agadoskat Opublikowano 11 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Witajcie, ostatnio mam przyjemność podglądać nowe projekty w Model Partner. Tym razem p. Leszek postanowił stworzyć model PWS-26. Wygląda imponująco!!! Jak na firmę przystało elementy wycięte laserowo, wszystko idealnie pasuje. Rozpiętość skrzydeł modelu 2 metry.To co ważne - jedyny taki zestaw na rynku więc będzie można zabłysnąć na lotnisku czymś niestandradowym. Potraktujcie ten post jako wstęp do tematu. Postaram się zrobić szczegółowe fotki i wrzucę na forum. W miarę możliwości będę informować Was o postępach w budowie. Na dzień dzisiejszy wygląda to tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 11 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 No piękny model, ale zastanawiam się czy aby obrys statecznika poziomego jest właściwy? Na zdjęciu krawędź natarcia jest prosta, na planach już niekoniecznie. https://www.google.pl/search?q=pws-26&newwindow=1&client=firefox-a&hs=UAl&rls=org.mozilla:pl:official&channel=sb&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=9i4fU8uyBYO07Qaw6oCADw&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1835&bih=1247&dpr=0.7#facrc=_&imgdii=_&imgrc=KJi5cx5RNca7fM%253A%3B15xHfTOSBE-mPM%3Bhttp%253A%252F%252Fimg195.imageshack.us%252Fimg195%252F7006%252Fpws26szkic.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fpfmrc.eu%252Findex.php%253F%252Ftopic%252F26158-pws-26-skala-18%252F%3B500%3B800 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHBO Opublikowano 10 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Jak dla mnie super. Chciałbym zobaczyć więcej zdjęć, a także parę szczegółów technicznych (sposób mocowania płatów). Oczekiwałbym ceny poniżej tysiąca i ładnej osłony silnika w zestawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość modelp Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 No piękny model, ale zastanawiam się czy aby obrys statecznika poziomego jest właściwy? Na zdjęciu krawędź natarcia jest prosta, na planach już niekoniecznie. No piękne plany, ale obrys statecznika poziomego niekoniecznie zgodny z oryginałem. Na planach krawędź natarcia jest zaokrąglona, natomiast w rzeczywistości niekoniecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Historycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Piękna robota i świetny model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Piękny samolot klasyk lat 30 z tego co się orientuje jest też wersja 3 m. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Jest taka wersja 3m , tak pięknie wygląda jego konstrukcja przed oklejeniem , jeżeli pogoda dopisze to w lutym odbędzie się oblot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Henryk Ty zbóju ! Kiedy go złożyłeś ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 A statecznik poziomy też bardziej przypomina oryginał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 No, niestety.... Tutaj Heniu tylko asystuje i skromnie /jak to zawsze on/ delikatnie doradza. Ale, kto to wie? Może , kiedy skończy 6-tkę zbuduje coś równie wielkiego i oryginalnego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Tomek ja tego modelu nie buduje . Model został zaprojektowany i powstał w firmie ELIOT do tego stanu drewnianego a kończy go kolega Piotr i będzie przez Piotra oblatany. Teraz zamieszczę wam zdjęcie Piotra razem z modelem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Model w stanie "na dzisiaj" i zagadka: Czym to jest pokryte? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Koverall? Nylon? Nie wiem, ale piękny jest Masz jakieś lepsze fotki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 a ja wiem, ale zostawię zagadkę dla innych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Japonka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stan_m Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 To jest: a) tzw. szyfon czyli sztuczny jedwab lub jedwab naturalny czyli tkanina pokryciowa samolotów "drewniano-szmacianych" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Czyli tradycyjna "tekstylna awiacja" jak to się onegdaj mówiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Tak, to najzwyklejsza /jak dla mnie/ "szmata", czyli podszewka krawiecka. Najzabawniejsze jest to, że kolor "z marszu" dobrany idealnie! Jak tego w naszym MLP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Powiem tak konstrukcja CUDO . Natomiast co do koloru no cóż oryginał taki był ale ja już go widzę w "kolorach" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi