Sage Opublikowano 2 Lutego 2019 Opublikowano 2 Lutego 2019 Ale fajny ! Tak patrzę i nachodzi mnie ochota na oklejenie mojego Edga na nowo, zeby go trochę odświeżyć Jak Ci wychodzi środek ciężkosci i jaka jest waga modelu na tym etapie ?
jarek996 Opublikowano 2 Lutego 2019 Opublikowano 2 Lutego 2019 Masz super pomocnika Piotr , więc i robota idzie Wam szybciej. Ja muszę dłubać sam, trochę znowu porobiłem, powoli idzie do przodu. Ja tam bym uwazal z tym pomocnikiem .... Zaczyna sie niewinnie . Budujemy modele ITP. Pozniej nagle razem ogladamy filmy i pijemy drinki. Po roku mowimy zonie , ze jednak wolimy zyc z Vaclavem i cale nasze zycie wali sie jak domek z kart. Wiem co pisze . Szesc lat temu kupilem koze do pomocy przy trawniku . Jestesmy ze soba do dzisiaj 2
Sage Opublikowano 2 Lutego 2019 Opublikowano 2 Lutego 2019 Ja tam bym uwazal z tym pomocnikiem .... Zaczyna sie niewinnie . Budujemy modele ITP. Pozniej nagle razem ogladamy filmy i pijemy drinki. Po roku mowimy zonie , ze jednak wolimy zyc z Vaclavem i cale nasze zycie wali sie jak domek z kart. Wiem co pisze . Szesc lat temu kupilem koze do pomocy przy trawniku . Jestesmy ze soba do dzisiaj Rozwieję wszystkie wątpliwości. Vaclav ma piękną dziewczynę, też pilotkę, która będzie latała pięknym Polskim szybowcem …
Andrzej Klos Opublikowano 2 Lutego 2019 Opublikowano 2 Lutego 2019 Ja tam bym uwazal z tym pomocnikiem .... Zaczyna sie niewinnie . Budujemy modele ITP. Pozniej nagle razem ogladamy filmy i pijemy drinki. Po roku mowimy zonie , ze jednak wolimy zyc z Vaclavem i cale nasze zycie wali sie jak domek z kart. Wiem co pisze . Szesc lat temu kupilem koze do pomocy przy trawniku . Jestesmy ze soba do dzisiaj Dobre!
Krzysiek67 Opublikowano 2 Lutego 2019 Opublikowano 2 Lutego 2019 Na chwilę obecną, to co widać na zdjęciu bez serw i reszty elektroniki waży 1440g, producent podaje wagę gotowego do lotu 5-6 funtów, czyli w granicach 2,5kg. Środka ciężkości jeszcze nie sprawdzałem, nawet nie wiem gdzie przewidział producent, szukałem jakiejś instrukcji ale nie znalazłem. Jak skończysz Ventusa to bierz się za Edga, z pomocnikiem Vaclavem robota pójdzie migiem
Sage Opublikowano 2 Lutego 2019 Opublikowano 2 Lutego 2019 Dzisiejsze przedpołudnie na polu . Miesiąc luty. Gdzie te zimy z dzieciństwa pełne śniegu ?
S.Papa Opublikowano 2 Lutego 2019 Autor Opublikowano 2 Lutego 2019 Skromna ekipa, ale ważne, że polatane. Ja mogłem tylko Wam kibicować, antybiotyków raczej nie należy wymrażać. Wysłane z mojego LG-H736 przy użyciu Tapatalka
Sage Opublikowano 2 Lutego 2019 Opublikowano 2 Lutego 2019 Skromna ekipa, ale ważne, że polatane. Ja mogłem tylko Wam kibicować, antybiotyków raczej nie należy wymrażać. Wysłane z mojego LG-H736 przy użyciu Tapatalka Brakowało nam Sławku Ciebie i Piterka dzisiaj. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia ! Liczymy też z Vaclavem na Ciebie przy LDS-ach w przyszłym tygodniu
jarek996 Opublikowano 2 Lutego 2019 Opublikowano 2 Lutego 2019 Rozwieję wszystkie wątpliwości. Vaclav ma piękną dziewczynę, też pilotkę, która będzie latała pięknym Polskim szybowcem … Ile Vaclav ma wzrostu ? Do mojej Dimony potrzebowalbym kogos o wzoscie ok. 30 cm. skala 1;6 ( w przyblizeniu )
S.Papa Opublikowano 2 Lutego 2019 Autor Opublikowano 2 Lutego 2019 Mam nadzieję, że leki pomogą i stanę w 100% na nogi. Jeśli Vacek tak pięknie mnie prosi, to postaram się pomóc przy montażu i regulacji IDS Wysłane z mojego LG-H736 przy użyciu Tapatalka
Sage Opublikowano 2 Lutego 2019 Opublikowano 2 Lutego 2019 Ile Vaclav ma wzrostu ? Do mojej Dimony potrzebowalbym kogos o wzoscie ok. 30 cm. skala 1;6 ( w przyblizeniu ) Vaclav ma 38 cm wzrostu. Małymi kroczkami do przodu. Komiksu ciąg dalszy Za namową Vaclava do zasilania i sterowania serw i czujników telemetrii użyjemy takich oto przewodów (używanych w przemyśle lotniczym) : https://www.powerbox-systems.com/en/products/cables/servokabel/premium-servo-lead.html Jak napisał dystrybutor 30% oszczędności na wadze. Z wstępnego porównania z tradycyjnym przewodem o tym samym przekroju, zgadza sie. Cdn.
Krzysiek67 Opublikowano 6 Lutego 2019 Opublikowano 6 Lutego 2019 Zabawy z modelem ciąg dalszy. Wykonałem ze styroduru kopyto maski, okleiłem taśmą klejącą, nałożyłem warstewkę pasty do butów (chociaż jak już wypróbowałem laminat i tak nie chce kleić się do taśmy) i zalaminowałem paroma warstwami tkaniny szklanej 80g/m2. Teraz czeka mnie mozolne szlifowanie, szpachlowanie i lakierowanie, mam nadzieję że wszystko wyjdzie tak jak sobie zaplanowałem. Wczoraj wziąłem się za oklejanie kadłuba, dziś dzięło zostało ukończone, jak zrobię maskę model dostanie jeszcze takie ozdobne czerwone paseczki z przodu kadłuba. Tak prezentuje się aktualnie. Tyle na dziś, niedługo ciąg dalszy (mam nadzieję) 1
jarek996 Opublikowano 6 Lutego 2019 Opublikowano 6 Lutego 2019 Ogladacie z Vaclavem jakies "nieprzyzwoite" filmy w internecie ? Vaclav siedzi na ksiazce o zacieraniu sladow w sieci ....... 20190202_194718.jpg Mowielem Piotrek , ze to tak sie skonczy Niby Vaclav na zdjeciach obciaga druta ( kazdy niech to interpretuje jak chce ) , a prawda widze jest zupenie inna .......... 1
Sage Opublikowano 7 Lutego 2019 Opublikowano 7 Lutego 2019 Ogladacie z Vaclavem jakies "nieprzyzwoite" filmy w internecie ? Vaclav siedzi na ksiazce o zacieraniu sladow w sieci ....... 20190202_194718.jpg Mowielem Piotrek , ze to tak sie skonczy Niby Vaclav na zdjeciach obciaga druta ( kazdy niech to interpretuje jak chce ) , a prawda widze jest zupenie inna .. Jarek, brawo za spostrzegawczość i umiejętność czytania miedzy słowami Chyba Wam sie coś z kozą nie układa … Głodnemu chleb na myśli ?
jarek996 Opublikowano 7 Lutego 2019 Opublikowano 7 Lutego 2019 Jarek, brawo za spostrzegawczość i umiejętność czytania miedzy słowami Chyba Wam sie coś z kozą nie układa … Głodnemu chleb na myśli ? Jest troche nie w sosie , ale to z powodu braku swiezej trawy . Pozna jesien , zima to nie sa dla niej najlepsze miesiace. Probuje jej to wynagrodzic w inny sposob
Sage Opublikowano 7 Lutego 2019 Opublikowano 7 Lutego 2019 Jest troche nie w sosie , ale to z powodu braku swiezej trawy . Pozna jesien , zima to nie sa dla niej najlepsze miesiace. Probuje jej to wynagrodzic w inny sposob
elpazo Opublikowano 7 Lutego 2019 Opublikowano 7 Lutego 2019 Piotr a Vaclav mugł pociągnąć zasilające 2kable i dodac tylko sterujące tak zrobiłem w swoim Ventusie i Selekcie. Czym się sugerowałeś aby każde sevo zasilić osobno ?
jarek996 Opublikowano 7 Lutego 2019 Opublikowano 7 Lutego 2019 Mysle , ze Vaclav wie co robic , aby Piotrek byl zadowolony ...
elpazo Opublikowano 7 Lutego 2019 Opublikowano 7 Lutego 2019 A ja myślę aby z przełożonym Vaclawa pogadać
Sage Opublikowano 8 Lutego 2019 Opublikowano 8 Lutego 2019 Piotr a Vaclav mugł pociągnąć zasilające 2kable i dodac tylko sterujące tak zrobiłem w swoim Ventusie i Selekcie. Czym się sugerowałeś aby każde sevo zasilić osobno ? Plan był aby użyć LDS-ów do napędu lotek i klap. Używam stosunkowo mocnych 7kg i szybkich serw HV. Serwa przy takim napędzie biorą trochę więcej prądu i stąd też wymyśliłem sobie, że każde zasilę osobno i użyje mocniejszych złączy kompatybilnych z MPX. Nie umiem też latać spokojnie, będę Ventusa mocno męczył . Używam lżejszych przewodów tak, że wagowo wyjdzie tak samo jak bym użyl tylko 2 kabli zasilających. Jednak po wstępnych przymiarkach takich oto uniwersalnych LDS-ów: http://www.servorahmen.de/Integrated-Drive-System/IDS/IDS-Typ-KST.html wyszło na to, że musiałbym mocno ograniczyć elektronicznie zakres ruchu serwa 60% (zakres ruchu lotek wg instrukcji to max +5 / - 7 mm) albo mocniej próć lotki/klapy i chyba powrócę do klasycznych popychaczy przewidzianych przez producenta.
Rekomendowane odpowiedzi