Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Za dużo tych dodatkowych rąk potrzeba. W mode jakim latam ta dodatkowa reka jest poniżej pulpitu, jeśli wiesz o czy ja mòwię :) Każdy radzi sobie jak tam chce, czy łatwiej to już sprawa indywidualna. To tylko propozycja, ja nikogo nie namawiam do grzechu.

Opublikowano

A nie łatwiej nauczyć drugą rękę, żeby chowała hamulce na chwilę przed przyziemieniem?

można, ale to upraszcza zbędne ruchy i pozwala na skupieniu sie w trafianiu we właściwy punkt. 20cm we właściwej chwili . Ja na co dzień i tak tego nie używam ... bo w radiu brakuje mi wolnych faz lotu, wirtualnych przełączników i w ogóle wszystkiego :);) Ale moja wymagana rozdzielczość do lądowania to na razie 1m, więc ujdzie. Mam trochę więcej wolnego czasu na schowanie klap.

Opublikowano

W niedziele odbyly sie pierwsze zawody w tym sezonie w Germany  Bavaria Open w Weilheim pogoda bardzo fatalna,zero thermiki startowalo 53 zawodnikow no niestety mialem 40 miejsce  :( na szczescie nie ostatnie :) 

post-20011-0-87062900-1493034119_thumb.jpg

Moje maszyny post-20011-0-28208900-1493034230_thumb.jpg

pojawila sie nowa konstrukcja PLUS  latal nim moj kolega Vitaly ,Lata pieknie ale ciezko odroznic w jakim polozeniu sie znajduje w locie,waga do lotu ok. 1080g. :)post-20011-0-66564300-1493034494_thumb.jpg

post-20011-0-79629200-1493034837_thumb.jpg

Opublikowano

Ja tam nie wiem, ale znam wielu zawodników którzy jeżdżą dla przyjemności, pogadania i polatania z sensem. Przecież wszędzie (czyli nie tylko w modelarstwie)  jest tak że kilku ma szanse, kilkunastu nadzieje, a reszta to lubi :D

• Lubię to 4
Opublikowano

Jasne...! Miejsce...! Puchary, medale, dyplomy, nagrody, kwiaty, wywiady, telewizja a na koniec woda sodowa między uszami :)

Ja tam jadę dla zabawy, miło spędzenia czasu, poznania współhobbystów a jak uda się czegoś mądrego dowiedzieć, nauczyć, to pełen cud-miód-malina.

Róbta jak ja, wpłaćcie wpisowe i widzimy się 20 maja w Radawcu

post-880-0-26199600-1493228170_thumb.jpg

• Lubię to 2
Opublikowano

Jasne ... i widzimy się 20 maja w Radawcu

Szykuję się zobaczyć Was tam. :)

Bardzo fajna jest ta spontaniczność, która się tu objawiła.

Opublikowano

No szkoda ,ze nie moge przyjechac na te MP w Radawcu mam za daleko 1250 km ,a w tym czasie 20.05 tez ma zawody w Burgau na Bavari.

Ale mysle ze koledzy powstawiaja Fotki z zawodow no i licze ze Wojtek nakreci jakis Filmik :) 

Zainteresowanym tez polecam fajne Zawody w Kulmbach 24.06 sa zawody dla poczatkujacych w F5J z pomoca Trenerow i teoria lotow F5J  wpisowe 1€ ,na drugi dzien 25.06 zawody Bavaria Open F5J wpisowe 20€ (kawa,ciasta,Torty,obiad,Piwo)  :) mozna tez startowac bez Lizencji tylko OC

lotnisko jest fajne i termika wysmienita dogadanie sie, nie jest problemem Niemiecki i Angielski :)

http://www.modellflug-im-daec.de/images/buko/leistungssport/F5J/Ausschreibung_F5J_BO_2017.pdf

https://www.youtube.com/watch?time_continue=97&v=lQk7s1utbqA

Opublikowano

... no i licze ze Wojtek nakreci jakis Filmik :)

Piotr przeceniasz mnie :) Dużo rzeczy umiem, jeszcze więcej nie umiem a wśród nich jest też i sterowanie modelem szybowca RC i kręcenie filmu.

Czas między lotami będę wolał poświęcić na rozmowę z innymi modelarzami, a nuż czegoś się dowiem i nauczę.

Opublikowano

Piotr przeceniasz mnie :) Dużo rzeczy umiem, jeszcze więcej nie umiem a wśród nich jest też i sterowanie modelem szybowca RC i kręcenie filmu.

Czas między lotami będę wolał poświęcić na rozmowę z innymi modelarzami, a nuż czegoś się dowiem i nauczę.

Zapewne wezmiesz pomagiera (syna) ze soba :) on tak fajnie kreci filmiki :) 

Opublikowano

post-20011-0-20832100-1493135177_thumb.jpg                                                                                                     Jeszcze jedna Fotka z Zawodow moj PIKE ( do kolizji nie doszlo modele byly na dwoch roznych wysokosciach )   :) :)

Ta Fotka to HIT w DE F5J :)

Opublikowano

Fajniej jest wygrywać, niż dostawać baty, szczególnie będąc facetem w kwiecie wieku....

No ale jak już udało się pokonać wszystkie biurokratyczne rafy to się zapisałem.... 

Mam nadzieję, że frekwencja będzie, a jakby ktoś z W-wy był chętny to można rozważyć wspólny wyjazd (mam czym), chociaż modele do F5J małe nie są... 

Oczywiście wszelkie propozycje to już na PW, żeby dalej nie zaśmiecać wątku...

Opublikowano

a to Ci pech. MP sie odbędą :lol:

Już myślałem, że muszę się zgłosić aby było sześciu  :lol:, a nie mam jeszcze modelu.

Czekam na hasło "przyjeżdżaj po odbiór", ale jak jest już sześciu to przyjadę tylko pooglądać. :D

Przecież nie będę latał z zerowym treningiem. :ph34r:

(Całe wyposażenie leży i czeka.)

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.