robertus Opublikowano 22 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 Specjalnie dla Ciebie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 22 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 Dzięki :-) Tak na marginesie. Wyważałeś Jaka klasycznie czy w pozycji odwróconej czyli "do góry nogami"? Za jakieś trzy tygodnie jadę na urlop do kraju to planuję odwiedzić Agatkę w muzeum w Krakowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 24 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 Dajesz Wiesiek, gdzie Agatka? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 25 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 He he. Jak wiesz już Agatka została oblatana w niedzielę. Lata poprawnie i jest szybka. Kolega filmował całość z drona i czekam aż udostępni mi film. Dlatego się nie chwalę, oblot bez filmu tk jakby nie miał miejsca. :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 No chyba czas się skończył dla Jaczka. Siedzę w domu to robię przegląd floty. Okazuje się, że EDF strasznie hałasuje, chyba poszły mi łożyska. Wyciąłem EDF z kadłuba i się jeszcze okazało, że w dodatku silnik się odkręcił od turbinki. Tak, że będę szukał jakiegoś EDF 70mm ale pod 3S, albo jak wyląduje w "Nadarzycach". Znać już po nim ciężką służbę bez podwozia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Dziura w kadłubie, jakby ktoś chciał zobaczyć, gdzie jest EDF. Zrobiłem modernizację z tego co miałem pod ręką. Jakiś stary wentylatorek pod 70mm, 10 łopatek, chyba z hobbyking. Do tego silnik Turnigy L2855-2300kv z HK pod 4S, to ten słabszy i z mniejszym kv Okazuje sie, że na 3S zestaw ma całkiem dobre osiągi bo ok 820g ciągu przy 45A. Tak, że równoległe dwa pakiety 3S daja radę. Zobaczymy jak będzie latać, bo samolot waży ok 1200g do lotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Jak ktoś chce zobaczyć jak wygląda lot samolotu na EDF pod 4S ale zasilany z 3S, to proszę. Ciągu jest dobrze, ale prędkości malutko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Pełny setup pod 4S. Okazało się, że z pakietem 4S wyważa się tak samo. Pakiet trochę wystaje z kieszonki na baterię, ale trochę pianki i blokada gotowa. Wygląda na to, że jaczek jeszcze ze mną zostanie. Dla zobrazowania zmęczenia materiału. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi