Iras 11 Opublikowano 9 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Nie masz do niego innego,mniej wystającego silnika? Wyglądał by bardziej makietowo robisz szycie na pokryciu a tu takie dwa gary wystają Tak bo szycie jest docelowe a silnik tymczasowy jak będzie więcej czasu to zrobię przekładnię i obniżę go tak żeby się schował . Na razie to model nie makieta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 29 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 Dzisiaj po tak długim czasie oblatałem Storcha . Nie obyło się bez problemów podczas drugiego lotu odczepiło się lewe koło i musiałem lądować na prawym , w związku z tym iż model lata rewelacyjnie nie miałem z tym problemów . Zrobiłem trzy kontrolne podejścia i na klapach osiadł na ziemię bez problemów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 29 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 Brawo Irku !!!! Tylko następny to już z szachownicami , bo inaczej ban na polskie lotniska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 30 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Gratulacje - wygląda bombowo w tym kamuflażu.Lądowanie awaryjne na jednym kole mistrzostwo . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herkristo Opublikowano 30 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Gratulacje!!, to jakby nic nie powiedzieć. Wspaniała konstrukcja ,wykonanie oraz oblot!! udane lądowanie na jednym kole dobrze wróży modelowi oraz wykonawcy, i życzę takiego szczęścia przy następnych lotach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 30 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Dziękuję kolegom za słowa uznania ale faktycznie gdyby nie znakomite walory lotne tego modelu to mogło być kiepsko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkraj Opublikowano 31 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Ale wielkie bydle. Jestem pod ogromnym wrażeniem!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 31 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Wcale szachownic mu nie maluj, tak wygląda dobrze. To nie samoloty czy symbole są winne zawieruch dziejowych, tylko ludzie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 31 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Piękny jest, choć rozmiar już "rozwodowy" Czy ma równie cudowne właściwości lotne jak oryginał? Sądząc po opisie awaryjnego to tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 31 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Piękny jest, choć rozmiar już "rozwodowy" Czy ma równie cudowne właściwości lotne jak oryginał? Sądząc po opisie awaryjnego to tak? Zrobiłem co prawda dopiero dwa loty ale udowodnił że to co mówili o samolocie również posiada model , mimo lekkiego stresu z tym kołem słuchał mnie do końca i usiadł nawet tam gdzie chciałem czyli na końcu krótkiej trawy tak aby usiąść na koniec w głębokiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
302_Osh Opublikowano 2 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Obrońcom moralności pragnę przypomnieć, ze na samolocie nie ma swastyki, a krzyże Luftwaffe nie są w Polsce zakazane. Irek, model fantastyczny, lata elegancko, ładowanie z dreszczykiem. Robi wrażenie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 2 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Ja też dołączam się do kolegów ze słowami uznania ! !!! Piękny model tzn praca modelarza i doświadczenie. Oryginał oglądałem w muzeum w Wiedniu. A sam posiadam model połowę mniejszy. Jeszcze nie złożony. Udanych lotów i zadowolenia jak największego życzę Mariusz . "young" 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Brawo Irku !!!! Tylko następny to już z szachownicami , bo inaczej ban na polskie lotniska. Wiem wiem Tomek w okręgu waszym Lubelskim i tak mnie nie lubią mimo że pochodzę z tych stron ale na szczęście są inne miejsca w Polsce gdzie mile jestem widziany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 U mnie na lotnisku zawsze jesteś miło widziany, za innych się nie wypowiadam. Robisz piękne modele, szkoda ,że nie z szachownicami. W sumie to taka nasza przywara ,że już dawno temu szlachta wolała mówić po francusku bo polskiego się wstydziła. Na szczęście na forum jest grupa ludzi promującą Polskie samoloty i powoli na piknikach pokazują się szachownice. Moim wpisem chciałem Cię też tą manią zachęcić, ale widzę, że Ty odbierasz to bardzo inaczej od moich intencji. W takim razie przepraszam , że się w ogóle odzywałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 U mnie na lotnisku zawsze jesteś miło widziany, za innych się nie wypowiadam. Robisz piękne modele, szkoda ,że nie z szachownicami. W sumie to taka nasza przywara ,że już dawno temu szlachta wolała mówić po francusku bo polskiego się wstydziła. Na szczęście na forum jest grupa ludzi promującą Polskie samoloty i powoli na piknikach pokazują się szachownice. Moim wpisem chciałem Cię też tą manią zachęcić, ale widzę, że Ty odbierasz to bardzo inaczej od moich intencji. W takim razie przepraszam , że się w ogóle odzywałem. Tomek nie ma co się obrażać , fajnie że zabierasz głos w moich postach , cieszę się ale jak wszystkim wiadomo od lat fascynuje mnie luftwaffe i raczej nic i nikt mnie od tego nie odwiedzie ile mi sił starczy i czasu będę budował modele samolotów które latały s iłach powietrznych luftwaffe. Ale żeby tobie nie było przykro to informuję że na desce kreślarskiej mam teraz naszego Karasia o rozpiętości skrzydeł 3,2 metra . Może do końca lata uda mi się skończyć projektowanie i na zimę ruszę z budową pierwszego i chyba jak znam życie jedynego prototypu bo wiem że nikt jeszcze nie zbudował go w tej skali . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Wiem wiem Tomek w okręgu waszym Lubelskim i tak mnie nie lubią mimo że pochodzę z tych stron ale na szczęście są inne miejsca w Polsce gdzie mile jestem widziany Nieprawda! Lubią, lubią..... Nie słuchaj wrogich propagandystów .........oni tak zawsze po marszu LGBT.....:-) Czapaka z głowy- wspaniałe dzieło. Gratuluję pięknego modelu :-) Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Przyłączam się do gratulacji. Wspaniały model genialnego samolotu. Sporo samolotów Luftwaffe ma wielki urok. Sylwetki, schematy malowania, poziom techniczny. Co by nie sądzić o reżimie - lotnictwo mieli wspaniałe. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi