dukeroger Opublikowano 14 Października 2014 Autor Opublikowano 14 Października 2014 tak tak wychodzi mi aktualna wersja oklejania: 1
andrzej351 Opublikowano 15 Października 2014 Opublikowano 15 Października 2014 bardzo ładnie .mi się podoba.
magilla Opublikowano 15 Października 2014 Opublikowano 15 Października 2014 Ja bym na SK wrzucił motyw ze skrzydeł. Ta szachownica się nie komponuje
dukeroger Opublikowano 15 Października 2014 Autor Opublikowano 15 Października 2014 no wlasnie walcze z tym wzorem boku od kilku wieczorow... musze sie niestety zgodzic ze cos tu jeszcze nie gra...
andrzej351 Opublikowano 15 Października 2014 Opublikowano 15 Października 2014 fakt,kurza ślepota sprawiła że nie zauważyłem rzutu kadłuba... ta szachownica tu nie pasuje,myślę że przedłużenie koloru czerwonego na ster wystarczy w zupełności.
magilla Opublikowano 15 Października 2014 Opublikowano 15 Października 2014 Podeślij projekt na PW to może uda mi się Ci jakoś pomóc z tym bokiem
dukeroger Opublikowano 15 Października 2014 Autor Opublikowano 15 Października 2014 zapisz sobie grafike z powyzej, jak masz jakas koncepcje to chetnie podpatrze... ta linia rodzialu czerwonego i bialego jest miejscem na konstrukcji gdzie dobrze jest zrobic rozdzial kolorow
Gość Opublikowano 15 Października 2014 Opublikowano 15 Października 2014 Zobacz ten temat. Kiedyś popełniłem takie oklejenie http://www.forum.aerodesignworks.eu/viewtopic.php?f=4&t=7&start=40
dukeroger Opublikowano 15 Października 2014 Autor Opublikowano 15 Października 2014 no to nowa koncepcja:
kesto Opublikowano 16 Października 2014 Opublikowano 16 Października 2014 Teraz wygląda lepiej. Ja w swoim modelu zastosowałem taki motyw. Prosty i widoczny na niebie. Od spodu - czerwony.
Viper Opublikowano 16 Października 2014 Opublikowano 16 Października 2014 Malowanie ładne ale na ziemi. Ja preferuję wyraźnie inny wzór i kolorystykę od góry i dołu (tu kadłub czerwony od góry i dołu), ale to Twój model i jeśli Ci to nie przeszkadza, to obiektywnie ładnie.
magilla Opublikowano 16 Października 2014 Opublikowano 16 Października 2014 Ok skrobnąłem dla Ciebie takie propozycje:
andrzej351 Opublikowano 16 Października 2014 Opublikowano 16 Października 2014 wbrew pozorom najlepiej widocznymi kolorami są biały i jego pochodne.model powinien być kontrastowy,czyli dół jasny a góra ciemniejsza plus jakieś motywy (pasy,szachownica,itp.)
dukeroger Opublikowano 16 Października 2014 Autor Opublikowano 16 Października 2014 Ok skrobnąłem dla Ciebie takie propozycje: plane-01.jpg super robota, dzieki za pomoc, jeszcze popatrze
dukeroger Opublikowano 19 Października 2014 Autor Opublikowano 19 Października 2014 no dobra trzymamy sie ostatniej wersji, jak ze jest folia i jest reszta gratow nie ma wymowek. Pierwsze oklejanie Solarfilmem mam za soba, roznice sa subtelne; po pierwsze folia jest naprawde cienka, zwija sie jak waz i ma tendencje to podklejania sie, z ta ronica do solarfilmu ze nie niszczy to farby, mam wrazenie ze ma ciut mniejszy skurcz niz solarfilm i ze slabiej trzyma klej (choc klejenie folia do folii bez konstrukcji pod spodem daje sie zrobic). Z grubosci i ilosci barwnika wynika kolejna cecha jaka jest mniejsze niz w solarfilmie krycie. Trudniej tz odrywa sie folie podkladowa, tutaj producent sugeruje trik pt tasma klejaca przyklejana z obu stron co przy rozrywaniu tasm odkleja folie podkladowa. Ostania moja obserwacja to klejenie do pelnej balsy; ciut gorzej niz z solarflimem (moze to przez ten mniejszy skurcz). Tak czy siak niezly material i rewelacyjna waga (18g/m2). Efekty oklejania weekendowego ponizej:
Gość Opublikowano 20 Października 2014 Opublikowano 20 Października 2014 Widzę że jeszcze inna koncepcja malowania znalazła się na Extrze. Co mogę doradzić: jak będziesz wycinał w folii otwory na serwa, statecznik itp to super to wychodzi rozgrzanym drutem np: spinaczem biurowym. Łączenie folii na modelu prasuję przy temperaturze żelazka 125-130st.
dukeroger Opublikowano 20 Października 2014 Autor Opublikowano 20 Października 2014 przy otworach normalnie to nacinam na koperte i prasuje trojkaty do wewnatrz konstrukcji, zaskakujaco trudne bylo wykonanie dolnej czerwonej czesci, mniejszy skorcz solarflimu spowodowal trudnosci z wybraniem przejscia przekroju zaokraglonego w kanciasty. Zauwazylem ze zostawiles w spodzie otwor - to do wietrzenia kadluba? czy inne powody?
andrzej351 Opublikowano 20 Października 2014 Opublikowano 20 Października 2014 piękna robota .ta mała Extra to bardzo wdzięczny model.
magilla Opublikowano 20 Października 2014 Opublikowano 20 Października 2014 Zdobienie tą folią to był by słaby pomysł. Ta folia jest dosyć transparenta. Dobry wybór
Rekomendowane odpowiedzi