krewetki Opublikowano 6 Września 2017 Autor Opublikowano 6 Września 2017 U mnie cały czas 159.79 euro, czyli 189.99$. aaa, to chyba w tym sek. Nie popatrzylem na walute, a to bylo Euro CichyBardzie znow prostujesz moje scieszki goniacych mysli... A moze ktos z nas ma jakies znizki ktorymi moglby sie podzielic?
CichyBart Opublikowano 6 Września 2017 Opublikowano 6 Września 2017 zmienila sie cena z 159$ na 189$?! Wszystko jest ok - jak pisałem wyżej: mylisz jednostki dolary a euro. Nawet w mailu mam informacje o "$189.99" (dolary), co daje kwotę około 159.79 euro. Mail przyszedł o ósmej rano wczoraj, czyli teoretycznie do ósmej rano jutro. ps: niecałe 700zł jeszcze z odbiornikiem to niezła cena. edit: wyprzedziłeś mnie
poharatek Opublikowano 6 Września 2017 Opublikowano 6 Września 2017 Moim zdaniem podchodzisz do sprawy od d... strony. Masz model (a właściwie zabawkę rc) i kombinujesz jak koń pod górę, z dopasowaniem do niej nadajnika. Aparaturę już masz (całkiem fajna na początek), jeśli nie było w zestawie z nią odbiornika - to go dokup. i kup jakiś model, na którym nauczysz się latać (jaki - no to o tym jest n+1 wątków w dziale "Od czego zacząć"). Bo tak to na dosyć jałowych rozważaniach minie Ci końcówka sezonu do latania. Kombinowanie; na jaką aparaturę ewentualnie tego Spectruma zmienić i wyższości i "przyszłowości" poszczególnych protokołów DSSS sobie zostaw na długie, zimowe nielotne miesiące....
arek1989 Opublikowano 6 Września 2017 Opublikowano 6 Września 2017 czy macie może konto platinium na HK? Przymierzam się do tego Taranisa, ale chciałbym zadeklarować niższą wartość przesyłki, a z tego co mi wiadomo taka opcja jest dostępna dla kont platinium (brakuje mi jednego wysłanego zamówienia, kupiłem na szybko jakieś pierdoły, ale nie wiem czy do jutra zdążą)
CichyBart Opublikowano 6 Września 2017 Opublikowano 6 Września 2017 Mam gold jeszcze (+8 brakuje). Właśnie... jeszcze trzeba uważać na podatek / opłaty celne... i czy to się ew. opłaci. Ja pamiętam wybrałem 77hobby - w sumie nie żałowałem. Może i drożej, ale ze wsparcia swego czasu ostro korzystałem (a odpisywali nawet w niedzielę wieczorem :|).
Bodzioch Opublikowano 6 Września 2017 Opublikowano 6 Września 2017 Zastanów się nad zakupem w EU magazyn. Cena co prawda 200$ ( bez odbiornika) plus wysyłka 11$. Przy zakupie na globalu vat na pewno doliczą a koszty wysyłki też są znaczne.
arek1989 Opublikowano 6 Września 2017 Opublikowano 6 Września 2017 opcje są takie:Global bez Vatu: 675zł,Global z Vatem: 830zł,EU bez Vatu 765zł (promocja obejmuje także darmową dostawę z EU). Muszę się teraz zastanowić co i jak. Przesyłka będzie spora, ale nie idzie kurierem, więc jest szansa na przejście bez opłat.
komar1967 Opublikowano 6 Września 2017 Opublikowano 6 Września 2017 Muszę się teraz zastanowić co i jak. Przesyłka będzie spora, ale nie idzie kurierem, więc jest szansa na przejście bez opłat. Doświadczenie pokazuje, że przy tak dużych paczkach szansa jest, ale malutka. Z EU idzie kurierem - paczkę będziesz miał - góra - za tydzień
Bodzioch Opublikowano 6 Września 2017 Opublikowano 6 Września 2017 Przy takiej przesyłce nie liczyłbym że nie będzie vatu. Ostatnio kupowałem radio na banggood Irange i6X to to samo co FS-i6 w promocji było za 107zł. Poszło na cło, odpisałem , wydruki z PAYPALa że taka cena a i tak zapłaciłem w sumie z ich kosztami 40zł.
krewetki Opublikowano 6 Września 2017 Autor Opublikowano 6 Września 2017 Osz, nie pomyślałem... już kupiłem... Na ile cła mam się przygoować? 23% - to jeszcze dojdzie 150zł... eh... chodz z drugiej strony to wciaż nie 1100zł.
krewetki Opublikowano 6 Września 2017 Autor Opublikowano 6 Września 2017 opcje są takie: Global bez Vatu: 675zł, Global z Vatem: 830zł, EU bez Vatu 765zł (promocja obejmuje także darmową dostawę z EU). Muszę się teraz zastanowić co i jak. Przesyłka będzie spora, ale nie idzie kurierem, więc jest szansa na przejście bez opłat. Gdzie znalazłeś EU bez VAT'u za 765zl ?
