kowalczp Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 7 kwietnia. Niedziela. Powinniśmy mieć wolny dzień. Nic z tego. Już o 10 czterech korzysta z pogody i lata. Później dojechali następni i to było właściwe spędzanie wolnej niedzieli. Wysłane z mojego LG-H736 przy użyciu Tapatalka widze ze "mlodi modelarze na start" to z lat 70tych U mnie bylo tak zdjecie sie nie zalapalo
lukwisz.pl Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Myśmy wczoraj w niedzielę latali na łąkach w Redzie. I przy okazji poćwiczyliśmy loty zespołowe i filmowanie w powietrzu ;-) https://www.youtube.com/watch?v=lLSiD8kb-tU
Krzysiek67 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Cześć, co prawda nie trójmiasto, lecz Kaszuby, parę fotek z dzisiaj z okolic Ostrzyc, a właściwie z nad Ostrzyc. Z góry przepraszam jeżeli ktokolwiek poczuje się zniesmaczony lub urażony z powodu modelu, który brał udział w sesji, ale nie jest moim zamiarem kogokolwiek obrażać, po prostu taki model miałem do dyspozycji. 1
Sage Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Pochwalę sie co słychać w temacie 3 x V
ahaweto Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Piotr, tak sobie zaglądam czasem i widzę że ten Vaclav bardzo się zaangażował w budowę tego modelu. A nawet widać że zna się na rzeczy
Sage Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Piotr, tak sobie zaglądam czasem i widzę że ten Vaclav bardzo się zaangażował w budowę tego modelu. A nawet widać że zna się na rzeczy Jakoś tak wymyśliłem sobie, że przedstawię fotorelację ze składania modelu z nieco innej perspektywy. Rozwiązanie napędu, jego przeniesienie i starty są nieco inne niz ogólnie stosowane stad też pomysł na inną relacje.
Sage Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Opublikowano 20 Kwietnia 2019 "Wczoraj" tak Andrzej, myślałem o Tobie, niestety zbrakło czasu żeby sie spotkać. Mam nadzieje, że spotkamy się w czerwcu na naszej ziemi . Więcej na PW. A dzisiaj tak (mały ten Świat)
lukwisz.pl Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Jak jet-lag wpływa na sprawność latania modelami? Nie zdążyłem jakoś nigdy przetestować.
Sage Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Jak jet-lag wpływa na sprawność latania modelami? Nie zdążyłem jakoś nigdy przetestować. U mnie radość z możliwości ponownego wypadu na lotnisko i latania pozwala zapomnieć o wszystkich trudach podróży . Taka już nieuleczalna choroba. Natomiast po podróży w drugą, przeciwna stronę, zwłaszcza z wiekiem coraz gorzej . Wesołych i zdrowych Świąt.
lukwisz.pl Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Tak potwierdzam na wschód jest gorzej...
Sage Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 My z tych co mniej gadają a więcej latają . Tak nam minął dzisiejszy świąteczny wieczór.
Sage Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Małe uaktualnienie z postępów prac przy Ventusie.
lukwisz.pl Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Jeśli majówkowa pogoda pozwoli to chciałem do Was na Chwarzno wpaść bo mam dalekowschodni wynalazek w piwnicy i mam nadzieję go uzbroić na dniach do stanu lotnego.
Sage Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Jeśli majówkowa pogoda pozwoli to chciałem do Was na Chwarzno wpaść bo mam dalekowschodni wynalazek w piwnicy i mam nadzieję go uzbroić na dniach do stanu lotnego. Zapraszamy
gcze Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Dzisiaj odwiedziłem Chwaszczyno po południu ale trochę mnie zasmuciło, było sporo spacerowiczów, w tym całe rodziny z wózkami. Jest jakieś miejsce w Trójmieście, gdzie mógłbym spokojnie oblatać spalinowego trexa 600 i mi nikt pod łopaty nie wejdzie?
Sułek Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Piter- dobrze widzę, że 3. łożysko będzie jedynie rozparte wewnątrz kadłuba, bez mocowania? Jeśli nie jest to łożysko oporowe, to "może być słabo".. Grzegorz- nie wiem, jak w Chwaszczynie, ale na Chwarznie atakujesz od strony obwodnicy, zostawiasz samochodzik i kontynuujesz na zachód z 50m. Tam psiarze raczej nie wchodzą, wózki tym bardziej. Jednak do spalinowej 600ty lepiej mieć kogoś do pomocy, bo instynkt samozachowawczy w narodzie ginie= np. droniarz rozkładający się znienacka na środku pasa albo podejściu, lub pańcia z piesełem. Co gorsza, po zwróceniu uwagi, im głupszy, tym ma więcej do powiedzenia. Ręce opadają...
gcze Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Oczywiście miałem na myśli Chwarzno, pomyliłem podczas pisania. Jednak wchodzą. Pani z wózkiem była dokładnie na środku pola. Rozłożyłem się z helikami, przyszła usiadła obok i komóreczka. Zmieniłem miejsce, kilkaset metrów dalej, kilka osób z psami, ponownie się przeniosłem kolejni ludzie z psami. Chodziłem tak ok godziny i odpuściłem. Może miałem wyjątkowego pecha i pogoda ludzi wygoniła na pole, ale lekko się podłamałem. Wcześniej oglądałem zdjęcia kolegów i myślałem, że to wymarzone miejsce :-/. Nie wiem, może faktycznie byłem w złym sektorze tej miejscówki.
Sage Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Piter- dobrze widzę, że 3. łożysko będzie jedynie rozparte wewnątrz kadłuba, bez mocowania? Jeśli nie jest to łożysko oporowe, to "może być słabo".. Piter, o co Ty nas z Vaclavem podejrzewasz Okucie trzeciego łożyska zostało liniowo wklejone na stale wraz z wręgą silnika przy użyciu JB Weld.. Istnieje możliwość wymiany samego łożyska w przyszłości (łożysko jest zabezpieczone w okuciu za pomocą dwóch śrub), stąd ten otwór we wrędze silnika. Silnik wraz z 'przedłużką' po odkręceniu 4 śrub mocujących go do wręgi można wyjąć. Łożysko wraz z okuciem zostaje w kadłubie. .
S.Papa Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Postanowiliśmy wykorzystać piękną pogodę przed mokrą majówką i już o 10 lataliśmy z Michałem od komina do komina. Nosiło praktycznie nad całym polem, dwa kręgi i 50 metrów wyżej. Dołączyli do nas Piter, Tomek i Maciej. Tylko ten ostatni dał ciała z przygotowaniem Bixlera i nie polatał. Udane obloty Soliusa i Herona, Fascynacja potrzebowała dwa razy więcej czasu na zejście z komina, Virusa też ostro ciagnęło w górę. Beaver Piterka sprawdzony po naprawie, lata tak samo dobrze jak przed kraksą. Kto nie był, niech żałuje. Wysłane z mojego LG-H736 przy użyciu Tapatalka
Shock Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Jak tam u Was pogoda na majówkę .... ?
Rekomendowane odpowiedzi