japim Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 A ja pomarudzę - zrzut bomb z wysuniętym podwoziem? A co to - przygotowanie do lądowania awaryjnego, że pilot pozbywa się niebezpiecznych materiałów Aby dodać efektu wybuchu - bomby możesz zrobić z 3 kubków styropianowych do gorących napojów. Sklejanych tak: <>< Komorę wypełniasz w połowie mąką. Tylny kubek możesz wyażurować aby przypominał stateczniki. Środkowe kubki możesz delikatnie naciąć nożykiem (ale nie na wylot) aby pękały tam gdzie chcesz. Efekt wybuchu na ziemi murowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Tu inny nalot , jak znajdziecie zrzut to jak wygrana w totka Film tylko 7-8 sekund Przemek skoro już wezwałeś mnie do tablicy to powiem tak. Podwozie już zaprojektowane (mechanizm), kolega Artur właśnie się przygląda projektowi i jak wszystko dobrze pójdzie, to już niedługo powstanie prototyp. A jak prototyp zda egzamin, to zrobi mi kolejne 2 mechanizmy i zamontuje je w modelu. Ponieważ lata mi się bardzo dobrze, to pewnie też dostanie oświetlenie . A jak się nic strasznego nie wydarzy, to w zimie zdejmę folie , okleję japonką i pomaluje w mat wraz z trochę umakietowieniem kokpitu i poszycia oraz sterami kierunku , żeby choć wyglądały na oryginalne, bo chyba nadal zostaną nieruchome. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Tomek - skoro zapraszasz Bartka z jego umakietowionym F4U z chowanym podwoziem to teraz będzie straszny obciach jak B25 będzie latał z dyndającymi nogami przy wybajerzonym F4U Spróbuj tych bomb z mąką - nawet z daleka powinien być widoczny efekt pękających kubków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Tu inny nalot , jak znajdziecie zrzut to jak wygrana w totka zrzut w czwartej sekundzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Tomek - skoro zapraszasz Bartka z jego umakietowionym F4U z chowanym podwoziem to teraz będzie straszny obciach jak B25 będzie latał z dyndającymi nogami przy wybajerzonym F4U Spokojnie, mój model do składanego podwozia dojrzewał 2 lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Słabo Słabo!!! Ja kiedyś robiłem bomby z podkładów pod panele 3mm- kolor szary... kruchy to podkład, więc dobrze nadawał się na bombe! Masa ok 200g pojemność ok 300ml, materiał wybuchowy popiół z pieca, nosiciel model żółty. Taka bomba jak spadnie na ziemię to niezły efekt daje he he he... A tak! na tym filmie nic nie widać. Jakiś rozbłysk albo coś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Gdybym miał taki model, to jak siebie znam, pewnie bym jakiejś benzyny nalał do środka albo coś... wiem że ryzyko i głupota, niemniej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1925 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 gdzieś w domu na drugim kompie mam plany łosia i jest tam przedstawiony przekrój/plan bomby którą można do niego zastosować, oczywiście pirotechnicznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Puszka redbulla spuszczona z modelu daje bardzo ładny gejzer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1925 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 wiem że korpus był chyba z papieru, w środku korek a z przodu coś na wzór zbijaka czyli większej pinezki albo krótkiego gwoździa, to bardzo mocno stare kontrukcje więc teraz użyłbym saletry albo czegoś podobnego, ma ktoś jakiś filmik gdzieś jak wygląda taka bomba z mąki albo popiołu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Wszystko idealne oprócz ..... spaliny jednak 2 x4T dały by wspaniały efekt .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Jeszcze jak by tak dać 2x RCV Weston z tlokiem wzdłuż wału.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Nie koniecznie ale dwa saito pieknie wyrczą , moze dlatego że lubie spaliny i mysle o dorobieniu do malutkiego funfly spalinki tyle że nie wiem jeszcze jakiej. Ale model super aż szkoda go sprzedać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Skoro jest to już elektryk, to można śmiało zamontować takie cóś https://www.motionrc.com/collections/complete-sound-systems/products/mrrcsound-aspire-sound-system tylko z dodatkowym wzmacniaczem i dwoma dodatkowymi głośnikami . https://www.motionrc.com/collections/amplifiers/products/mrrcsound-aspire-amplifier-upgrade Pooglądajcie filmiki na YT. Rewelacyjna sprawa! Testuję to "ustrojstwo" w P-51. Jak wziąłem 1-szy raz na lotnisko, to chłopaki zbierali szczęki z asfaltu . Jak będzie miał kto mnie sfilmować podczas lotów to wstawię filmik. Mustanga w locie słychać nawet z 400m! Ma nawet "gwizdek" jak się wychodzi z nurkowania i gwiżdże jak oryginał. Na mikrokarcie SD jest wgranych 6 dźwięków różnych silników- Merlin, Double Wasp, Continental itd. Myślę że do B-25 też by się znalazł dźwięk, tylko by trza dopytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 To nie to ... zapach nitro o poranku .... może dlatego że lubię spaliny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Zgadzam sie z Markiem. Też lubię ten zapach i jestem zdania że wstawianie głośników w model, który na sam widok slychac, to profanacja:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Podobnie myślę, elektryki jak najbardziej ale plankton :D oczywiscie to moje zdanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Marku, nic nie stoi na przeszkodzie, abyś już dziś założył wątek z budowy wielosilnikowego modelu spalinowego i zauroczył nas na najbliższe miesiące. Ja z przyjemnością popatrzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Już nie, teraz to juz nie ten etap po chorobie mam ograniczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek B. Opublikowano 3 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 Cześć Tomku, Jestem nowym właścicielem Twojego B-25, odkupiłem go niedawno od Roberta. Model żyje i ma się dobrze Ma też odpowiednie dla siebie towarzystwo... W ciągu 2 weekendów zrobiłem tym modelem z 6 lotów i mam dużo uznania dla Twojej pracy przy nim. Pilotuje się go doskonale, lata jak po sznurku poniżej linki do filmików z lotów: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi