miro-er1 Opublikowano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 no dzięki Andrzej , pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mozart Opublikowano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Majstersztyk!!! Ile tej żółtej foli "poszło" na oklejenie modelu, bo chyba zrobie podobnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 1,5m kupilem i jeszcze spory kawalek mi zostal tej folji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magilla Opublikowano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 To żółto - czarne oklejanie z dodatkiem czerwieni coś mi przypomina:) Ładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 no tak twojego piperka Mateusz , no dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 dzis zwazylem swojego wicherka , z serwami , reg i odb turnigy 9ch oraz podwoziem waga wskazala 389g, dojdzie silnik smiglo, kolpak oraz pakiet 1300/3s, takze wyjdzie ok 550-570g ale jeszcze niewiem jak wyjdzie wywazenie ,czy obejdzie sie bez olowiu, w tym tyg planuje oblot takze filmik bedzie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 29 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 no niestety wicherek wazy 618g, zalozylem mu duze kola wyglada troche FUNowo , czekam na mniejszy wiatr , prawdopodobnie wieczorem go oblece mam nadzieje ze nie bedzie z nim problemu , smiglo dalem mu 9x6 tower pro , powinno wystarczyc wraz z silnikiem cf2822. troche sie boje bo to bedzie oblot pierszy raz drewniakiem , start na pewno z ziemi bedzie, dlatego dalem duze kola bo planuje z łąki, na malych zaoszczedzilbym jakies 6-8g, z reki bym sie pękał raczej. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micro Opublikowano 29 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 Podoba mi się, ten zmodyfikowany Wicherek. Kadłub nie jest taki kanciaty . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 29 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 Czekamy na relację z oblotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 29 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 no kadluba nie modyfikowalem jest kanciasty wlasnie jak kazdy wicherek , oblot mial byc dzis , ale zająlem sie reanimacja mojej extry po katastrofie i u kumpla sie zasiedzialem i slonce zaszlo , takze oblot wicherka jutro jesli pogoda dopisze. jedyna modyfikacja to ster kierunku i wydluzony dziob o jakies 4cm, no i wielkie kółka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster8405 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Model piękny!!!! Zdjęcie ładnie ujęte i cień śmigła modyfikuje mu ładnie dziobek.Sam się zastanawiałem jak to zrobiłeś.Złudzenie!? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 to chyba tylko zludzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 to chyba tylko zludzenie Wydaje mi się, że to cień śmigła. Faktycznie, na tym zdjęciu przód wygląda jak "napompowany". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 8 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Witam, wicherek oblatany , lata bardzo fajnie , filmiki mam 2 krotkie, jeden sie juz laduje, jutro powinien juz byc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 9 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 https://youtu.be/FgvJCHXURQc pierwszy lot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 9 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 https://youtu.be/gOfpDMkwooM i drugi lot przepraszam za jakosc , ale lepszego nie mam , moze da sie dzis cos nakrecic, pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 10 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 wicherkomanji ciąg dalszy, ten powstal dle mojego kolegi, to juz moj czwarty Wicherek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster8405 Opublikowano 10 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Mirku, poprostu malinka . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 10 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 dzieki , kumplowi mojemu tez sie podobal i pewnie waga wyjdzie mniejsza niz mojego ale sie zobaczy jak pojdzie na wage, pozdrawiam acha juz w planach jest nastepny, tyle ze mniejszy bo wicherek 5tka, pod mniejszy silniczek e max 2805 , juz mam wszsytkie elementy i zeberka gotowe , takze za 2 tyg zaczynam go skladac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster8405 Opublikowano 12 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 Dzisiaj do południa było w miarę spokojnie więc zabrałem wreszcie do oblotu Wicherka 10 i jeszcze Patyczaka oraz Yarda Ace.Pierwszy w powietrze poszedł Wicherek.Po spokojnym starcie i wzbiciu się na wys 15-20metrów okazało się że istnieją tam podmuchy, ale Wicherek szedł pod wiatr znacznie się wznosząc ale przewidywalnie.Początkowo na pół gazu a potem to już na 1/3.Smigiełko dałem GWS 6/4 ale myślę że 6/3 też byłoby dobre.Silniczek jest robiony i pracuje bardzo cicho,pakiet 2S1P 860mAh. Zamieszczam dwa filmiki marnej jakości, ale jest dowód że Wicherek jest ulotniony. 100_1009.MOV 100_1010.MOV Patyczak latał ale na innej aparaturze i okazało się że na nowej nie jestem w stanie ustawić neutrum steru wysokości.Nie miałem narzędzi ze sobą i kleju więc z lotów nici.Pozostał mi jeszcze Yard Ace 2 którym zużyłem niewylatane pakiety, ale już bez filmowania bo wstyd takie filmy pokazywać.W samo południe pogoda się radykalnie zmieniła i dałem sobie spokój z lataniem.Wracam do domu bez strat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi