cujo Opublikowano 24 Grudnia 2023 Opublikowano 24 Grudnia 2023 Witam z Chwarzna. Świetna pogoda na latanie. Niestety nie mam zdjęć z lotu, bo byłem sam. 3
krys1 Opublikowano 31 Grudnia 2023 Opublikowano 31 Grudnia 2023 Na prośbę Piotra wstawiam parę fotek Ka 4 Udanych lotów w Nowym Roku 4
Sage Opublikowano 31 Grudnia 2023 Opublikowano 31 Grudnia 2023 Cześć Krzysztof, Bradzo fajnie wyszedł. Teraz czekamy na parę słów z oblotu. Ja wcisnąłem wręgi w podstawę i wywiozłem w Bieszczady, gdzieś pomiędzy Bezmiechową a Ustjanową, żeby dalej składać w trakcie przerwy Świąteczno / Noworocznej. Niestety warunki w Bezmiechowej od świąt są wspaniałe na latanie więc latam a model leży dalej w pudełku. Wygląda na to, że zajmie mi to trochę czasu . Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku dla Ciebie i wszystkich zaglądających tu Forumowiczów.
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. S.Papa Opublikowano 13 Stycznia 2024 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 13 Stycznia 2024 Dzisiaj spotkaliśmy się z kolegami z Sekcji Modelarskiej w Aeroklubie Gdańskim. Ostatnie tego typu spotkanie na powitanie nowego roku organizowaliśmy przed pandemią. Zabrakło niestety dwóch naszych nieodżałowanych kolegów, którzy odeszli do Niebieskiej Eskadry. Przy skromnym poczęstunku snuliśmy plany na nadchodzący sezon a kolega Marek zaprezentował, bliski ukończenia, model szybowca SG-3. Z niecierpliwością czekamy na rozpoczęcie sezonu i oblot modelu SG-3 7 1
cujo Opublikowano 14 Stycznia 2024 Opublikowano 14 Stycznia 2024 Wczoraj udało nam się wykonać dwa loty i wtedy zaczął padać śnieg. IMG_7796.MP4 4
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sage Opublikowano 18 Stycznia 2024 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 18 Stycznia 2024 Z cyklu "Fajny film dziś widziałem" . 6
CrazyTomas Opublikowano 22 Stycznia 2024 Opublikowano 22 Stycznia 2024 Witam. Czy żeby na Chwarznie pofruwać trzeba się gdzieś zapisywać, składki płacić. Teren znam. Mieszkałem 30 lat na Witominie. W stajni naprzeciwko kościoła w Chwarznie trzymaliśmy z moją śp. Żoną konia, więc okolicę zjeździłem dokładnie. Egzamin w 2021 zdałem i papiery mam do 2026. Do tej pory latałem na Mościch Błotach ale to jest na wylocie pasa z Babich Dołów, więc w zasadzie jestem przestępcą. Mam takiego tartaka (lubię budować z sosny i balsy), 1,5 rozpiętości, do wiosny pewnie zamontuję mu silnik. Do zasilania nie lubię Li-Poli, uważam, że Li-Jony są niedoceniane. Chcecie mnie w swoim gronie.
Krzysiek67 Opublikowano 22 Stycznia 2024 Opublikowano 22 Stycznia 2024 Cześć. Jasne że chcemy, przybywaj! Żadnych składek nie ma, trzeba tylko od czasu do czasu wspólnymi siłami wykosić trawę.
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sage Opublikowano 26 Stycznia 2024 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 26 Stycznia 2024 26 Stycznia 2024. Temp. 3 stopnie C. Wiatr - BRAK. Pyłki - BRAK. Bieganie - SŁABE. Trudności jazdy - BRAK. A my korzystając z okna pogodowego nie mogliśmy sobie odmówić ... Mikołaj polatał Yak 55. Sułek swoim Titan X50.. Ja, że już na wylocie, tylko pianką Park Masterem (ale za to PRO ;). "Wylatani", szczęśliwi i zmarznięci udaliśmy się żeby się rozgrzać i pogadać o planach modelarsko - rowerowych przy kawie w odpowiednie miejsce. (Uwaga na Jarka, zaraz się tu pojawi ) PS. Jeszcze małe uaktualnienie z budowy mojego K4. Małymi kroczkami do przodu. Jakoś ten Czas nie daje mi czasu tyle ile bym chciał, a może to słaba organizacja . EDIT Dzisiaj przy sobocie znalazłem chwilę czasu i oddzieliłem kadłub od "stołu". Jeszcze pocztówka z nad zimowego morza w Sopocie . 6
cujo Opublikowano 28 Stycznia 2024 Opublikowano 28 Stycznia 2024 Kolejny lot po naprawie (ostatnim razem zawiodło jedno z serw). Tym razem udało mi się zużyć dwa pełne pakiety. 1
kominkarol Opublikowano 30 Stycznia 2024 Opublikowano 30 Stycznia 2024 Witam szanowne trójmiejskie grono modelarzy chętnie dołączyłbym do latania w Chwarznie. W przyszły weekend wiatr ma urywać głowę ale może przy następnej okazji? Popełniłem ostatnio swój pierwszy model z „normalnym” podwoziem i mam pytanie, czy z Waszego lotniska uda się wystartować z kołkami 60mm? ? pozdrowionka
Krzysiek67 Opublikowano 31 Stycznia 2024 Opublikowano 31 Stycznia 2024 Cześć Karol. Da się wystartować, latem staramy się regularnie kosić, aktualnie chłopaki też latają, jaka jest trawa w tej chwili nie powiem, może któryś z kolegów się odezwie.
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sage Opublikowano 6 Lutego 2024 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 6 Lutego 2024 Przyznam się, ale dopiero dzisiaj natrafiłem na ten film. Nawet jak już był w innym dziale to i tak warto przypomnieć. Wspaniały, skromny Człowiek. 6 2
robas69 Opublikowano 7 Lutego 2024 Opublikowano 7 Lutego 2024 Super człowiek i pilot. Do tego ten głos lektorki. Miód na serce każdego komu bliskie jest polskie lotnictwo i w skali 1:1 i mniejszej. 1
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Krzysiek67 Opublikowano 10 Marca 2024 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 10 Marca 2024 Mieliśmy dziś niecodzienne wydarzenie, Sebastian Kawa latał na klifie w Orłowie. Warto było trochę pomarznąć żeby to zobaczyć ? vcompress_23.mov 8
Sage Opublikowano 10 Marca 2024 Opublikowano 10 Marca 2024 19 minut temu, Francka napisał: Chopaki ze ślaska mają jaja. ... żeby przyjechać na północ Pozdrawiamy Śląsk.
Rekomendowane odpowiedzi