CichyBart Opublikowano 7 Września 2017 Opublikowano 7 Września 2017 Ciekawa oferta dziś: https://www.banggood.com/FrSky-ACCST-Taranis-Q-X7-2_4GHz-16CH-Transmitter-White-Black-p-1112717.html?rmmds=collection&utmid=1950
japim Opublikowano 7 Września 2017 Opublikowano 7 Września 2017 Polecam to ostatnie radio. Lub tzw affiliate link: https://www.banggood.com/FrSky-ACCST-Taranis-Q-X7-2_4GHz-16CH-Transmitter-White-Black-p-1112717.html?p=UN1003814241201410X7 - cena taka sama, a polecający dostaje punkty na następne zakupy w BG Przy zakupie trzeba wybrać wysyłkę tzw Priority Direct Mail - za ok 6 - 8 dodatkowych PLN. Przyszła po 2 tyg. Syn wybrał sobie kolor wściekły zielony. Drugi syn lata na Taranisie 9 - różnica jest w ilości przełączników i "normalnym" wyglądzie. Obydwa nadajniki pracują bez zarzutów, a oferują tyle funkcji że ciężko jest znaleźć model którego nie zaspokoją. Alternatywą jest Turnigy 9XR Pro - ale do niej trzeba dokupić moduł nadawczy i robi się drożej niż wspomniany X7...
Bodzioch Opublikowano 7 Września 2017 Opublikowano 7 Września 2017 Na banggood jest nadajnik multi-kulti chyba w dobrej cenie 293zł https://www.banggood.com/Jumper-T8SG-Multi-Protocol-2_4G-10CH-Compact-Transmitter-for-Flysky-Frsky-DSM2-Walkera-Devo-Futaba-p-1189811.html?rmmds=category 1
japim Opublikowano 7 Września 2017 Opublikowano 7 Września 2017 Bardzo fajny - ale jakiś taki malutki... Jak popatrzeć jak leży w ręce to jakiś mały się wydaje. Chociaż może i dobrze - można go wrzucić do plecaka/torby i zabrać ze sobą dowolny sprzęt - zabawkę czy bardziej profesjonalny model.
oko Opublikowano 7 Września 2017 Opublikowano 7 Września 2017 Na banggood jest nadajnik multi-kulti chyba w dobrej cenie 293zł Nie wiem, czy w tak dobrej, to już prawie połowa bez porównania bardziej perspektywicznego Q7. Choć skonfigurowanie modułu multi-kulti z banggood jest trudniejsze, trzeba kompilować kod (choć pewnie są i defaultowe ustawienia?)
japim Opublikowano 7 Września 2017 Opublikowano 7 Września 2017 Nie wiem, czy w tak dobrej, to już prawie połowa bez porównania bardziej perspektywicznego Q7. Choć skonfigurowanie modułu multi-kulti z banggood jest trudniejsze, trzeba kompilować kod (choć pewnie są i defaultowe ustawienia?) Maciek - chyba nie poczytałeś nic o tym nadajniku. Protokół wybierasz sobie z menu, a nie zworkami. Chyba, że mowa o tym, że ten moduł multi-kulti do Q7 trzeba kompilować... jeżeli tak to cofam powyższe. Jeżeli ktoś nie ma "zabawek" lub konieczności latania różnymi systemami to można brać "tylko" czystego Taranisa Q7 za ok 350zł a potem dokupić moduł multi-kulti.
krewetki Opublikowano 12 Września 2017 Autor Opublikowano 12 Września 2017 Podsumuje może mój wybór nadajnika. Myślę że tematu nie ma co zamykać, ponieważ ciągle się do tego wraca i warto odświeżać informacje. Do tego Wasza pomoc jest nieoceniona i bardzo Wam za to dziękuję J Ja ostatecznie wybrałem FrSky X9D Plus choć początkowo nie było mnie na niego stać J Chciałem coś za około 300 używanego (i super pomysłem w tych cena jest myśle FlySky) a wyszło za 670zł nowy. Za to sprzęt (jak mówicie i czytam po różnych miejscach) świetny. Sam też widzę w nim potencjał dla tego się zdecydowałem. Do tego moduł multi-kulti i symulator i można się wśród ludzi pokazać hehe Żartuje oczywiście J Wyjść z super sprzętem za parę kawałków i go rozwalić zaraz po starcie to siara jakich mało J Ok. Teraz chętnie doczekam się sprzętu i zacznę naukę. Szukam mistrza który będzie mnie szkolił w Krakowie J Jeszcze mam jedno pytanie. Dlaczego DX6e nie ma wzięcia? Sprzedaje nowke sztuke za psie pieniądze i nikt się nie interesuje?
japim Opublikowano 13 Września 2017 Opublikowano 13 Września 2017 Dx6e - to wynalazek amerykanski i na tamtym rynku jest popularny. Odbiorniki na poczatku byly bardzo drogie i malo kogo bylo stac na latanie w systemie DSM. Potem pojawily sie tansze odbiorniki serii orange - ale oni mili tez swoje nadajniki (prawie idealne klony Dx6e). A zabawki wyposazone w ten system zazwyczaj przychodza ze swoim nadajnikiem... Kto siedzi w modelarstwie dluzej to ma juz swoje ulubione - dobre radio - duzo drozsze i bardziej wypazione niz Dx6e. Prostego nadajnika bedzie potrzebowac co najwyzej dla swojego zindoktrynowanego dziecka, aby moglo polatac w tym samym systemie co rodzic. Natomiast ten kto sie przymierza to wybiera tansze alternatywy - Flysky (10 kanalow za nawet 150zl) lub bijacy popularnosc FrSky (400 - 800zl). Nie mowiac o tym, ze duzo teraz "droniarstwa" i zabawkowe drony zazwyczaj maja juz swoje radyjka. A te bardziej wypasione (DJI, Xiaomi itd) tez maja swoje nadajniki pracujace w swoich systemach. 1
krewetki Opublikowano 13 Września 2017 Autor Opublikowano 13 Września 2017 Dzięki. Coś podobnego podejrzewałem. DX6e pomogło by troszkę możliwość dołączenia multi-kulti ale to też nie koniecznie. Na szczęście prawie już nie mam z tym problemu
Rekomendowane odpowiedzi