cZyNo Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Już puść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Popaczymy z Wojtkiem na tych co się spinają. Pacząc będziemy się raczyć wodą mineralną. Co się nacieszymy to nasze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zawodniku klasy F5J podpisujacy sie licencja FAI Pol-7728 tu sa Wypociny twoich Orlow http://www.5mp.eu/fajlok2/f5j-hu/2018_f5j_minosito_eredmeny_www.5mp.eu_.pdf Juz niedlugo na zawodach pokażesz mi jak sie lata i moze wreszcie sie od Ciebie naucze Latac ! Zaznaczam ,ze nie mam takich modeli jak ty robionych na specjalne Zamowienia Latam na S......kach Piotrze kolejny raz bardzo cię proszę skończ już z tym. Jak masz jakieś problemy to załatw to na PW a nie tu na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Fajnie ze Bielsko się w końcu ruszyło w bardzo szacownym gronie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpazo Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 A czy na zawodach w f5j sędziowie mają do dyspozycji żółte i czerwone kartki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 No niestety nie mają. Mogą jedynie z ewidentne przewinienia przyznać punkty ujemne (karne). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Sprawy organizacyjne przed Pucharem Polski 2018 we Wrocławiu. 1. Będziemy (niestety) dzielić lotnisko z dużym lotnictwem. W związku z czym jeden kierunek latania będzie niedostępny. Do tego w razie potrzeby będziemy musieli zrobić małą przerwę jeśli będzie startował Dromader. Balon już poleciał więc ten problem z głowy. 2. Może się tak okazać, że sędzia lub organizator będzie zmuszony do przerwania kolejki ze względów bezpieczeństwa. Z tym należy się liczyć i nie mieć pretensji. 3. Loty treningowe mogą się już odbywać od piątku popołudnia z zachowaniem absolutnej ostrożności na duże lotnictwo. 4. W sobotę latamy od 9.30 a zawody treningowe zaczniemy około 10-10.30 żeby dać ewentualnie szansę przyjezdnym. 5. W niedzielę na zawodach będzie koordynator lotów ze strony AW i to on będzie miał najwięcej do powiedzenia. 6. Namioty mogą być rozbite już od piątku. Na terenie lotniska jest ochrona i monitoring więc nie powinny zginąć. 7. Parking dla samochodów będzie praktycznie tuż przy namiotach po drugiej stronie Antka. Do linii startu z samochodu czy namiotu będzie około 50m Będzie notatka że w czasie weekendu na lotnisku będą się odbywać zawody modelarskie, większość ultra lekkich samolotów będzie przekierowana na lotnisko zapasowe do Mirosławic, ale niestety są szkolenia szybowcowe za które ludziska zapłacili i jak się uprą to niestety dyrektor nie może czy nie chce zamknąć dla nich lotniska. Cóż to jest komercja i lotnisko tak zarabia, więc nic dziś więcej nie mogłem utargować. Nie mniej dyrekcja ani razu nie powiedziała, że na pewno będą latać szybowce, cały czas powtarzał, że być może. Poniżej kilka zdjęć jak dojechać i gdzie się zaparkować oraz rozbić namiot. Osoby jadące na lotnisko spotkają tuż przed takie skrzyżowanie. Tu kierujemy się w lewo (generalnie lewa strona będzie preferowana w dojeździe na miejsce parkingowe) Dalej dojeżdżamy do samej bramy lotniska. I tu kierujemy się w lewo w stronę Iskry Jedziemy cały czas prosto aż do następnej bramy droga jest dziurawa jak jasny gwint więc proszę bardzo ostrożnie jechać. Na skrzyżowaniu gdzie widać Hondę jedziemy w lewo lub jak kto woli prosto. Przejeżdżamy bramę i w zasadzie zaraz za bramą skręcamy w prawo na trawę w stronę Antka. Jedziemy przy płocie przy którym będzie parking. Nie jedziemy za bramą widoczną drogą, tylko skręcamy na tą trawę przed tymi chabaziami. Musimy się zmieścić między oponami a chabaziami. Proponowany sposób parkowania samochodów. Namioty rozbijamy po lewej stronie Antka od tych zielonych cystern do Antka. Koło tego białego namiotu również mogą stać namioty. Ten Dromader w tle może być używany, więc będzie trochę dmuchał przy kołowaniu, trzeba to uwzględnić. Pole startowe oraz proponowane kierunki startu i lądowania w zależności od wiatru. Korytarz startowy od ogona Antka jakieś 30-40m. UWAGA dość ważne. Po drugiej stronie Antka proszę nie jeździć samochodami!! Między Antkiem a tym białym namiotem jest sporo prętów kotwicznych do przytwierdzania samolotów. Można mocna rozwalić sobie samochód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bayern Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 To i tak fajnie ze gdzies nas wkleili na tym lotnisku miedzy plotem-antkiem i chaszczami odleglosc od antka 30-40m ,bidny bedzie ten Antek A on jest na chodzie czy to Trup? Na zdjeciach widac pelno chaszy,krzakow,gruzu,plotow to naprawde wyzwanie dla poczatkujacych zawodnikow F5J i do tego strach latania z Altisem Jako ze jestem glownym sponsorem i jedynym tych zawodow ufundowalem Puchary-statuetki za pierwsze trzy miejsca wraz z nagrodami.Ostatnio duzo ogladam wiadomosci TVN (tam chociaz nie klamia) i tyle sie slyszy jak Wladza robi nowe programy PLUS ,wiec i ja postanowilem dodatkowo ufundowac nagrode dla zawodnika 60+ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_Byrski Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Ehhh... Napisał bym coś, ale idę polatać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Ehhh... Napisał bym coś, ale idę polatać... Fajnie masz, też bym polatał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Fajnie masz, też bym polatał. A to wystarczy wziąć model i na lotnisko. Ja właśnie wróciłem. Wiało troche ale było polatane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_Byrski Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Wystarczy zamienić spędzony czas na forum na latanie ja stosuję taką taktykę, i jestem mniej zestresowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Ach, chłopaki gdyby to było takie proste to siedział bym całymi dniami na lotnisku. Pogoda się zrobiła zajefajna, że aż mi serce krwawi że nie mogę latać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Ewidentne musisz coś zmienić w życiu jak żyć bez latania?!? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Chyba uczestnicy sobotnio-niedzielnej imprezy powinni się zaopatrzyć w coś przeciwko słońcu bo zapowiada się dla mnie rewelacyjnie ale dla innych koszmarna pogoda No i wiatr genialny. UWAGA W sobotę latamy do bólu, aż oczami będzie krew lecieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 W sobotę aż tak bajkowo dla Was z wiatrem nie będzie. Ale w niedziele cisza No i oba dni do 30tu stopni Ale to jeszcze kawał czasu i wszystko może sie zmienić. Ostatnio prognozy to masakra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 A to ciekawe z jakiej prognozy korzystasz. Moja prognoza mówi dokładnie odwrotnie. Sobota cisza a w niedzielę będzie wiać. Ja korzystam z windy.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Co dwie iteracje to się zmienia. Windy nie używam bo kłamie Z temperatura was nabrałem .. będzie 9-15 stopni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Obaj macie złe informacje. WeatherPro mówi, że oba dni będą podobne 4 m/s do 9 w porywach. Temp 18 w dzień. Zachmurzenie zmienne 8h słońca. Prawdopodobieństwo opadów Ok 20-25%. Szału nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Nikt nie ma. Te dni są w obszarze zmiany pogodowej. Prognozy na 2-3 dni przed będą może ok. Teraz to się za bardzo zmienia żeby przewidywać coś z dużym prawdopodobieństwem. I jest to co pisałem powyżej... Nowa iteracja i wiatr w sobotę i niedziele 5-8ms, temp 12. Nie ma się co tym jeszcze podniecać. Kierunki wiarru całkiem inne niż poprzednio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi