MareX Opublikowano 17 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Szanowni Koledzy! Padł wniosek w gronie modów, o całkowity zakaz "politykowania" na naszym forum, w tym szczególnie w dziale "HP". W związku z tym wnoszą o wykasowanie tego działu z naszego forum, bo skoro to forum modelarskie, to nie ma najmniejszego sensu istnienie takiego działu. Przecież nasze działania modelarskie w najmniejszym stopniu nie są polityczne i nie ma takiego czegoś, jak polityka w modelarstwie. Stąd całkowity brak potrzeby takiego działu, jak "HP". Bardzo proszę Kierownictwo o poważne rozważenie mego wniosku. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 17 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zdanie odrębne? dobre, naprawdę dobre. Do czego to doszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volleyboy Opublikowano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Nie no Marku. HP musi być. Jest gro tematów które nie pasują nigdzie indziej. Jeśli chodzi o tzw "zakaz politykowania" na forum to popieram w 100%. Jest to temat który pomimo naszego wspólnego i pięknego hobby, dzieli. Im mniej będziemy o tym rozmawiać tym lepiej dla nas. Natomiast dział sam w sobie powinien pozostać. Jest wiele różnych tematów nie związanych pośrednio lub bezpośrednio z naszym hobby ale ciekawych. Jedne bardziej, drugie mniej ale są. Ot choć by temat wędzenia. Bardzo apetyczny Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Nie oglądam tv bo nie chce mi się o tym słuchać i jestem za zakazem temtow politycznych na forum. Oczywiscie niech HP ma swoje miejsce gdzie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Taki mój nieśmiały głos w tym wielkim dziele - a może jak polityka nie interesuje to prościej nie czytać, nie odpowiadać i olewać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volleyboy Opublikowano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Można. Ale co wejdę na Tapatalka to zawsze pierwszym tematem był ten zamknięty. Aż ......... się chce. Zero polityki. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 To że wygumkujesz politykę z forum to nie znaczy, że jej skutków sam na sobie nie odczujesz. Temat był wysoko co znaczy, że Koledzy się nim interesowali. Taki temat to jest też szkoła wymiany myśli i poglądów. Nie potrafimy rozmawiać bo politycy nas podzielili. Jeżeli zakażemy i tu wymiany myśli to Tutsi i Hutu jeszcze się w nas umocni. Fakt, że nie wszyscy potrafią jeszcze dyskutować bez obrażania adwersarza, ale myślę że z czasem by się tu tego nauczyli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Co na to regulamin i zdrowy rozsądek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRY3 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 To moze dla tych co chcą politykować, dział "Co tam Panie w polityce" - mnie nie interesuje to nie będę zaglądać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Jeśli ma ktoś niewyżyte polityczne opinie na forum modelarskim, to mu stwórzcie dział, pod warunkiem możliwości wykluczenia tego działu na stałe dal tych którzy tam nie chcąc zaglądać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 W końcu to HP. Bez obrażania i osobistych impertymencji czemu nie ! Zawsze możemy się czegoś dowiedzieć czytając uważnie i ze zrozumieniem. A jak ktoś nie zainteresowany "politykowaniem" to mamy dużo działów do zainteresowania innych. Po co zamykać . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Czy w modelarstwie nie ma polityki....? Oj bardzo się mylisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Porównajcie sobie popularność poszczególnych działów i zastanówcie się. 3024 tematy 47499 odpowiedzi.Jeśli ktoś myśli o zamknięciu tak popularnego działu,to niech sam zastanowi się czy czasem nie przypomina tych co nami rządzą w tej chwili.I ciekawe co na to Administrator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Co by tu napisać ? Lepiej nic ,regulamin zakazuje wulgaryzmów ... A może tylko fakt że 2-5 osób zatraciło pasję i szuka nowych "wrażeń" kosztem całego forum . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 To podobnie jak w naszym kraju... kilku furiatów niszczy całą resztę.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Kolejny temat o biciu piany. Weźcie się za budowę modeli. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 I już jest polityka osobiście jestem i zawsze byłem przeciw wszelkim ograniczeniom dla dorosłych (i rozumnych). Administracja boi się wojny polsko-polskiej i trochę to rozumiem, ale HP od tego jest, kogo to nie interesuje nie wchodzi, ja wypowiedziałem się raz i na tym zabawę z kabaretem zwanym polityką zakończyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oko Opublikowano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Czy w modelarstwie nie ma polityki....? Oj bardzo się mylisz. Jest na stronie głównej wyświetlony temat "Cięcie styropianu za pomocą ładowarki" - oj to jest podejrzane! Wszak obie strony całej afery z tego materiału się wywodzą. Też popieram usunięcie politycznych tematów, bo ciężko tu kogokolwiek przekonać i nie ma pozytywnego zaangażowania, tylko nawalanka. Mój kolega się wczoraj zirytował za to, że mnie ta sprawa nie interesuje - jak widać, tak też można kogoś urazić A czy ktoś się zlituje nad mieszkańcami Warszawy za to, że wszelkie manifestacje to jeszcze większe korki - a dni teraz krótkie i może się to odbić na lataniu... Hyde Park jest dobry jeżeli niesie pozytywne emocje. Na przykład wątek o broni czarnoprochowej - nie zaglądam tam zbytnio bo jestem przeciwnikiem dostępu do broni palnej, ale z myślą o ściąganiu dronów z drzew kupiłem łuk bloczkowy i jego zasięg mnie przeraził trochę, kto wie czy nie większy niż tych samopałów. Więc nawet dobrze że ludzi to kręci i sobie tam piszą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Wszystko było fanie dopóki dyskusja była merytoryczna, a potem zaczęło się opluwanie, gdzie 4 polaków tam 5 różnych zdań, i na tej płaszczyźnie zawsze będzie wojna. Dlatego uważam że tematy polityczne na forum dostępnym ogólnie nie ma prawa bytu, zauważcie że czytają Was też nastolatkowie, a tu wylewania szamba na maksa. Rozumiem że chcielibyście pogadać w "swoim" gronie na każdy temat jednak to forum jest publiczne i żadna rozmowa nie jest tu prywatna. Żeby wyjść też drugiej stronie na przeciw mogę stworzyć dla Was specjalny dział, gdzie dostęp będzie przyznawany tylko chętnym osobom. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Żeby wyjść też drugiej stronie na przeciw mogę stworzyć dla Was specjalny dział, gdzie dostęp będzie przyznawany tylko chętnym osobom. To ma sens-płacz,lament,użalanie się bez publiki we własnym gronie , jednak sugeruję od razu wyznaczyć lub powierzyć chętnemu moderatorowi czuwanie nad tym działem. Lub zostawić to jako wolna amerykanka... Od razu proszę o zablokowanie mojego dostępu do tego działu ( bo rozumiem iż moderatorzy z automatu będą mieć tam dostęp) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi