Donaro Opublikowano 29 Listopada 2015 Opublikowano 29 Listopada 2015 Zbyt mało danych, aby koledze konkretnie pomóc. Mam znajomego który za odpowiednie pieniądze złoży taki model. Problem w tym że aby to sensownie i bezpiecznie latało wypadałoby zbudować na porządnych podzespołach bo upadek takiego modelu może być 1 razowy. Jeśli model ma trochę polatać z obciążeniem 10 kg plus jego masa własna, która tęż nie bezie mała to musi mieć kilkadziesiąt kg udźwigu. Kwoty o jakich rozmawiamy idą w dziesiątki tysięcy zł. Jak na razie nie ma podanej żadnej specyfikacji ani nawet maksymalnej kwoty jaką można na to przeznaczyć. Zdarzały się już tematy pt: chce model o udźwigu 5kg za 1000zł czyli absolutnie nie możliwe. Więc pytamy o jakich pieniądzach mowa ; ] Jakie ma spełniać wymagania. Ma latać 5 minut czy 20? Trzeba opisać coś bliżej. Można wszystko tylko kwestia środków. 2
Kornelitoo Opublikowano 29 Listopada 2015 Opublikowano 29 Listopada 2015 W ten sam sposób można się odnieść do każdej powstałej na tym forum konstrukcji ....Rozumiem, że każda powstała na tym forum konstrukcja waży gotowa do lotu powiedzmy ok 20 kg i jest równie niebezpieczna ? Okej, koniec off topu
diabolo Opublikowano 29 Listopada 2015 Opublikowano 29 Listopada 2015 Rozumiem, że każda powstała na tym forum konstrukcja waży gotowa do lotu powiedzmy ok 20 kg i jest równie niebezpieczna ? Okej, koniec off topu nawet poł kilogramowy model rozpedzony trafi Cie w głowe i mozesz nie przezyc nie trzeba odrazu 20kg 2
idfx Opublikowano 29 Listopada 2015 Opublikowano 29 Listopada 2015 300-tu gramowy model może się urwać z kontroli i wylecieć na ruchliwą drogę przed przednią szybę, gdzie kierowca w panice odbija kierownicą na przeciwny pas i wpada na czołówkę .. Inny może wpaść w pole suchego żyta i uszkodzony pakiet zrobi niezły pożar niszcząc plony jak i zabijając żyjące tam stworzenia ... itd. Z góry coś zakładasz, nie biorąc pod uwagę tego, czego Kolega jeszcze nie napisał. Jedyne co widziśz to masa modelu. EDIT: Zobacz lepiej co robią Pogromcy Mitów Czy nam tego nie wolno przy zachowaniu odpowiednich warunków bezpieczeństwa ?
Kornelitoo Opublikowano 29 Listopada 2015 Opublikowano 29 Listopada 2015 Masz rację, tego jeszcze nie wiemy. Chętnie poczekam aż kolega który założył temat się wypowie. Jakie ma doświadczenie w budowie i lataniu wielowirnikowcami i do czego ma posłużyć ów sprzęt ? Założyłem to po prostu dlatego, że takie pytania na dzień dobry zazwyczaj zadają osoby, które nie mają o modelarstwie pojęcia. I później kończy się to tak jak na setkach filmów z Phantomami na YT, gdzie zieloni piloci rozwalają mydelniczkę na kimś lub na czymś. I wyobraź sobie teraz, że ta mydelniczka waży 20kg ... 1
AMC Opublikowano 29 Listopada 2015 Opublikowano 29 Listopada 2015 Zasadą jest minimalizacja nieuniknionego zagrożenia : mały bzyk - pokaleczy, duży dron - może być masakra, gdy nieświadomy marzyciel poleci na ludzi. W japońskiej instrukcji od niedużego Kyosho od tego zagadnienia zaczynała się książeczka... Kolega Stas napisał ponadto coś, z czego wynika, że jest w temacie nowicjuszem. Oraz jeszcze coś : do rybołówstwa i myślistwa. Czyli do zabijania zwierząt dla rozrywki. No, żżeszsz... Nie wiem, jak Wy, ale ja do tego ręki nie przyłożę... 1
Donaro Opublikowano 29 Listopada 2015 Opublikowano 29 Listopada 2015 Uuuuu tego nie widziałem... nie ładnie... Nie podoba mnie się to ; /Nie pochwalam, nie pomagam. 1
Stas Opublikowano 29 Listopada 2015 Autor Opublikowano 29 Listopada 2015 Drone potrzebny tylko dla przenoszenia pokarmu!! Moj skype stasiux007 prosze napisat kto muglby pomoc:) mam okolo 25000 zlotych na ten projekt
AMC Opublikowano 29 Listopada 2015 Opublikowano 29 Listopada 2015 Stas, napisałeś wyraźnie "rybołówstwa i myślistwa" , a teraz to gdzieś zniknęło... To Ty usunąłeś, czy ja jestem niedowidzący i z amnezją? Taką maszyną wszystkie zwierzątka wypłoszysz, zawału dostaną albo porozbijają sobie pyszczki w panicznej ucieczce. To już lepiej noś im pokarm pieszo, to może zaprzyjaźnisz się z łosiem
idfx Opublikowano 29 Listopada 2015 Opublikowano 29 Listopada 2015 Ja tego nigdy nie widziałem (rybołówstwa i myślistwa) i już zbaraniałem
Stas Opublikowano 29 Listopada 2015 Autor Opublikowano 29 Listopada 2015 Stas, napisałeś wyraźnie "rybołówstwa i myślistwa" , a teraz to gdzieś zniknęło... To Ty usunąłeś, czy ja jestem niedowidzący i z amnezją? Taką maszyną wszystkie zwierzątka wypłoszysz, zawału dostaną albo porozbijają sobie pyszczki w panicznej ucieczce. To już lepiej noś im pokarm pieszo, to może zaprzyjaźnisz się z łosiem Ja chcem odpowiedz pomozecie mnie czy nie a nie moralnych popisow
Shock Opublikowano 29 Listopada 2015 Opublikowano 29 Listopada 2015 To Ty usunąłeś, czy ja jestem niedowidzący i z amnezją? Nie on a ja. Stas pisał wszędzie gdzie popadnie więc trochę posprzątałem . 1
diabolo Opublikowano 29 Listopada 2015 Opublikowano 29 Listopada 2015 jak nie chcecie pomóc to nie piszcie wcale 2
Stas Opublikowano 29 Listopada 2015 Autor Opublikowano 29 Listopada 2015 jak nie chcecie pomóc to nie piszcie wcale 1
Pietuh Opublikowano 30 Listopada 2015 Opublikowano 30 Listopada 2015 A w czym pomóc na forum hobbystycznym, praktycznie nikt tu nie ma doświadczenia w budowie takich krążowników, proponuję abyś zwrócił się z tym do wyspecjalizowanej firmy, chyba że ktoś z kolegów podniesie rękawicę, ale przy tym budżecie nie będzie lekko.
Mikolaj.waw Opublikowano 30 Listopada 2015 Opublikowano 30 Listopada 2015 Napisz do rcconceptu,bo tu niektórzy to się tylko wymodrzać potrafią Wysłane z mojego MS4501 przy użyciu Tapatalka
Francka Opublikowano 30 Listopada 2015 Opublikowano 30 Listopada 2015 Ja powiem krótko , za wysokie wymagania . Patrz na cenę http://www.banggood.com/DJI-MG-1-Portable-8Axis-Agriculture-Plant-Protection-RC-Octucopter-RTF-p-1018536.html?p=SE0115799287201410I4 ale 10 kG podniesie
Pietuh Opublikowano 2 Grudnia 2015 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Właściwie, to czasami jeden lot zwróci koszty
Donaro Opublikowano 2 Grudnia 2015 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Przemku to zależy co przemycasz; ] Znaczy... przewozisz chciałem napisać ;]
Rekomendowane odpowiedzi