wojcio69 Opublikowano 19 Maja 2015 Opublikowano 19 Maja 2015 Oj Tomku... Odpokutujesz tego Pana przy bufecie
TeBe Opublikowano 19 Maja 2015 Opublikowano 19 Maja 2015 Hmm, zrobiłem tak: Niby półka w kabince byłaby fajna, ale regulator wypada umieścić pod półką... Czyli co. Wkleić listewki sosnowe po bokach kadłuba i zrobić półkę przykręcaną? Regulator pod półką, pakiet na półce przypinany? Bo przednia wklejona na smierć półka to chyba głupi pomysł, nie?
samolocik Opublikowano 19 Maja 2015 Opublikowano 19 Maja 2015 Albo odkręcana na śrubki albo wklejona na dno sama deseczka z bocznymi wcięciami na taśmę rzepową trzymającą pakiet + rzep na deseczkę i pakiet a regulator obok pakietu "luzem".
TeBe Opublikowano 19 Maja 2015 Opublikowano 19 Maja 2015 Zrobię zatem listwy boczne, odkręcaną półkę, regulator pod półką, a pakiet i odbiornik na półce.
samolocik Opublikowano 19 Maja 2015 Opublikowano 19 Maja 2015 dorzuciłem zdjęcia powyżej jak to miałem zrobione w modelu szybowca z Franken Modelbau
TeBe Opublikowano 21 Maja 2015 Opublikowano 21 Maja 2015 Damian, jakie masz maksymalne wychylenia lotek i sterów?
TeBe Opublikowano 21 Maja 2015 Opublikowano 21 Maja 2015 I jeszcze jedno pytanie - antenkę trzeba wypuszczać na zewnątrz, czy może zostać w kadłubie?
TeBe Opublikowano 21 Maja 2015 Opublikowano 21 Maja 2015 Poszedłem za rada Damiana, regulator będzie na bocznej ścianie na kleju termicznym, a odbiornik i pakiet na dnie kadłuba. Wykleiłem tylko dno kawałkiem wyprofilowanej pianki, aby uzyskać płaską powierzchnię. Śmigło z kołpakiem ma nadejść jutro, więc jeśli wszystko dobrze pójdzie to oblot w ten weekend. Zrobię najpierw test zasięgu z antenką w kadłubie. Jeśli będzie źle, to na wszelki wypadek zaieram na lotnisko wiertarkę na baterie ;-)
TeBe Opublikowano 21 Maja 2015 Opublikowano 21 Maja 2015 Waga przed sprawdzeniem wyważenia 947g. Z pakietem 1300. Jutro wyważam i latam ;-)
TeBe Opublikowano 22 Maja 2015 Opublikowano 22 Maja 2015 No i po oblocie! Było o włos od kraksy, ale finalnie opanowałem bestię. Dałem chyba za mały skłon i przy starcie na pełnej mocy wykręciłem pętlę.... i potem poleciałem dalej O własnościach lotnych nic nie mogę napisać, bo zapomniałem zaprogramować hamulec i kręcące się śmigło stawiało duży opór. Musiałem wymienić pakiet na 1800, bo na 1300 nie mogłem wyważyć. Będę musiał wyciąć (skrócić) kable, bo trochę za dużo tego jest, całkowita waga modelu to 1020 g. Zła wiadomość jest taka, że na odbiorniku GR-12S mam problemy z zasięgiem. Spróbuję wypuścić antenkę na zewnątrz kadłuba. Dalsze loty w niedzielę.
Shock Opublikowano 22 Maja 2015 Opublikowano 22 Maja 2015 Dokładanie jak pisze Wojtek ! Opowieści dziwnej treści nas nie przekonują..... Filmik choćby skromny, musi być .
TeBe Opublikowano 22 Maja 2015 Opublikowano 22 Maja 2015 Wiem, wiem, dlatego w niedzielę będzie powtórka. Jeśli operator znów strzeli focha i znów pójdzie piec ciasto, to będzie z kamery z kasku :-)
Piecz Opublikowano 22 Maja 2015 Opublikowano 22 Maja 2015 Tomasz to gratulacje że model wrócił cały do bazy i czkamy na wideo
TeBe Opublikowano 23 Maja 2015 Opublikowano 23 Maja 2015 Silnik mam taki sam jak twój, śmigło 10x6, pakiet 1800 3s. Wykłon i skłon zrobiłem, ale skłon chyba za mały. Mixu gaz>SW w ogóle nie zrobiłem, jutro ładna pogoda, to się poprawię i ustawię. Wręgi już nie będę ruszał. Ograniczę też moc do około 2/3, bo na pełnym idzie pionowo do góry :-) Jutro trening i film, obiecuję.
TeBe Opublikowano 24 Maja 2015 Opublikowano 24 Maja 2015 Oto dowód, że DIM poleciał Ze względu na problemy z zasięgiem latałem latałem nisko i tylko ćwiczyłem lądowania. W tym tygodniu wymienię odbiornik na dwuantenkowy i potestuję go mocniej.
Piecz Opublikowano 24 Maja 2015 Opublikowano 24 Maja 2015 Tomasz, ostatnie lądowanie było najładniejsze Jeszcze raz gratuluję oblotu
Marcin1415 Opublikowano 25 Maja 2015 Opublikowano 25 Maja 2015 Widać że ten model musi być zrobiony w miarę lekko, do samego przyziemienia leci a nie spada jak cegła. Anteny koniecznie na zewnątrz. Ja w Falconie mam przedłużacze anten 60cm. Antenki poprowadzone szparką pomiędzy spływem skrzydła a kadłubem na ogon i ustawione 90stopni względem siebie.
TeBe Opublikowano 26 Maja 2015 Opublikowano 26 Maja 2015 Po długim kontemplowaniu instrukcji do MX-20 (nie wiem, co oni tam palą, ale ja też chcę) udało mi się ustawić hamulce na lotkach. Wg Graupnera nazywa się to "Crow", czyli teraz do lądowania mam na pstryczku lotki max w górę. I tu pytanie - mam spodziewać się konieczności kontrowania SW w górę czy w dół?
Rekomendowane odpowiedzi