Czaro Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 A nie łatwiej nauczyć drugą rękę, żeby chowała hamulce na chwilę przed przyziemieniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Za dużo tych dodatkowych rąk potrzeba. W mode jakim latam ta dodatkowa reka jest poniżej pulpitu, jeśli wiesz o czy ja mòwię Każdy radzi sobie jak tam chce, czy łatwiej to już sprawa indywidualna. To tylko propozycja, ja nikogo nie namawiam do grzechu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 A nie łatwiej nauczyć drugą rękę, żeby chowała hamulce na chwilę przed przyziemieniem? można, ale to upraszcza zbędne ruchy i pozwala na skupieniu sie w trafianiu we właściwy punkt. 20cm we właściwej chwili . Ja na co dzień i tak tego nie używam ... bo w radiu brakuje mi wolnych faz lotu, wirtualnych przełączników i w ogóle wszystkiego Ale moja wymagana rozdzielczość do lądowania to na razie 1m, więc ujdzie. Mam trochę więcej wolnego czasu na schowanie klap. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bayern Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 W niedziele odbyly sie pierwsze zawody w tym sezonie w Germany Bavaria Open w Weilheim pogoda bardzo fatalna,zero thermiki startowalo 53 zawodnikow no niestety mialem 40 miejsce na szczescie nie ostatnie Moje maszyny pojawila sie nowa konstrukcja PLUS latal nim moj kolega Vitaly ,Lata pieknie ale ciezko odroznic w jakim polozeniu sie znajduje w locie,waga do lotu ok. 1080g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zajęte miejsce bywa nieistotne. Ważne że sie lata i że sie chce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zajęte miejsce bywa nieistotne ... Jeśli się lata w zawodach to jest istotne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Ja tam nie wiem, ale znam wielu zawodników którzy jeżdżą dla przyjemności, pogadania i polatania z sensem. Przecież wszędzie (czyli nie tylko w modelarstwie) jest tak że kilku ma szanse, kilkunastu nadzieje, a reszta to lubi 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Cały ten "bałagan" jest dla przyjemności, a najbardziej się lubi gdy się ma wyniki. Czego szczerze Ci życzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Jasne...! Miejsce...! Puchary, medale, dyplomy, nagrody, kwiaty, wywiady, telewizja a na koniec woda sodowa między uszami Ja tam jadę dla zabawy, miło spędzenia czasu, poznania współhobbystów a jak uda się czegoś mądrego dowiedzieć, nauczyć, to pełen cud-miód-malina. Róbta jak ja, wpłaćcie wpisowe i widzimy się 20 maja w Radawcu 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Jasne ... i widzimy się 20 maja w Radawcu Szykuję się zobaczyć Was tam. Bardzo fajna jest ta spontaniczność, która się tu objawiła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bayern Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 No szkoda ,ze nie moge przyjechac na te MP w Radawcu mam za daleko 1250 km ,a w tym czasie 20.05 tez ma zawody w Burgau na Bavari. Ale mysle ze koledzy powstawiaja Fotki z zawodow no i licze ze Wojtek nakreci jakis Filmik Zainteresowanym tez polecam fajne Zawody w Kulmbach 24.06 sa zawody dla poczatkujacych w F5J z pomoca Trenerow i teoria lotow F5J wpisowe 1€ ,na drugi dzien 25.06 zawody Bavaria Open F5J wpisowe 20€ (kawa,ciasta,Torty,obiad,Piwo) mozna tez startowac bez Lizencji tylko OC lotnisko jest fajne i termika wysmienita dogadanie sie, nie jest problemem Niemiecki i Angielski http://www.modellflug-im-daec.de/images/buko/leistungssport/F5J/Ausschreibung_F5J_BO_2017.pdf https://www.youtube.com/watch?time_continue=97&v=lQk7s1utbqA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 ... no i licze ze Wojtek nakreci jakis Filmik Piotr przeceniasz mnie Dużo rzeczy umiem, jeszcze więcej nie umiem a wśród nich jest też i sterowanie modelem szybowca RC i kręcenie filmu. Czas między lotami będę wolał poświęcić na rozmowę z innymi modelarzami, a nuż czegoś się dowiem i nauczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bayern Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Piotr przeceniasz mnie Dużo rzeczy umiem, jeszcze więcej nie umiem a wśród nich jest też i sterowanie modelem szybowca RC i kręcenie filmu. Czas między lotami będę wolał poświęcić na rozmowę z innymi modelarzami, a nuż czegoś się dowiem i nauczę. Zapewne wezmiesz pomagiera (syna) ze soba on tak fajnie kreci filmiki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bayern Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Jeszcze jedna Fotka z Zawodow moj PIKE ( do kolizji nie doszlo modele byly na dwoch roznych wysokosciach ) :) Ta Fotka to HIT w DE F5J Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinemax Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Fajniej jest wygrywać, niż dostawać baty, szczególnie będąc facetem w kwiecie wieku.... No ale jak już udało się pokonać wszystkie biurokratyczne rafy to się zapisałem.... Mam nadzieję, że frekwencja będzie, a jakby ktoś z W-wy był chętny to można rozważyć wspólny wyjazd (mam czym), chociaż modele do F5J małe nie są... Oczywiście wszelkie propozycje to już na PW, żeby dalej nie zaśmiecać wątku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 To przynajmniej 3 zawodników juz jest. Ja tez zgłoszony. Żeby zawody doszły do skutku musi być min 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Tomek x 2, Wojtek, Konrad, Paweł to juz prawie sześciu A może Śląsk jeszcze sie ruszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Z tego co wiem, to Wojtek też x2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 a to Ci pech. MP sie odbędą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 a to Ci pech. MP sie odbędą Już myślałem, że muszę się zgłosić aby było sześciu , a nie mam jeszcze modelu. Czekam na hasło "przyjeżdżaj po odbiór", ale jak jest już sześciu to przyjadę tylko pooglądać. Przecież nie będę latał z zerowym treningiem. (Całe wyposażenie leży i czeka.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi