Kamil2000 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Witam patrząc na model Bartka Piękosia który mi się bardzo spodobał zacząłem robić swój własny Chciałbym aby model latał na pakietach 2200Mah 3s Planuje zrobienie skrzydeł z balsy choć nigdy nie miałem z nią do czynienia jak widzicie że robie coś nie tak piszcie Link do planów: http://www.rc-modell...RSAIR-XL-V2.pdf http://www.rc-modellflugzeug.de/corsair.html#Bauplan
MZWBPiotr Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Rozpietosc 140mm to troche malo Zapewne chciales napisac 1400mm
Kamil2000 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Poprawione zastanawiam się czy robić ten model teraz bo do zimy i tak go nie zrobie lub zrobić model akrobata łatwiejszy w budowie a w zime wziąść się za corsaira
mikrus193 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 to zalezy jak ci w szkole pujdzie pewnie
polpakpol Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 to zalezy jak ci w szkole pujdzie pewnie pójdzie* ale widzę UK więc do wybaczenia Buduj, buduj my tu czekamy
przemo Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Poprawione zastanawiam się czy robić ten model teraz bo do zimy i tak go nie zrobie (...) nie szkodzi jak zrobisz do wiosny przyszłego roku też będzie ... pisałeś że Corsair Bartka był/jest dla Ciebie inspiracją to zobacz ile go Bartek budował i zwróć uwagę że Bartek go nadal buduje w pewnym sensie (pełen szacunek dla niego co on wyprawia z tym deprono lotem )... pośpiech mało wskazany w modelarstwie ... jak się znudzisz Corsairem zbuduj akrobata polataj i wróć do niego znowu ... budowa modelu ma cieszyć a czy go zbudujesz w tydzień, dwa, pół roku, czy dwa lata to już nie ma znaczenia grunt żeby się tym cieszyć trzymam kciuki za powodzenie projektu
Kamil2000 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2014 W takim razie jutro biore się za wycinanie części do dokończenia szkieletu modelu jak całość skleje wstawie zdjęcia
Bartek Piękoś Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Znajome kształty Jestem wzruszony. Masz już jakąś konkretniejszą wizję tych balsowych skrzydeł?
Emhyrion Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Co Bartek, łezka się w oku kręci na wspomnienie początków? Zawsze możesz zacząć od nowa
TeBe Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Kto nie macał Bartkowego Korsarza nie zrozumie tego wątku. Krawędź spływu o grubości 1/10 milimetra i pakowanie Korsarza do kombi jak chorego na Ebolę... ;-)
Bartek Piękoś Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Kto nie macał Bartkowego Korsarza nie zrozumie tego wątku. Krawędź spływu o grubości 1/10 milimetra i pakowanie Korsarza do kombi jak chorego na Ebolę... ;-) Plotkarz Kamil, masz w Kielcach jakieś fajne miejsce do latania? Aha, robisz z podwoziem?
Kamil2000 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Robie z podwoziem a propo miejsca do latania to mieszkam niedaleko Kielc dokładniej ok 700m od obwodnicy (niedaleko Cedzyny) Tam lata bardzo dużo osób a co najważniejsze jest asfalt .Ale za niedługo będę mieszkał 100m od lotniska w Masłowie propo skrzydeł nadal się zastanawiam ponieważ chciałem żeby model latał na bateriach 3s 2200mah dlatego musiałby być bardzo lekki co wyklucza skrzydła z balsy :/ chyba będą takie :
Kamil2000 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Kupiłem klej i wyciąłem resztę corsaira Postanowiłem jednak nie robić skrzydeł z balsy lecz tak jak w planach depronowe oczywiście dojdą wzmocnienia Poniżej zdjęcia z tego co zrobiłem dzisiaj. Wycinanie Model nie jest sklejony tak jak miało być ponieważ nie spodziewałem się że zabraknie mi depronu A oczywiście muszą być pytania : Gdzie kupić listewki sosnowe? (w sklepach budowlanych nie znalazłem) Macie jakąś lepszą stronkę do hostingu zdjęć?
przemo Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 A oczywiście muszą być pytania : (...) Macie jakąś lepszą stronkę do hostingu zdjęć? a zdjęcia zamieszczaj bezpośrednio na forum
Bartek Piękoś Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 a zdjęcia zamieszczaj bezpośrednio na forum Dopóki tego nie odkryłem, męczyłem się z fotosikiem. Masakra. Na tym tle rozwiązanie powyżej przytoczone jest genialne. Robisz w końcu z podwoziem, czy nie?
robertus Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Jak bez podwozia to ja tam nie chcę widzieć drewna.
Kamil2000 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 14 Sierpnia 2014 będzie podwozie ale skrzydła będą depronowe ze wzmocnieniem z drewna
Kamil2000 Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Dziś skleiłem kadłub zastanawiam się nad wyborem skrzydeł wersja 1: wersja 2:
Rekomendowane odpowiedzi