Donaro Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Zbyt mało danych, aby koledze konkretnie pomóc. Mam znajomego który za odpowiednie pieniądze złoży taki model. Problem w tym że aby to sensownie i bezpiecznie latało wypadałoby zbudować na porządnych podzespołach bo upadek takiego modelu może być 1 razowy. Jeśli model ma trochę polatać z obciążeniem 10 kg plus jego masa własna, która tęż nie bezie mała to musi mieć kilkadziesiąt kg udźwigu. Kwoty o jakich rozmawiamy idą w dziesiątki tysięcy zł. Jak na razie nie ma podanej żadnej specyfikacji ani nawet maksymalnej kwoty jaką można na to przeznaczyć. Zdarzały się już tematy pt: chce model o udźwigu 5kg za 1000zł czyli absolutnie nie możliwe. Więc pytamy o jakich pieniądzach mowa ; ] Jakie ma spełniać wymagania. Ma latać 5 minut czy 20? Trzeba opisać coś bliżej. Można wszystko tylko kwestia środków. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kornelitoo Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 W ten sam sposób można się odnieść do każdej powstałej na tym forum konstrukcji ....Rozumiem, że każda powstała na tym forum konstrukcja waży gotowa do lotu powiedzmy ok 20 kg i jest równie niebezpieczna ? Okej, koniec off topu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabolo Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Rozumiem, że każda powstała na tym forum konstrukcja waży gotowa do lotu powiedzmy ok 20 kg i jest równie niebezpieczna ? Okej, koniec off topu nawet poł kilogramowy model rozpedzony trafi Cie w głowe i mozesz nie przezyc nie trzeba odrazu 20kg 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 300-tu gramowy model może się urwać z kontroli i wylecieć na ruchliwą drogę przed przednią szybę, gdzie kierowca w panice odbija kierownicą na przeciwny pas i wpada na czołówkę .. Inny może wpaść w pole suchego żyta i uszkodzony pakiet zrobi niezły pożar niszcząc plony jak i zabijając żyjące tam stworzenia ... itd. Z góry coś zakładasz, nie biorąc pod uwagę tego, czego Kolega jeszcze nie napisał. Jedyne co widziśz to masa modelu. EDIT: Zobacz lepiej co robią Pogromcy Mitów Czy nam tego nie wolno przy zachowaniu odpowiednich warunków bezpieczeństwa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kornelitoo Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Masz rację, tego jeszcze nie wiemy. Chętnie poczekam aż kolega który założył temat się wypowie. Jakie ma doświadczenie w budowie i lataniu wielowirnikowcami i do czego ma posłużyć ów sprzęt ? Założyłem to po prostu dlatego, że takie pytania na dzień dobry zazwyczaj zadają osoby, które nie mają o modelarstwie pojęcia. I później kończy się to tak jak na setkach filmów z Phantomami na YT, gdzie zieloni piloci rozwalają mydelniczkę na kimś lub na czymś. I wyobraź sobie teraz, że ta mydelniczka waży 20kg ... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Zasadą jest minimalizacja nieuniknionego zagrożenia : mały bzyk - pokaleczy, duży dron - może być masakra, gdy nieświadomy marzyciel poleci na ludzi. W japońskiej instrukcji od niedużego Kyosho od tego zagadnienia zaczynała się książeczka... Kolega Stas napisał ponadto coś, z czego wynika, że jest w temacie nowicjuszem. Oraz jeszcze coś : do rybołówstwa i myślistwa. Czyli do zabijania zwierząt dla rozrywki. No, żżeszsz... Nie wiem, jak Wy, ale ja do tego ręki nie przyłożę... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donaro Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Uuuuu tego nie widziałem... nie ładnie... Nie podoba mnie się to ; /Nie pochwalam, nie pomagam. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stas Opublikowano 29 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Drone potrzebny tylko dla przenoszenia pokarmu!! Moj skype stasiux007 prosze napisat kto muglby pomoc:) mam okolo 25000 zlotych na ten projekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Stas, napisałeś wyraźnie "rybołówstwa i myślistwa" , a teraz to gdzieś zniknęło... To Ty usunąłeś, czy ja jestem niedowidzący i z amnezją? Taką maszyną wszystkie zwierzątka wypłoszysz, zawału dostaną albo porozbijają sobie pyszczki w panicznej ucieczce. To już lepiej noś im pokarm pieszo, to może zaprzyjaźnisz się z łosiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Ja tego nigdy nie widziałem (rybołówstwa i myślistwa) i już zbaraniałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stas Opublikowano 29 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Stas, napisałeś wyraźnie "rybołówstwa i myślistwa" , a teraz to gdzieś zniknęło... To Ty usunąłeś, czy ja jestem niedowidzący i z amnezją? Taką maszyną wszystkie zwierzątka wypłoszysz, zawału dostaną albo porozbijają sobie pyszczki w panicznej ucieczce. To już lepiej noś im pokarm pieszo, to może zaprzyjaźnisz się z łosiem Ja chcem odpowiedz pomozecie mnie czy nie a nie moralnych popisow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 To Ty usunąłeś, czy ja jestem niedowidzący i z amnezją? Nie on a ja. Stas pisał wszędzie gdzie popadnie więc trochę posprzątałem . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabolo Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 jak nie chcecie pomóc to nie piszcie wcale 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stas Opublikowano 29 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 jak nie chcecie pomóc to nie piszcie wcale 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stas Opublikowano 30 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 to co nikt nie chce pomoc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 A w czym pomóc na forum hobbystycznym, praktycznie nikt tu nie ma doświadczenia w budowie takich krążowników, proponuję abyś zwrócił się z tym do wyspecjalizowanej firmy, chyba że ktoś z kolegów podniesie rękawicę, ale przy tym budżecie nie będzie lekko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikolaj.waw Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Napisz do rcconceptu,bo tu niektórzy to się tylko wymodrzać potrafią Wysłane z mojego MS4501 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Ja powiem krótko , za wysokie wymagania . Patrz na cenę http://www.banggood.com/DJI-MG-1-Portable-8Axis-Agriculture-Plant-Protection-RC-Octucopter-RTF-p-1018536.html?p=SE0115799287201410I4 ale 10 kG podniesie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Właściwie, to czasami jeden lot zwróci koszty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donaro Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Przemku to zależy co przemycasz; ] Znaczy... przewozisz chciałem napisać ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi