Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Potwierdzamy organizację zlotu modelarzy "WARBIS 2017" Zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami zlot będzie w dniach 28 - 30 lipiec 2017. Oficjalne otwarcie zlotu w piątek o godz. 10:00. Dużo Kolegów w rozmowach telefonicznych, czy e-mail zgłosiło swój udział w zlocie, ale kto przyjedzie okaże się w piątek 28 lipca. My szykujemy się na ok. 50 osób. Nie dysponujemy hotelem ani restauracją zatem wyżywienie i nocleg we własnym zakresie. Miejsca u nas sporo i dla każdego znajdzie się teren na rozbicie namiotu czy postawienie przyczepy campingowej. oraz rozpalenie ogniska. Wpisowe jak było ustalone wcześniej to 40 zł. Do przechowywania modeli zabezpieczamy namiot o wymiarach 6 x 10 m. Jeżeli będziecie chcieli przyjechać wcześniej to nie ma problemu, zgłoście tylko ten zamiar  na wyżej podany adres e-mail. Dojazd na nasze lądowisko jest zamykany i moglibyście czekać pod szlabanem. Jeżeli Wam się spodoba i będziecie mieli ochotę, a pogoda dopisze to możecie pozostać u nas dłużej. Dysponentem terenu jesteśmy my i nie ma żadnych ograniczeń. Co do planu zlotu, to oprócz godziny oficjalnego otwarcia, wspólnego wieczornego grilla w piątek i sobotę niczego nie planujemy. Wszystko będzie zależeć od ilości Kolegów chętnych do latania. Teren jest raczej duży, bo ok 2 ha, z asfaltowym pasem startowym po środku o wymiarach 5 x 120 m tak, że każdy w miarę swoich umiejętności może korzystać z asfaltowego pasa lub trawiastego terenu i dla każdego chętnego znajdzie się czas na latanie. Wybaczcie nie umiem wstawić mapki, zatem krótki opis dojazdu. Kierujcie się na 42-583 Bobrowniki k/Będzina. Jeżeli jedziecie z nawigacja możecie wpisać ul. Strażacka. W Bobrownikach pytajcie o cmentarz. Przed cmentarzem skręcacie w prawo, a po przejechaniu wzdłuż cmentarza w lewo na "czerwoną" drogę. Na drugim wzniesieniu to tereny naszego lądowiska.

Zapraszamy

Staszek

Opublikowano

Witam,

a naprawdę nie dałoby rady wkleić mapki z położeniem lotniska ?, może ktoś pomoże Stanisławowi ? Jak wpisuję w google maps Bobrowniki to nie mogę znaleźć ul. Strażackiej  :( a cmentarzy pokazuje mi w okolicy kilka.

Opublikowano

Witam,

a naprawdę nie dałoby rady wkleić mapki z położeniem lotniska ?, może ktoś pomoże Stanisławowi ? Jak wpisuję w google maps Bobrowniki to nie mogę znaleźć ul. Strażackiej  :( a cmentarzy pokazuje mi w okolicy kilka.

Adres pikniku  42-583 B0browniki, ul H.Sienkiewicza 121 A ( za cmentarzem)

Opublikowano

Na prośbę Stanisława zamieszczam mapkę z lokalizacją lotniska. To już za tydizeń, idę malować podwozie, mam nadzieję, że zdążę  :)

post-235-0-61529200-1500794626_thumb.jpg

Opublikowano

Wydaje mi się, że gdzieś tak na początku rozmów o pikniku była wzmianka o pasie asfaltowym, który jest na lotnisku i byłby do dyspozycji.

Czy ktoś może to potwierdzić?

Pytam w kontekście powyższego zdjęcia.

Opublikowano

Wszystkim wybierającym się na na ten ciekawy piknik życzę świetnej pogody, wspaniałych lotów i dobrej wspólnej zabawy.

Bardzo żałuję, że nie będę z Wami.

Opublikowano

To już za tydizeń, idę malować podwozie, mam nadzieję, że zdążę  :)

Ja mam do malowania cały model i już wiem że niestety nie zdążę  :(

Opublikowano

wiadomo może ile osób zgłosiło uczestnictwo w pikniku ?

Na dzisiejszy wieczór pozostało mi zamontowanie z powrotem silnika i zbiornika paliwa, no i czekam na naklejki, chyba zdążę  :) No i muszę skompletować sprzęt do biwakowania  :D

Opublikowano

Witajcie!

Północna Polska pyta mnie jak to będzie skoro tak leje!

Informuje, u od niedzieli do dzisiaj (obecnie godzina 22:20) nie spadła u nas ani jedna kropla deszczu.

Nie umiem wstawiać zdjęć, ale szykowaliśmy tereny na Wasze przybycie i zrobiłem ich kilka.

Przyjedziecie to nauczycie mnie wstawiać zdjęcia.

Nawet jakby chwilowo popadało to mamy się gdzie schować!

Zapraszamy i czekamy!!!

Staszek

Ps.

Dla ułatwienia dojazdu, od ulicy Sienkiewicza 121 do samego naszego lotniska droga jest oznakowana. Prosimy tylko uważnie potrzeć na białe tablice informacyjne. 

Opublikowano

Hej!

Wpiszmy, kto z forum się wybiera. Może to dodatkowo zmotywuje innych, którzy się wahają. Poza tym fajnie byłoby wiedzieć, z kim jest szansa się zobaczyć :)

Zapowiedzi :) :

- Bartek Piękoś (na 99%)

Opublikowano

2,30 w nocy auto gotowe do drogi czas ruszac , do pokonania 550 km . Ciagne za soba przyczepe wiec troche to potrwa zanim sie doczlapie na miejsce

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.