Bartek Piękoś Opublikowano 17 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 I domagała się ale nie znałem zachowania się modelu więc bezpieczeństwo było przed widowiskowością . Ot, asekurant. A pętelkę zgrabną uczynił. Na serio to jasne i zrozumiałe. W końcu to nie kupiony w 5 minut tylko robiony 5 tygodni. Kiedy następne loty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 18 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 Model bardzo stabilny i znacznie szybszy od moich przypuszczeń . Czyli jednak niemieccy konstruktorzy mieli rację... Gratuluję koledze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 18 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 brawo Sławek fajnie że coś budujesz bo wiekszości z nas chyba porosły brzuchy albo lenistwo zagościło w pracowniach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 18 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 brawo Sławek fajnie że coś budujesz bo wiekszości z nas chyba porosły brzuchy albo lenistwo zagościło w pracowniach Gratulacje ! Pomysłu, konsekwencji, wytrwałości i udanego oblotu na koniec ! Ale widownia skanduje : rooz-bieeg , doo-bieeg , rooz-bieeg , doo-bieeg ... Brzuchom i lenistwu musiem dać odpór !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 18 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 Brzuchom i lenistwu musiem dać odpór !!! ... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 18 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 No super . Ciekawa konstrukcja i śledziłem z zainteresowaniem aż do finału. Może teraz trochę większy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. sławek Opublikowano 26 Lipca 2016 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 Dziś z wielkim uporem próbowałem wystartować z trawy .. zły pomysł zwłaszcza że model nie chciał reagować na wznoszenie ......przesunięcie SC do tyłu i zwiększenie wychyłów troszkę poprawiło sytuację ale pozwoliło to tylko na spokojne loty . W domu dopiero zauważyłem że ELEVON miałem na 50% !! kiedy i jak mi się to przestawiło -nie wiem Jedyne uszkodzenie z tych niepowtarzalnych startów to urwany orczyk przedniego podwozia . Dzięki Robertowi wreszcie lepszy film , szkoda że z nie stuprocentowo udanego latania ... 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 26 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 Mój faworyt to 3 start Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 27 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 No pięknie start i lądowanie wykonane prawidłowo ha ha ha...na plecach tak to ma wyglądać? modelarstwo he he he... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 27 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 No pięknie start i lądowanie wykonane prawidłowo ha ha ha...na plecach tak to ma wyglądać? modelarstwo he he he... Jak widać, są wśród Nas supereksperci i superpiloci, którzy nie tylko, że są nieomylni i budują wiodące w świecie konstrukcje, to jeszcze potrafią wystartować byle czym z byle czego. Tylko pozazdrościć . Sławku, gratulacje ! Poleciał i lata, czyli najważniejsze jest ok. Start rozbiegiem z takiego lądowiska wymaga sporo szczęścia i dobrze ustawionego (wyregulowanego) modelu - ale właśnie specjalnie do takiego startu jako pierwszej fazy lotu, potem trzeba zazwyczaj przełączyć lub przetrymować SW, a niekiedy i SK - zmniejszenie korekty momentu reakcyjnego od śmigła. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 27 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 + to taki, że się nie rozleciał w drobny mak podczas tych prób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 27 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Jak widać, są wśród Nas supereksperci i superpiloci, którzy nie tylko, że są nieomylni i budują wiodące w świecie konstrukcje, to jeszcze potrafią wystartować byle czym z byle czego. Tylko pozazdrościć . Na drzwi od stodoły takich wsadzać. Natomiast Horten bardzo mi się podoba. Szkoda tylko że z depronu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 27 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Z EPP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 27 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Gratulacje fajny pomysł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 11 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Buszujac po YT wpadlem na takie cos: Chociaz bardziej powinien pasowac ten fimik (z zewnatrz) : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 6 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 Model super aż mnie kreci żeby takie latadło zbudować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 6 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 Niemieccy konstruktorzy pozbawieni ograniczeń mieli i inne fikuśne mniej czy bardziej udane konstrukcje... Ostatnimi czasy wzmogły się eksploracja i badania kompleksu Riese i innych podobnych obiektów, jeszcze niejedno może się okazać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 6 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 Mieli nieograniczone srodki i tania sile robocza Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 7 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 Ale kotleta odgrzaliście :) Co do "Luftwaffe 46" (taką wspólna nazwę mają te projekty) to historycy się kłócą do dziś czy to to fejki powstałe albo by postraszyć wroga (kontrolowany wyciek informacji) , czy realne projekty z planowaną realizacją . Oczywiście kilka z nich faktycznie miało szanse powstać jak np HO 229 (prototyp) TA 183 (makieta w badaniach tunelowych) ME p1101 (prototyp) Co do mojego modelu to ma się bardzo dobrze, lata do dziś a jeśli ktoś ma na niego ochotę jest w ofercie u Marka Rokowskiego (NAPOLSKIMNIEBIE) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 7 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 Za duzo mam juz tego a kotlet ciekawy. Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi