d9Jacek Opublikowano 14 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2023 13 godzin temu, Paweł Prauss napisał: Dla forumowiczów...... jest piękny , nowy ROSSI F 60 CL.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 14 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2023 1 godzinę temu, d9Jacek napisał: jest piękny , nowy ROSSI F 60 CL.... A gdzie? masz jakieś namiary? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 14 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2023 26 minut temu, Paweł Prauss napisał: A gdzie? masz jakieś namiary ja nie potrzebuję a Ty masz?...ale podobno Ci się nigdzie nie spieszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Nie tak tani jak ASP 15, nie tak drogi jak OS 15 CV - oba już dawno niedostępne. Enya 15 CX - na silnik czekałem 3 miesiące 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek 1 Opublikowano 1 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 Panowie potrzebuję głowicy do ENYA 90 4 C czy jest możliwość gdzieś kupienia wraz z wałkiem trzymającym zawory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 1 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 1 godzinę temu, krzysiek 1 napisał: Panowie potrzebuję głowicy do ENYA 90 4 C czy jest możliwość gdzieś kupienia wraz z wałkiem trzymającym zawory Glowice to ma Wloch od ktorego kupowalem juz kilkukrotnie inne rzeczy. 2E01 - ENYA 90-4C e 120-4C - Testa del cilindro - codice 904C01 | eBay Powalcz lepiej o caly silnik, moze byc duzo taniej, a bedziesz mial jeszcze inne czesci. Enya 90-4C Modello motore | eBay Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 2 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 18 godzin temu, jarek996 napisał: (...) Powalcz lepiej o caly silnik, moze byc duzo taniej, a bedziesz mial jeszcze inne czesci. Enya 90-4C Modello motore | eBay Akurat ten ma uszkodzoną głowicę :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 2 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 Faktycznie jakis sklejany. Na szczescie ENYA 90-4C osiaga najnizsze ceny, wiec nie powinien mic problemu ze znalezieniem dzilajacego w niezlym stanie, dobrze ponizej 100 EUR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. japim Opublikowano 5 Czerwca 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2023 Wszyscy maja Enye. Mam i ja R120. To już druga Enya. Mam tez zwykłą 120. Nówkę nigdy nie paloną. Tylko przykręconą do modelu. 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 22 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2023 W dniu 5.06.2023 o 23:06, japim napisał: Wszyscy maja Enye. Mam i ja R120. To już druga Enya. Mam tez zwykłą 120. Nówkę nigdy nie paloną. Tylko przykręconą do modelu. "eRka" 120, moja ulubiona Enya! Nabylem dzisiaj nowa 40 open rocker. Cena dosyc wysoka (zbilem z 255 na 230 EUR), ale to jedna z najciezszych do zdobycia z serii "czterosuwy". Nie zaszkodzi miec druga na polce. Najlepsze jest to, ze on ma tez nowa 90 i chce za nia 320 EUR ???. Akurat 90 sa najtansze i jest ich pelno na przeroznych aukcjach i Ebayach. Kilka dni temu nabylem tez 53, ale ze sprzeglem smiglowcowym ? Facet ma wszystkie oryginalne czesci do "odbudowy" plus kupe fajnych nowych rezerwowych (w cenie). 115 EUR 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 22 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2023 Troche polowałem na Rke. Mam zwykłą 120 ale Rka bardzo mi sie podobała. Kawał sprzętu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 22 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2023 Az wstyd sie przyznac, ale ja WIELKI fan silnikow ENYA, latam albo elektrycznie, albo z OSem 65V? Jakos Enye n, albo nie pasuja pod "dekiel" , albo mam zamontowane w modelach ktorymi od lat NIE latam. No i teraz najgorsze; w moim "pezyszlosciowym" projekcie, mam zamiar wstawic SAITO 220 , ktorego kiedys hupilem za jakies smieszna pieniadze. Tyle ze w nim, nawet Enya 155 moze byc za slaba. Teraz kupilem Carbon Cuba( Horizon Hobby) i model na ktory polowalem od dawna , czyli Thunder Tiger "Rare Bear". Udalo mi sie wciagnac nowy, za 165 EUR (aukcja w Szwecji) . Nie sprawdzalem, ale moze tam wejdzie 120R lub 155 (to jest oryginalnie na .90 dwusuwa). Moze sie jednak skonczy elektrycznie ? Tyle ze, gdybym robil elektryka, to skonczy jako latajaca rakieta, a on ma latac szybko, ale "realnie", wiec chyba jednak spalina ? No i walcze i kolejna (dwunasta ?) ENYe 120R : Enya R 120-4c modellmotor flygplan | Köp på Tradera (614303467) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 22 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2023 dobrze że nie licytowałem bearcata Ja bym wlepił RCV120 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 22 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2023 Nie, no przy ENYA 155 to RCV slabiutki. Zreszta zanim go zaczne, to pewnie bedzie z osmiu nowych producentow czterotaktow ? Musze sprawdzis srednice, Moze tak sie jakas gwiazda Saito zmiesci? No i miesci sie ! Saito FA 120 R3 ma 168 mm srednicy, a jest tam ( w srodku ) 180-185 i sie nawet rozszerza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 22 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2023 5 godzin temu, jarek996 napisał: No i walcze i kolejna (dwunasta ?) ENYe 120R : Enya R 120-4c modellmotor flygplan | Köp på Tradera (614303467) Na razie 1 bid. Po ile chodza tam u Ciebie te Enye? Nie podzielisz sie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 22 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2023 14 minut temu, japim napisał: Na razie 1 bid. Moj ? To dopiero poczatek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 22 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2023 47 minut temu, jarek996 napisał: Nie, no przy ENYA 155 to RCV slabiutki. Zreszta zanim go zaczne, to pewnie bedzie z osmiu nowych producentow czterotaktow ? Musze sprawdzis srednice, Moze tak sie jakas gwiazda Saito zmiesci? No i miesci sie ! Saito FA 120 R3 ma 168 mm srednicy, a jest tam ( w srodku ) 180-185 i sie nawet rozszerza. Może i słaby ale za to możesz fajne wielkie 4 łopatowe śmigło walnąć i sprawność będzie większa, poza tym "podobno" jest mniej narażony na przegrzanie z powodu kiepskich warunków w obudowie. Jak kiedyś byłem na mistrzostwach świata modeli zdalnie sterowanych w Częstochowie widziałem o ile pamiętam Huricana z całkowicie zabudowanym Laserem ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 23 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2023 Zobaczcie zdjecia. Nie wyglada na jakis wypiaskowany??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 23 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2023 raczej zrobiony jak samochód na sprzedaż w PL. Śruby głowicy są "czarniejsze" od tych mocujących korpus z przodkiem - chyba nowe. Mocowanie śmigła też chyba przeszło przez piaskarkę. Oto PL: https://www.olx.pl/d/oferta/silnik-spalinowy-do-samolotow-rc-fa-180-b-CID4042-IDUn3tZ.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 23 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2023 Może ten silnik przeszedł przez piaskarkę, lub przez szkiełkowanie . Ale być może karter zbyt długo leżał w w agresywnej chemii... co daje podobny efekt... Ale akurat śrubki ja osobiście wymieniam na nowe za każdym razem, kiedy motorek jest rozbierany na części, a zwłaszcza stary motorek... Tak, czy inaczej ja bym tego silniczka nie nabył A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi