Dariusz Dudzik Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Witam nie do końca masz rację ,to że produkowane są w Chinach to przechodzą inna kontrole od podzespołów do finalnego produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 za niedużo więcej można mieć naprawdę DOBRE radio. Zdefiniuj co oznacza pojęcie DOBRE radio? Śmiecimy w tym wątku, może pogadamy o budowie modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin81 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Multiplex (już Hitec), Graupner, Futaba, Jeti ewentualnie Sanwa - to są dobre radia. Masz rację, że temat zmienił tor... ale to wygląda jakby kupić auto z V8 i założyć LPG... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Multiplex (już Hitec), Graupner, Futaba ewentualnie Sanwa - to są dobre radia. Marcin nie zrozumiałeś pytania nie jakie tylko co oznacza Twoje pojęcie? dobrego radia definicja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin81 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Prosta sprawa! Dobre, to firmowe, sprawdzone, niezawodne. Na markę (i to co pisałem wcześniej) pracuję się przez długie lata. Nie niską ceną i świecidełkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Masz rację, że temat zmienił tor... ale to wygląda jakby kupić auto z V8 i założyć LPG... I tak mam właśnie w 3 sztukach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin81 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 V8 ? OK. Kończę... bo się śmietnik robi... Kolega kupi i tak co będzie (pewno) chciał. Happy New Year!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 V8 ? OK. Kończę... bo się śmietnik robi... Kolega kupi i tak co będzie (pewno) chciał. Happy New Year!!! Tak 3xV8 i 1 rzędowa 6 ale bez gazu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 30 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 A może dobra aparatura to taka o której najmniej się pisze (problemy) w dziale Elektronika/ApaturyRC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 31 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 Marki niestety też mają większe lub mniejsze wtopy jakościowe... A nowe wschodnie marki? Ile ludzi lata na Taranisach, raczej bezwypadkowo i z takimi "ficzerami" o jakich się niektórym znanym markom nie śniło... W dzisejszych czasach balans jakość cena już nie jest taki bardzo oczywisty. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 22 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 tylko teraz kto mi powie czy do zasilania tego power boxa dwa lipole 3000mAh 2S1P 25-50c starcza czy 2200mAh 2S1P 40c tez będą dobre ? Kup najnowszy numer Modelarza. Tam masz odpowiedzi na swoje pytania . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 22 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Menadżer zasilania i odbiornik to ,,wiszą'' na tych sprężynkach W takim miejscu to chyba lepiej by się sprawdziła gąbka Możebchociaż zrób większe otwory w tych wręgach co by te sprężynki zaczęły działać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 23 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Sebastian nie bardzo rozumiem czemu tak zamocowałeś Emcoteka.. Skoro jest przykręcony śrubami to po co sprężyny ? chyba nie wisi tak w powietrzu ? Można zamocować go w bardziej cywilizowany sposób i to bardzo prosto,wystarczą pręty czy rureczki wklejone w półkę na nie nasunięte wibroizolatorki (akurat u mnie z starego cd-romu) i zabezpieczenie Emcoteka kawałkami przewodów paliwowych. Prosto,pewnie i działa w 100 %. Bardzo podoba mi się jak ukryłeś ten zespolony wyłącznik,świetny pomysł . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 24 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Celem informacji na przyszłość ,gdybyś potrzebował takie wibroizolatorki to tu masz http://abc-rc.pl/q/?keywords=wibro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 26 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Nie wróżę temu finezyjnemu rozwiązaniu długiego życia. Chyba, że jakoś ten przegub/złącze osłonisz. Za to wygląda prześlicznie. Mam wrażenie, że zaczyna Cię kręcić detalowanie. Uważaj, bo to wciąga;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepcio Opublikowano 26 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Sebastian! Lubie oglądać Twoje relacje z budowy, ale jak napisał Bartek, przystopuj lekko. Wszystko to fajnie wygląda ale nawet dodatkowa nakrętka M3 to ciężar. Jak skończysz budowę , żebyś nie był zdziwiony obciążeniem ,które nie będzie fajne podczas oblatywania.Wtedy to tylko pampers zakładać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 8 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Strzelam, że chciały pójść w pozycję neutral, ale nie mogły, bo już były zamknięte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 8 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Strzelam, że chciały pójść w pozycję neutral, ale nie mogły, bo już były zamknięte. To jedna przyczyna a druga to sprawdź w power boxie jakie masz ustawione napięcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 8 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Ja w podobny sposób załatwiłem 2 serwa, tylko że u mnie silniki wytrzymały ale zmieliło zębatki. Po prostu u Ciebie serwa chciały zamknać klapy bardziej, niż było to fizycznie możliwe. No i się upaliły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 8 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 No to ja nie wiem. Innego powodu do spalenia nie widzę. No chyba, że te serwa nie są przewidziane do pracy na 7,2V. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi