Bartek Piękoś Opublikowano 17 Lipca 2016 Opublikowano 17 Lipca 2016 I domagała się ale nie znałem zachowania się modelu więc bezpieczeństwo było przed widowiskowością . Ot, asekurant. A pętelkę zgrabną uczynił. Na serio to jasne i zrozumiałe. W końcu to nie kupiony w 5 minut tylko robiony 5 tygodni. Kiedy następne loty?
RomanJ4 Opublikowano 18 Lipca 2016 Opublikowano 18 Lipca 2016 Model bardzo stabilny i znacznie szybszy od moich przypuszczeń . Czyli jednak niemieccy konstruktorzy mieli rację... Gratuluję koledze...
marek rokowski Opublikowano 18 Lipca 2016 Opublikowano 18 Lipca 2016 brawo Sławek fajnie że coś budujesz bo wiekszości z nas chyba porosły brzuchy albo lenistwo zagościło w pracowniach
AMC Opublikowano 18 Lipca 2016 Opublikowano 18 Lipca 2016 brawo Sławek fajnie że coś budujesz bo wiekszości z nas chyba porosły brzuchy albo lenistwo zagościło w pracowniach Gratulacje ! Pomysłu, konsekwencji, wytrwałości i udanego oblotu na koniec ! Ale widownia skanduje : rooz-bieeg , doo-bieeg , rooz-bieeg , doo-bieeg ... Brzuchom i lenistwu musiem dać odpór !!!
RomanJ4 Opublikowano 18 Lipca 2016 Opublikowano 18 Lipca 2016 Brzuchom i lenistwu musiem dać odpór !!! ... 1
kesto Opublikowano 18 Lipca 2016 Opublikowano 18 Lipca 2016 No super . Ciekawa konstrukcja i śledziłem z zainteresowaniem aż do finału. Może teraz trochę większy?
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. sławek Opublikowano 26 Lipca 2016 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 26 Lipca 2016 Dziś z wielkim uporem próbowałem wystartować z trawy .. zły pomysł zwłaszcza że model nie chciał reagować na wznoszenie ......przesunięcie SC do tyłu i zwiększenie wychyłów troszkę poprawiło sytuację ale pozwoliło to tylko na spokojne loty . W domu dopiero zauważyłem że ELEVON miałem na 50% !! kiedy i jak mi się to przestawiło -nie wiem Jedyne uszkodzenie z tych niepowtarzalnych startów to urwany orczyk przedniego podwozia . Dzięki Robertowi wreszcie lepszy film , szkoda że z nie stuprocentowo udanego latania ... 6
Atomizer Opublikowano 27 Lipca 2016 Opublikowano 27 Lipca 2016 No pięknie start i lądowanie wykonane prawidłowo ha ha ha...na plecach tak to ma wyglądać? modelarstwo he he he...
AMC Opublikowano 27 Lipca 2016 Opublikowano 27 Lipca 2016 No pięknie start i lądowanie wykonane prawidłowo ha ha ha...na plecach tak to ma wyglądać? modelarstwo he he he... Jak widać, są wśród Nas supereksperci i superpiloci, którzy nie tylko, że są nieomylni i budują wiodące w świecie konstrukcje, to jeszcze potrafią wystartować byle czym z byle czego. Tylko pozazdrościć . Sławku, gratulacje ! Poleciał i lata, czyli najważniejsze jest ok. Start rozbiegiem z takiego lądowiska wymaga sporo szczęścia i dobrze ustawionego (wyregulowanego) modelu - ale właśnie specjalnie do takiego startu jako pierwszej fazy lotu, potem trzeba zazwyczaj przełączyć lub przetrymować SW, a niekiedy i SK - zmniejszenie korekty momentu reakcyjnego od śmigła. 1
Atomizer Opublikowano 27 Lipca 2016 Opublikowano 27 Lipca 2016 + to taki, że się nie rozleciał w drobny mak podczas tych prób.
skippi66 Opublikowano 27 Lipca 2016 Opublikowano 27 Lipca 2016 Jak widać, są wśród Nas supereksperci i superpiloci, którzy nie tylko, że są nieomylni i budują wiodące w świecie konstrukcje, to jeszcze potrafią wystartować byle czym z byle czego. Tylko pozazdrościć . Na drzwi od stodoły takich wsadzać. Natomiast Horten bardzo mi się podoba. Szkoda tylko że z depronu...
japim Opublikowano 11 Października 2016 Opublikowano 11 Października 2016 Buszujac po YT wpadlem na takie cos: Chociaz bardziej powinien pasowac ten fimik (z zewnatrz) :
Marek_Spy Opublikowano 6 Września 2020 Opublikowano 6 Września 2020 Model super aż mnie kreci żeby takie latadło zbudować
RomanJ4 Opublikowano 6 Września 2020 Opublikowano 6 Września 2020 Niemieccy konstruktorzy pozbawieni ograniczeń mieli i inne fikuśne mniej czy bardziej udane konstrukcje... Ostatnimi czasy wzmogły się eksploracja i badania kompleksu Riese i innych podobnych obiektów, jeszcze niejedno może się okazać...
Marek_Spy Opublikowano 6 Września 2020 Opublikowano 6 Września 2020 Mieli nieograniczone srodki i tania sile robocza Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka
sławek Opublikowano 7 Września 2020 Autor Opublikowano 7 Września 2020 Ale kotleta odgrzaliście :) Co do "Luftwaffe 46" (taką wspólna nazwę mają te projekty) to historycy się kłócą do dziś czy to to fejki powstałe albo by postraszyć wroga (kontrolowany wyciek informacji) , czy realne projekty z planowaną realizacją . Oczywiście kilka z nich faktycznie miało szanse powstać jak np HO 229 (prototyp) TA 183 (makieta w badaniach tunelowych) ME p1101 (prototyp) Co do mojego modelu to ma się bardzo dobrze, lata do dziś a jeśli ktoś ma na niego ochotę jest w ofercie u Marka Rokowskiego (NAPOLSKIMNIEBIE)
Marek_Spy Opublikowano 7 Września 2020 Opublikowano 7 Września 2020 Za duzo mam juz tego a kotlet ciekawy. Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi