przodu. Wkleiłem usterzenie. Przekładnia stała się zatem już niedostępna na amen. Przypomnijcie mi, kto mnie naszczuł na usterzenie T DSCN7755 by TeBeWAW, on Flickr DSCN7756 by TeBeWAW, on Flickr DSCN7758 by TeBeWAW, on Flickr DSCN7759 by TeBeWAW, on Flickr DSCN7761 by TeBeWAW, on Flickr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Duże to przełożenie. mały ruch serwa będzie skutkował dużym wychyleniem steru wysokości. Dokładność sterowania może być kłopotliwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Wcale że nie. Zauważ, że dźwignia na górze jest 2x dłuższa od tej na dole. Osiągnąłem maksymalne wychylenie 20 stopni. Przełożenia są ok, tylko będą spore siły na dolnej przekładni. Było ciasno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 No właśnie piszę o tej na dole. Jak duże wychylenia masz orczyka na serwie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Przy maksymalnym wychyleniu serwa mam +/- 20 stopni na SW. Wiem, siły na dolnej przekładni będą spore, ale znasz mnie, tam jest "mocno". Statecznik pionowy jest w tym miejscu wzmocniony obustronnie sklejką 1mm, dźwignia kątowa chodzi na łożysku ślizgowym nylon/stal 3mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Wyważanie wyszło źle. Pomalowałem stateczniki delikatnie, bo model jest mocno przeważony na tył. Zapewne będę musiał dokładać ołów na dziób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Tak działa SW. Mam nadzieję, że maksymalne wychylenia będą wystarczające. Nad SK nadal myślę. Zdecydowałem, że nie będę robił wykłonu. SK będzie w strumieniu zaśmigłowym. Poczytałem wątek Pieterka o Prząśniczce i spróbuję zrobić oblot bez wykłonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Tak działa SW. Mam nadzieję, że maksymalne wychylenia będą wystarczające. Na mój gust są dużo za duże i nie będziesz z nich korzystał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 To znaczy, że jest dobrze. Po oblocie zapne jedno oczko bliżej osi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Uff, jest. Dziękuję wspierającym. Oto nowy "Józek 1100" , z napędami SK i SW ukrytymi w kadłubie. Było ciężko, ale w końcu się udało. A tak wygląda napęd SK, linka od Kamila. DSCN7764 by TeBeWAW, on Flickr 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Plecionka jest bardzo śliska. Pomimo użycia kleju, moim zdaniem wyrwie się. Użyj któregoś z węzłów wędkarskich do plecionki, zrób zaczepy z drutu. Przywiąż plecionkę do drutów i na tych zaczepach naciągnij linki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 No nijak Wam nie idzie dogodzić W następnym modelu zrobię napęd SK wałkiem królewskim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 A niech nawet będzie wałkiem do ciasta. Ostateczna decyzja i tak jest Twoja. To Twój model. PS. Wychylenia sterów są naprawdę duże. Jak chcesz takie do oblotu to zrób EXP jakieś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 A niech nawet będzie wałkiem do ciasta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 No nijak Wam nie idzie dogodzić W następnym modelu zrobię napęd SK wałkiem królewskim Biorę to na poważnie A linka przy takim mocowaniu w końcu ucieknie, tak jak mówi Bartosz. U siebie w dlg zrobiłem tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Przywiązać na 8-kę i będzie się trzymać. U mnie przy wiązaniu haczyków nigdy mnie nie zawiodło ☺ Wysłane z GT-N7100 przy użyciu Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sknera771 Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Apropos tej wędki, byłem dzisiaj w decathlonie i też zakupiłem ;-) jest świetna bo w takiej cenie nie mogłem znaleźć żadnej która by miała tak długie te segmenty. A co do tej plecionki to proponuje użyć agrafki wędkarskiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi