Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy mam takie pytanie zmieniłem dorobiłem owiewkę silnika o trochę innym kształcie i nagle samolot zaczął wariować czyli samoczynnie leci góra dół czy to może być ta owiewka??? 

Najprościej załóż z powrotem starą i wykonaj lot próbny. Da prawie pewność.

Opublikowano

Zmieniłeś może środek ciężkości na bardziej tylny i model stał się bardziej wrażliwy na SW a to skutkuje zwykle nerwowymi ruchami drążka w efekcie czego model "podskakuje" do góry i w dół.

ms

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam koledzy  z racji tego że mój model spalinowy sprawia mi wiele trudności rezygnuję z modeli spalinowych.Modelem elektrycznym latam już sobie swobodnie, i zatem mam pytanie czy ktoś nie ma ochoty zaopiekować się modelem spalinowym w zamian za elektryczny ? model ma wstawiony nowy silnik ASP 32 jeszcze nie dotarty do końca itd pozdrawiam Mateusz

Opublikowano

Witam wszystkich chce się pochwalić nowym zakupem https://www.modelmotor.pl/multiplex-fun-cub-140cm.html   czekam na paczkę niedługo zdjęcia ze składania pozdrawiam:)

Silniczek jaki zakupiłem to:

- silnik E-MAX GT2812/10; 970 RPM/V

- serwa lotki,klapy Hitec HS-55

- serwa ster kierunku i wysokości HITEC SERWO HS 81 

-regulator RAY REGULATOR OBROTÓW R-50SB (50A)+SBEC (1RC22012) AIR/H 

Opublikowano

Witam jeszcze raz jako że jestem młody i nie znam się tak jak wy koledzy podpowie ktoś jak podłączyć to wszystko jak zmiksować kanały nie posiadając kabla Y >? mam aparaturke FlySky  FS-i6 odbiornik był w komplecie :)

Opublikowano

Kolego, to że jesteś młody, cie nie usprawiedliwia. Rozumiem że któryś ze starszych kolegów miał by problem. Czytałeś chociaż instrukcje od swojej aparatury? Jak już przeczytasz podstawy i poszukasz informacji w internecie, to na sto procent uzyskasz pomoc.

Nie wiem jak inni ale jak dla mnie to jesteś najbardziej leniwym użytkownikiem tego forum.

Opublikowano

To juž przegiąłes młody. Weź się za czytanie i myśl bo zniechęcisz kolegów z forum całkowicie. Czy jak idziesz zrobić siku to też się pytasz na necie jak to zrobić?

Wysłane z mojego D2203 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

czy ktoś nie ma ochoty zaopiekować się modelem spalinowym w zamian za elektryczny

Jakub ,przeczytaj powyższe zdanie i zastanów się czy istotna tu jest cena...(o ile o to Ci chodzi)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.